mak - 12131 przepisów (strona:387/809)

Naleśniki z pieczarkami w sosie słodko - kwaśnym 157

sosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne.   Zachęcam do zrobienia bo warto . Składniki na ciasto   naleśnikowe: ·        2 szk. maki pszennej ·        1 szk. mleka ·        ½ szk. wody gazowanej ·        Jajko

Kulinarna Chwila
Naleśniki z mascarpone i serkiem homogenizowanym 110

serkiem homogenizowanym Pyszne naleśniki z serowym nadzieniem, szybko się robi i szybko znika. Dowolny ulubiony owoc. Składniki na ciasto   naleśnikowe: ·        1 szk. maki pszennej ·        1/2 szk. mleka ·        1/3 szk. wody gazowanej ·        Jajko

Kulinarna Chwila
Zupa z ogórków kiszonych z kurczakiem 107

kostki rosołowe ·        5 ziemniaków ·        ½ szk. śmietany 18 % ·        2 łyżki maki pszennej ·        Vegeta ·        Sól ·        pieprz Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę

Kulinarna Chwila
Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce 151

Sól ·        Odrobinę octu ·        Szczypta cukru ·        2 łyżeczki maki pszennej Składniki na farsz: ·        ½ cebuli ·        10 dag pieczarek ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Ciasto cukiniowo-jabłkowe 177

CUKINIOWO JABŁKOWE Składniki: 200 g jabłek ( 1 średnie jabłko) 200 g cukinii 200 g miękkiego masła 100 g cukru 10 g cukru z prawdziwą wanilia 4 jajka 200 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: cukier puder plastry karmelizowanego jabłka Thermoprzepisy. Ciasto cukiniowo jabłkowe. Wykonanie: Jabłko kroimy na 4 części, wykrawamy gniazdo nasienne. To samo robimy

Themo przepisy
Klopsiki z dorsza z cukinią i fasolką w sosie 150

pieprz 2 łyżki koperku świeżego posiekanego 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki mąki do obtoczenia 25 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki parmezanu startego sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka maki pszennej 1 żółtko 250 ml mleka 2 łyżki octu winnego sól Klopsy: Fasolkę obieram, kroję na trzy części i gotuję aldente w osolonej wodzie. Rybę, cebulę, czosnek mielę maszynką

wesoła kuchnia
Chrupiące szpinakowe gofry 274

miękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta?   Składniki (ok 20 niedużych lub 14 dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 duże jajka garść świeżego szpinaku 80 ml oleju rzepakowego Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier

ChilliJemy
Babka budyniowa(szybka) 142

zdaniem nie ma smaczniejszej i szybkiej babki jak właśnie babka budyniowa. Polecam! Składniki: 200 ml śmietany 12% 180 g budyniu waniliowego(3 opakowania) 120 g cukru pudru 100 g maki pszennej 100 g cukru 80 g skórki pomarańczowej 50 ml wrzącej wody 30 ml  soku z cytryny 8 g proszku do pieczenia 5 jajek Jajka ubijamy z cukrem

Ciasta z tradycjami
Maślane rogale śniadaniowe 119

mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 200 ml ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 2 jajka 100 g rozpuszczonego masła Do posmarowania: mleko lub roztrzepane jajko mak lub sezam Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i zostawić aż się spienią i lekko podrosną. W misie miksera umieścić mąkę, sól, jajka oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto

Kocham..lubię..gotuję..
Roladki z udek kurczaka, z pieczarkami 136

poddusić aż mięso będzie miękkie, zajęło mi to 60 minut. Po tym czasie roladki wyjąć z powstałego sosu, a sos zagotować i odparować do odpowiedniej gęstości lub zaprawić łyżką maki rozmieszanej w niewielkiej ilości wody. Po zaprawieniu mąką zagotować aby sos stracił surowy posmak mąki. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do niego roladki i poddusić jeszcze

Kocham..lubię..gotuję..
Najlepsze przepisy na zdrowe placki 94

smażyć placuszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7.    KOKOSOWO CZEKOLADOWE PANCAKES Składniki: -40 g mąki ryżowej -10 g mąki kokosowej -1 jajo -woda -pół łyżeczki kakao Przygotowanie: 1. Maki i jajo mieszamy, dolewając stopniowo wody do uzyskania lekko lejącej konsystencji. 2. Jeśli chcecie wszystkie czekoladowe dodajcie od razu kakao jeśli nie, usmażcie z połowy masy placki a potem do reszty

zdrowo i aktywnie
Piernikowa szarlotka z orzechami-PRZEPYSZNA! 125

białej, margaryny i cukru, choć radziłabym zostać przy tej zdrowszej wersji :) . Ja daje pomysł, a wy w razie czego kombinujecie. Nie radze tylko, aby zamieniać samemu na typowo bezglutenowe maki, bo takowych jeszcze w tym przepisie nie przetestowałam.  To ciasto, to coś więcej niż zwykła szarlotka. Przyprawa do piernika sprawiła, że jest ono niezwykle aromatyczne. A orzechy dodają dodatkowego

zdrowo i aktywnie
Najprostsze ciasto z rabarbarem 136

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotowanie tego ciasta trwa dosłownie 10 minut, a efekt zasmakuje każdemu – dzieciom, mamie, tacie, babci i dziadkowi! 1 szklanka maki ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 kostki masła 5 lasek rabarbaru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do posypania Rabarbar obrać ze skórki, pokroić

Gotujemy i jemy
Muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą 157

pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan pokrojowy w półplasterki Kilka łyżeczek nutelli Szczypta soli Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym. Jajka wymieszać z olejem i maślanką. Suche

Gotujemy i jemy
Bułgarskie ciasto sypane jabłkowo-orzechowe 132

zachęcająco, ale wierzcie mi- jest przepyszne! Baaardzo soczyste, delikatne, mocno jabłkowe i mega proste do zrobienia. Spróbujcie koniecznie Składniki (forma 18×28): – 130g kaszy manny – 130g maki pszennej (u mnie tortowa) – 100g masła – 90g cukru brązowego + 3 łyżki do posypania przed końcem pieczenia – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 4 jabłka średniej wielkości

Smaki Armine