różnymi owocami. To chyba najlepsza rekomendacja. Zwłaszcza teraz latem, kiedy szukamy przepisów "na szybko". *foremka 24*24 cm Składniki: 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju łyżka kakao łyżeczka sody 1/2 kilograma śliwek Jajka ubić z cukrem na gęstą, jasną, puszystą masę. Mąki wymieszać z sodą i przesiać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaładniki Ciasto pó łkruche 1 jajko 1 łyżeczka cukier waniliowym 75g mas ło 250g maka typ 450-500 1 łyżeczka proszek do pieczenia Wykonanie Sk ładniki ciasta połączyć ręcznie ,lub robotem. Następnie wyłożyć wszystko na stolnice ,dodać jajko. Wyrobić ciasto ze składnikami połączyć najpierw widelcem ,potem wyrobić ręcznie do połączenia wszystkich składników. Nastawić piekarnik na 180°C . Wstawić ciasto
w mojej kuchniładniki Ciasto pó łkruche 1 jajko 1 łyżeczka cukier waniliowym 75g mas ło 250g maka typ 450-500 1 łyżeczka proszek do pieczenia Wykonanie Sk ładniki ciasta połączyć ręcznie ,lub robotem. Następnie wyłożyć wszystko na stolnice ,dodać jajko. Wyrobić ciasto ze składnikami połączyć najpierw widelcem ,potem wyrobić ręcznie do połączenia wszystkich składników. Nastawić piekarnik na 180°C . Wstawić ciasto
mojej kuchniciasto idealne połączenie smaków, wiśnie, krem karpatkowy, mak, mmmm... Oczywiście przesadziłam z polewą i wyszła twarda, nie do pokrojenia więc i zdjęcia nie są odpowiednie. Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 32 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaKolejny tradycyjny przepis w wersji niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej to keto malinowa chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować
Ola la LCHFobłędne! Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto: 90 g masła 100 g cukru szczypta soli 125 g mąki pszennej 125 g maki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 łyżka kakao Owocowe nadzienie: 250 g borówek amerykańskich 150 g moreli 15 g cukru 10 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i solą
Kulinarne przygody Gatityczekoladą to szybki sposób na coś słodkiego. Forma do ciasta 24cm x 24cm ( na większą formę trzeba zrobić to ciasto z półtorej porcji) Biszkopt Składniki: 3 jajka 80 g maki tortowej 1 łyżka mączki (skrobi) ziemniaczanej 1 ½ łyżki kakao 85 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego ¾ łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka
Przepisy Babciblaszka 20/20cm, czyli okolice 12 porcji) 1/2 szklanki granulowanego cukru 1/2 szklanki brazowego cukru 1/4 szklanki (55g) miękkiego masła 2 duże białka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 1/4 szklanki maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki groszków z białej czekolady 1/4 szklanki groszków z ciemnej czekolady Rozgrzej piekarnik do 175stC. W średniej misce zmiksuj masło
Lejdi of the housemąki pszennej orkiszowej 50g mąki owsianej 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 10g drożdży 100g maślanki 10g soli 160g wody Superfoodsy: nasiona babki płesznik, mak, nasiona babki jajowatej, błonnik witalny, nasiona konopi łuskanej - każdego po ok 1/2 łyżeczki do posypania na wierzch Aby przygotować bułki na bazie mieszaniny mąki pszennej i żytniej ważne
AZgotuj!Składniki na 5 bułeczek: - 2 białka - szczypta soli kłodawskiej - szczypta sody - kilka kropli soku cytryny - 1 łyżeczka maku - 25 g oleju kokosowego bezzapachowego - 25g wody - 25g mąki kokosowej Przygotowanie : Białka ubijamy z szczypta soli na sztywna pianę Dodajemy roztopionym i ostudziony olej kokosowy oraz pozostałe składniki i delikatnie mieszamy Nakładamy do silikonowych foremek Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Szkrab Je Samszparagów 1,5 lita wody odrobina soli i cukru do gotowania SKŁADNIKI NA SOS: 1 szklanka wody 1 szklanka białego wina 3 łyżki masła 2,5 łyżki maki 80 ml śmietany kremówki 2 żółtka odrobina gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku do podania: plasterki cytryny, listki bazylii WYKONANIE: Umyte szparagi obierz i odetnij
Słodko-Słony Świat Ilonymąki żytniej 250 ml mleka 1 jajko 65 g roztopionego masła 68 g cukru 25 g świeżych drożdży mleko do pomalowania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: czerwony agrest Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy
Kulinarne przygody Gatityborówkami? Zapraszam po przepis. Ciasto na maślance z morelami i borówkami Proporcje na formę o wymiarach Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 3 jajka 2 i 3/4 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 10 polskich moreli 300 g. borówki amerykańskiej cukier puder Wykonanie: Morele kroimy
Kulinarne przygody Gatitypodobny sposób jak tarta. DUTCH BABY jest łatwy do zrobienia. Zapiekany naleśnik – DUTCH BABY Składniki na zapiekany naleśnik DUTCH BABY 150 ml mleka 3 jajka 80 g maki ¼ łyżeczki soli 3 łyżeczki masła 1 łyżeczka oleju roślinnego Holenderski naleśnik – DUTCH BABY Przygotowanie Mleko, jajka wyjmij z lodówki wcześniej i pozostaw w temperaturze pokojowej. Następnie w dość dużym naczyniu
Naleśnikijajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 50g masła 1 łyżka oleju Nadzienie: mała główka młodej kapusty 1 cebula pęczek szczypiorku olej do smażenia sól pieprz majeranek sezam lub mak do posypania Mleko podgrzać. Z drożdży, łyżki cukru, łyżki mąki i mleka przygotować rozczyn. Jajka rozkłócić widelcem, 2 łyżki przelać do miseczki i odstawić do posmarowania bułek. Pozostałe jajka wymieszać
Obiad gotowy