Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 331przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję dzień wcześniej, a potem tylko odgrzewam :) Jako dodatek proponuję frytki lub zapiekane ziemniaczki - sukces gwarantowany :) SKŁADNIKI pierś drobiowa ( z kurczaka lub indyka ) jajko bułka tarta 1 kg marchwi pół selera 1 cebula listek laurowy pieprz ziele angielskie sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej z oliwy olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokrojoną
zielonacukinka
Zapiekane klopsy z makaronem w sosie serowym 241drugi dzień również bardzo dobre, powiedziałabym, że nawet lepsze bo bardziej aromatyczne, dzięki przegryzieniu się smaków. Inspiracją była stronka MniamMniam . Serdecznie polecam;) Składnik klopsy: 0.5 kg fileta z indyka 0.2 kg mięsa wieprzowego 2 łyżki wody 6 ząbków czosnku jajko sól do smaku pieprz do smaku duża marchew Wykonanie: Mięso zmielić, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą
Krakowskie smaki Ani
drobiowe canneloni w pomidorach po mojemu... 258żółty 20 dag użyłam moje pomidory pasteryzowane w oleju /jest w moich przepisach/, zmiksować blenderem na sos - można użyć sok pomidorowy na oliwie zeszklić cebule pokrojone, dodać mielone z indyka, kucharka, papryczki suszone chilli pokruszone, oregano, majeranek, czosnek i podsmażać mieszając, widelcem rozgnieść mięso mielone cannelloni nadziać mięsem i układać w naczyniu żaroodpornym na tłuszczyku po mięsie zeszklić pokrojoną porę
W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 189Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Klopsiki: 500 g mięsa mielonego (z indyka lub wieprzowego) 1 jajko 1 kajzerka sól, pieprz delikat do mięs 1 cebula Sos: 6 pomidorów 1 papryczka chilli 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżka posiekanej świeżej natki
A Ty Smakuj Mnie
Naleśniki z pikantnym farszem 142Składniki: Farsz: 1 cebula 2 papryki (np. czerwone lub 1 czerwona i 1 żółta) 2 pomidory 1 papryczka chili 500g mięsa mielonego (np. z indyka lub wieprzowego) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 kostka rosołowa lub warzywna delikat do mięs sól, pieprz Naleśniki: 1 litr mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 jajka 3 łyżki oleju sól, pieprz
A Ty Smakuj Mnie
Papryka faszerowana mięsem, świeżą natką pietruszki i ryżem 160Składniki: 6 papryk ( czerwone lub żółte ) 200 g mielonego mięsa ( z indyka, kurczaka lub wieprzowe) 2 torebki ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki delikat do mięs sól, pieprz 1 kostka warzywna lub rosołowa Sposób przygotowania: 1. Paprykę dokładnie umyć, wydrążyć. 2. Ugotować ryż, ostudzić. 3. W misce doprawić mięso delikatem, solą oraz pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż. Całość
A Ty Smakuj Mnie
Faszerowana papryka podana z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym 187Składniki: 5-6 czerwonych papryk (najlepiej wąskie i wysokie) Farsz: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 woreczki ryżu 1/2 pęczka natki pietruszki słodka czerwona papryka, sól, pieprz Sos: 5-6 mocno dojrzałych pomidorów garść listków bazylii ( można zastąpić 1 łyżeczką suszonej ) 1/2 papryczki chilli 1/2 cebuli 1/2 kostki warzywnej lub rosołowej sól, pieprz cayenne 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
A Ty Smakuj Mnie
Konfederacka 4. Uwielbiam ... 211choć nie raz przyszło mi wątpić co do sposobu jego przygotowania i podania - jak na pewnych warsztatach, gdzie unoszący się w obłokach swojej "wielkości" szef kuchni podał niemal surowego indyka twierdząc, że "tak ma być" - ale o tych warsztatach u mnie nie przeczytacie... Z przyjemnością piszę za to o warsztatach na Konfederackiej 4, choć nikt mnie o to nie prosił
KUCHARNIA
GOLONECZKI INDYCZE...W WARZYWACH 213kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/goloneczki-indyczew-warzywach.html Składniki: 2 golonki z indyka 4 łyżki oleju 1 cebula 3-4 pomidory 2 duże marchewki 3 cukinie 1 łodyga selera naciowego 100 ml śmietanki 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki czosnek zioła prowansalskie sól do smaku (rozpuszczone w odrobinie wrzątku) kilka ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy
w mojej kuchni
INDYK W KWIATACH 229Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1 cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon
w mojej kuchni
Rok bloga-sałatki 252się na moim blogu. Można coś wybrać dla siebie. Polecam. SAŁATKA WARSTWOWA SELER KONSERWOWY I ANANAS Sałatka z awokado Sałatka brokułowa Sałatka z tortellini Sałatka z rukoli Sałatka z indykiem i brzoskwinią Pomidorki koktajlowe z mozzarellą Pyszna sałatka do słoika Sałatka z łososiem i ryżem Sałatka brokułowa z fetą i ananasem Sałatka z selera naciowego Sałatka z buraków SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 274PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 2 łyżeczki lubczyku otartego - pół łyżeczki bazylii - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - 500g pieczarek - 1 kostka rosołowe z lubczykiem - 1 kostka grzybowa - 2 białe cebule - 1 łyżka
Mentor Smaku
Rok bloga - popularne dania obiadowe 217kolejny post z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewy
ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 532Chleb razowy bezglutenowy (DB) 2. Bułeczki owsiane, bezglutenowe (DB) 3. Chleb owsiany bezglutenowy (DB) 4. Chlebek turecki bezglutenowy nadziany. 5. Bezglutenowy chlebek z łososiem 6. Bezglutenowe tureckie chlebki z indykiem 7. Bezglutenowy chleb razowy z tapioką Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz Wymaluj
PIECZARKI FASZEROWANE 5314Dość szybka do przygotowania, prosta ale efektowna przystawka, polecam nie tylo na spotkania ze znajomymi Składniki: 15 sztuk dużych pieczarek 1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka 15 dag żóltego sera w kawałku sól,pieprz szczypiorek Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną
Z Majeczką w kuchni