lukier - 7892 przepisów (strona:251/527)

Drożdżówki ze śliwkami 58

śliwki węgierki. Jeśli jest po sezonie to śliwki mrożone, też mogą być, trzeba je tylko najpierw rozmrozić. Możecie je podać tylko z kruszonką, albo jeszcze dodatkowo delikatnie polać lukrem. Smaki jesieni to nie tylko śliwki, ale również jabłka, zobacz na moim blogu kulinarnym jak przygotować pyszną szarlotkę, albo ciasto budyniowo- jabłkowe. Nie muszę chyba polecać błyskawicznego ciasta ucieranego ze śliwkami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z mascarpone i gruszkami 76

czas miksowania jajek z cukrem. Masa musi być gęsta i jasna. Jak nic potrzeba na to od 10 do 15 minut. Dodatki do ciasta są dowolne. Zdecydowałam się na lukier i to był fajny pomysł. Mąż proponował polewę czekoladową ale myślę, że w tym przypadku zepsułaby smak ciasta. W momencie dodawania tego wpisu zdążyłam zrobić to ciasto po raz kolejny

Relaxtime
Drożdżówki z makiem 75

makiem to wspaniały pomysł na całoroczny deser lub słodkie bułeczki do szkoły, pracy. Możesz je dowolnie faszerować (dżemy, powidła, słodkie masy, owoce smażone), także udekorować je kruszonką lub lukrem, polecam polewę z białej czekolady . To idealna propozycja na mini świąteczny mini wypiek. Drożdżówki z makiem SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej tortowej + 1 łyżka 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży

Zasmakuj Kuchni
Ciasto drożdżowe z nutellą – wieniec drożdżowy z nutellą 102

Nasz ostatni hit, czyli Świąteczny wieniec drożdżowy z makiem i lukrem w ciągu ostatnich 3 tygodni piekłam już 7 razy (tak wszystkim smakuje). P onieważ po ostatnim pieczeniu wieńca zostały mi drożdże postanowiłam upiec chałkę, a że pod choinką znalazł się słoiczek nutelli, stwierdziłam, że wykorzystam go od razu i zamiast chałki zrobię kolejny wieniec, tym razem czekoladowy, czyli “ Wieniec

Moja Delicja
Muffinki cytrynowe – najlepsze – wersja bez miksera 84

ciastem). Dodatkowo zamieniłam masło na olej, więc jest zdrowiej 🙂 Tę wersje Muffinek cytrynowych dla odmiany podaję z lekko osłodzoną bitą śmietaną, ale pamiętajcie, że możecie także posmarować ciepłe muffinki lukrem cytrynowym (tak jak to zrobiłam w poprzedniej wersji Muffinek cytrynowych ). Obie wersje są przepyszne! Czytaj więcej: Muffinki cytrynowe – najlepsze – wersja bez miksera The post Muffinki cytrynowe – najlepsze

Moja Delicja
Wielkanocne ciasteczka last minute 138

Szybkie ciasteczka z lukrem last minute? Ależ proszę :) Zdążycie jeszcze przed świętami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Wielkanocne ciasteczka last minute 138

Szybkie ciasteczka z lukrem last minute? Ależ proszę :) Zdążycie jeszcze przed świętami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Wielkanocne zające bez foremki 93

układam na blaszce wyłożonej papierem za pomocą łopatki i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut, aż ciasteczka zaczną się lekko rumienić. Jak przestygną, przygotowuję lukier (2 czubate łyżki pudru na 1 łyżkę ciepłej wody) i dekoruję ciasteczka. Jeśli nie macie barwników, możecie użyć kurkumy, soku z buraka, kakao… Smacznego Artykuł Wielkanocne zające bez foremki pochodzi

Słodki sentyment
Babka rumowa z ziemniakami 97

około 10 minut do przestygnięcia i następnie wyciągam z formy. Przygotowuję polewę. Składniki: 2 łyżki gorącej wody 2 łyżki rumu 6 łyżek cukru pudru Mieszam składniki na polewę (jeśli lukier jest za gęsty dodaję odrobinę wody, jeśli na rzadki – trochę cukru pudru) i wylewam na jeszcze ciepłe ciasto. Pozostawiam do zastygnięcia. Górę ciasta przyozdobiłam pomarańczą pokrojoną w paseczki. Smacznego Artykuł

Słodki sentyment
Wieniec jabłkowo-marcepanowy 92

minut. Po tym czasie ciasto smaruję białkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut, aż się porządnie zarumieni. Kiedy przestygnie, oblewam wieniec lukrem (1 czubata łyżka cukru pudru na 1 niepełną łyżkę ciepłej wody). Smacznego Artykuł Wieniec jabłkowo-marcepanowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Wieniec jabłkowo-marcepanowy 84

minut. Po tym czasie ciasto smaruję białkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut, aż się porządnie zarumieni. Kiedy przestygnie, oblewam wieniec lukrem (1 czubata łyżka cukru pudru na 1 niepełną łyżkę ciepłej wody). Smacznego Artykuł Wieniec jabłkowo-marcepanowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania