lukier - 7892 przepisów (strona:257/527)

Pełnoziarniste drożdżówki z serem i owocami 212

stopni Celsjusza i piecz ok. 30 – 35 minut – do zarumienienia. Po wystudzeniu polej roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą z dodatkiem masła lub oleju kokosowego oraz lukrem z soku z cytryny i cukru pudru. porady Zamiast suszonych drożdży możesz użyć 25 g świeżych - wtedy przygotuj rozczyn. Artykuł Pełnoziarniste drożdżówki z serem i owocami pochodzi z serwisu Via Gusto

Via Gusto
Drożdżowa gwiazda z makiem - makowiec 180

przykryciem do wyrośnięcia.  Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy na ok 20-25 minut (do zarumienienia) do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Jeszcze ciepłe ciasto po wyjęciu, smarujemy lukrem, który przygotowujemy z rozgrzanego soku z cytryny, wymieszanego z cukrem pudrem. Smacznego

ChilliJemy
Brzoskwiniowe babeczki z różowym lukrem 168

pieczenia skórka otarta z 1/2 pomarańczy 1 łyżeczka cynamonu 120 ml mleka 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki dżemu brzoskwiniowego 2 duże jajka 70 ml oleju rzepakowego Lukier:  1/2 szklanki cukru pudru łyżeczka jogurtu naturalnego kilka kropli barwnika spożywczego Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny przed wykorzystaniem mieć temperaturę pokojową. Mąkę, cynamon, sodę oraz proszek do pieczenia wsypujemy

ChilliJemy
Babka cytrynowa z lukrem 64

Wielkanoc. Bazowałam na przepisie, który jest na margarynie „Kaśce”. Cytrynowo bardzo wyszło! Składniki4 jajka2 szklanki mąki pszennej2 cytryny 1 łyżeczka proszku […] Artykuł Babka cytrynowa z lukrem pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Drożdżówki z borówkami, czyli Jagodzianki z borówkami 115

Mięciutkie, wilgotne, pyszne Drożdżówki z borówkami z lukrem. Po kilku tygodniach prób udało mi się w końcu opracować idealny, własny przepis na drożdżówki, który zamieszczam poniżej. Sekretem idealnych drożdżówek są żółtka, ubijanie ich na początku z cukrem na puszystą, jasną masę, a następnie odpowiednie wyrobienie ciasta. Początkowo wyrabiałam wszystko razem, przez co ciasto nie było tak mięciutkie i delikatne

Moja Delicja
Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc 133

formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie czasu pieczenia, nawet o połowę. Z gotowej masy makowej polecam przygotować na Wielkanoc nasz niezawodny “ Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec ” lub “ Proste ciasto z makiem – bez miksera “. The post Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
KOLOROWA BABKA WIELKANOCNA 142

miseczki wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy, aby nie powstały nam grudki. Następnie dodajemy kakao przesiane przez sitko i ponownie mieszamy energicznie, do uzyskania jednolitego lukru. Wystudzoną babkę dekorujemy polewą, maczkiem truskawkowym i perełkami. Rada: 1) Wykonując babkę wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W przeciwnym razie masa może nam się zważyć. 2) Zamiast polewy babkę

Kuchnia MagdaLeny
Sernik krakowski 177

Piec około 60 min. w temp 170 st. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Gotowy sernik można pospać cukrem pudrem lub polać lukrem przygotowanym na bazie cukru pudru i soku z cytryny. Smacznego

My sweet a life
Puchate pączki z kajmakiem 164

dosyć szybko. Uformować pączki, nadziewać je kajmakiem, pozostawić na ok 15 min przykryte ściereczką. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu uważając ,by się zbytnio nie przypiekły. Gorące smarować lukrem

Z Marcepanem
Sernik krakowski 178

Piec około 60 min. w temp 170 st. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Gotowy sernik można pospać cukrem pudrem lub polać lukrem przygotowanym na bazie cukru pudru i soku z cytryny. Smacznego

My sweet a life
PĄCZUSIE TWAROGOWE Z JABŁKIEM-SZYBKIE 91

szczypta soli Dodatkowo: 1 duże jabłko lub 2 mniejsze 1 łyżka amaretto 1 łyżka soku z cytryny około ½ łyżeczki cynamonu oczywiście można dać mniej lub więcej lub pominąć na lukier około 1 szklanki cukru pudru + 3 łyżki wody , całość mieszamy Wykonanie:   zaczynamy od pokrojenia w grubą   kostkę jabłka, które skrapiamy sokiem z cytryny , następnie dodajemy do niego cynamon

Słodkie zapomnienie
MAKOWA CHOINKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO 153

smarujemy jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody i posypujemy np. migdałami, orzechami ,kto co lubi pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C gotową choinkę można polać lukrem   ( do ½ szklanki cukru pudru dodać 1-2 łyżki gorącej wody lub soku z cytryny). Inspiracja: http://2smaki.pl/ciasta/makowa-choinka/ i Moje wypieki

Słodkie zapomnienie
Pierniczki 122

minut w temperaturze 180 stopni. Dekorujemy pierniczki według uznania. Pierniczki Dekorowanie pierniczków razem z dzieciakami, to świetna zabawa. Pierniczki Każdy na pewno ma jakiś przepis na lukier, ale jak byście nie mieli polecam mój przepis http://pomyslowakuchnia.pl/chatka-i-choinki-z-piernika/     Artykuł Pierniczki pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Rogale Marcińskie z białym makiem 246

suchych drożdży (2 saszetki)* 3 łyżki cukru ½ łyżeczki soli 250 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 230 g masła Do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier: ¾ szklanki cukru pudru sok z ½ cytryny 2-3 łyżki wrzątku Nadzienie z białego maku: 300 g białego maku 100 g orzechów włoskich 100 g całych migdałów 100 g mielonych

Food Square
Drożdżówka z truskawkami i kruszonką 129

Ciasto drożdżowe z truskawkami jest wyborne. Nie trzeba go wyrabiać, wystarczy wymieszanie łyżką. Lekko słodkie, zwarte, pełne smaku, z chrupiącą kruszonką i lukrem cytrynowym – pycha! Ciasto Mąkę przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy olej. Drożdże rozcieramy z dwoma łyżeczkami cukru i dodajemy pół szklanki mleka o maksymalnej temperaturze

AleTorcik