lukier - 7892 przepisów (strona:261/527)

Ciasto cukiniowe z wiśniami 86

piekarnika. Po upieczeniu przestudziłam je kilka minut przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na kratkę i wystudziłam na blacie kuchennym. Ciasto przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych przepisów na ciasta z cukinii, np: piernikowe ciasto z cukinii (link do przepisu:   Waniliowe Improwizacje: Piernikowe ciasto z cukinii ), pomarańczowe

Waniliowe Improwizacje
Drożdżówki z korzennymi gruszkami i serkiem 91

około 20 minut, by jeszcze podrosły. Po tym czasie podwyższamy temperaturę do 180 stopni  i pieczemy na rumiano, około 20 - 25 minut. Gotowe studzimy, posypujemy pudrem lub polewamy lukrem. Doskonałe na ciepło, chrupiące,  z miekkimi gruszkami na cieniutkim, kremowym podłożu. Na drugi dzień, jak to z ciastem drożdżowym bywa,  stają się bardziej zbite, ale nadal pyszne

Kronika Piekarnika
Małe babki marchewkowe 113

marchewkowe – prosty przepis To urocza wersja popularnego ciasta marchewkowego. Kilka mniejszych ciast, zamiast jednego My uwielbiamy takie mini babki. Idealne na przyjęcia, wówczas warto je ozdobić polewą lub lukrem. Idealne też do popołudniowej kawy czy herbaty. Takie mini babki marchewkowe są też uwielbiane przez dzieci. Moje maluchy uwielbiają mini wersje ciast. Polecam i Wam Proste w przygotowaniu i naprawdę

Słodkie okruszki
Łatwe ciasto ze śliwkami 92

ciasto. Na wierzchu układamy połówki śliwek. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy 40 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu opcjonalnie można posypać cukrem pudrem i oblać lukrem. Smacznego! Polecam również nasz przepis na ciasto bez pieczenia z krakersami przekładane budyniem z czekoladową polewą

Marder&Marder Manufacture
BABKA MARMURKOWA 98

warstwa ciemnego ciasta. Tak na zmianę do wyczerpania ciasta. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 45-50 minut. Babkę po upieczeniu można posypać cukrem pudrem albo polać lukrem zrobionym z cukru pudru, kilku kropel wody i cytryny

Zrób to smacznie
domowe jagodzianki 113

Opcjonalnie lukrujemy. składniki na nadzienie: ok. 300 g jagód leśnych 3 łyżki cukru 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Do jagód dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy Lukier robię na oko: ok. 1 szkl cukru pudru mieszam z 2-3 łyżkami wody

Domowy Smak Jedzenia
ŁATWE CIASTO Z BORÓWKAMI, CZEREŚNIAMI I KRUSZONKĄ 88

powstawały grudki (mniejsze i większe). Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 40 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem albo polać lukrem zrobionym z cukru pudru, wody i kilku kropel soku z cytryny

Zrób to smacznie
pyszna drożdżówka z owocami, kruszonką... 122

kruszonkę i rozsypać na owocach, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić. Z podanych składników wymieszać nie za rzadki lukier i polać na kruszonkę - nasza ulubiona drożdżówka z owocami, możemy taką drożdżówkę jeść od rana do wieczora zamiast innych słodyczy......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki na jogurcie 93

posypuję bułeczki. Drożdżówki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Odstawiam do przestygnięcia. Drożdżówki można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, podawać z lodami lub bitą śmietaną Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe. Drożdżówki na jogurcie gotowe. Smacznego Wskazówka: wypieki drożdżowe najlepiej przechowywać zawinięte w folię aluminiową. Kruszonka traci na kruchości

Słodki sentyment
Muffinki z karmelizowanym rabarbarem i różowym lukrem 104

zacznie się gotować, wtedy wlewamy do niego kremówkę, za pomocą silikonowej łyżki mieszamy wszystko razem do połączenia. Następnie, dodajemy łyżkę masła i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Tak zrobiony lukier przelewamy do słoiczka, salaterki, miseczki i odstawiamy do ostygnięcia – w miarę stygnięcia będzie się stawał coraz gęstszy.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami

Smaczna Strona
Ciasto cytrynka 106

tego wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszać, cały czas gotując aż nie będzie grudek. Lekko ostudzoną masę wylać na 1 plaster biszkoptu, następnie przykryć drugim. Na górę lukier. U mnie sok z 1 cytryny ucierany z cukrem pudrem. Dobrze schłodzić. Autor przepisu: Roksana Artykuł Ciasto cytrynka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tarta rabarbarowa 86

ozdobnie paski rabarbaru i truskawki. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 55-60 minut, aż ciasto zrobi się rumiane. Gotowe ciasto możecie posypać cukrem pudrem lub lukrem. Tarta rabarbarowa gotowa. Smacznego Artykuł Tarta rabarbarowa pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Rogaliki rumowe z marmoladą różaną 127

składniki: 2 jaja 1/2 szklanki ciepłego mleka + 4 krople olejku rumowego 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 125 g rozpuszczonego masła szczypta soli Nadzienie: 350 g marmolady różanej Lukier : 200 g cukru pudru ok. 3-4 łyżki ciepłej wody 2 krople olejku rumowego Mąkę przesiewamy, robimy małe wgłębienie. Drożdże mieszamy z cukrem i mlekiem i wlewamy do mąki mieszamy

Domowe ciasta
Ciasta na Dzień Matki – 10 najlepszych przepisów 140

jabłecznik przepis na: Kulinarne Przeboje 5. Czekoladowe ciasto brownie przepis na: Smaczne Potrawy 6. Ciasto z malinową pianką jogurtową i truskawkami przepis na: Kuchnia Magdaleny 7. Ciasto makowe z lukrem przepis na: Kuchcik Gotuje 8. Ciasto szpinakowe z wiśniami przepis na: Babka w Formie 9. Torcik rabarbarowy przepis na: Słodki Sentyment 10. Ciasto cytrynowe z brzoskwiniami przepis na: Słodko-Słone

BabskiePorady.pl - Przepisy
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 130

ksylitolu lub cukru    (u mnie z braku kisielu, był proszek budyniowy z dodatkiem galaretki cytrynowej, robiłam tak 2 razy i super się sprawdziło- łącznie 40g)) lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki przygotowanie : W misie umieszczamy wszystkie składniki kruchego ciasta i zagniatamy przy pomocy haka, do momentu, aż utworzy się kruszonka. Można

Smaczne Zdrowe