lukier - 7892 przepisów (strona:266/527)

Pierniczki lukrowane na choinkę 99

Pierniczki lukrowane, czyli oryginalne ozdoby na choinkę 🙂 Co roku piekę przynajmniej 3 partię pierników, takie do jedzenia i takie do polukrowania i zawieszenia na choince. Takie ozdobione białym lukrem pierniczki pięknie prezentują się na zielonym drzewku i jeśli chodzi Czytaj dalej Artykuł Pierniczki lukrowane na choinkę pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia

Marcepanowa kuchnia
Tradycyjne ciasta świąteczne na Boże Narodzenie. Lista najlepszych przepisów 171

Orzechowce Ciasta czekoladowe Kruche ciasteczka Sękacze Poniżej znajdziesz sprawdzone przepisy na tradycyjne bożonarodzeniowe ciasta i ciasteczka, które świetnie będą prezentować się na Twoim stole wigilijnym. 1. Ciasteczka świąteczne z lukrem przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Makowiec zawijany przepis na: Kulinarne Przeboje 3. Piernik staropolski przepis na: Smakołyki Bereniki 4. Sernik gotowany przepis na: Kuchnia Sabiny 5. Sękacz

BabskiePorady.pl - Przepisy
Przepis na pierniczki 108

pierniczki trzeba zrobić jakiś czas przed świętami, prawdziwy miód powoduje że pierniczki po upieczeniu będą dość twarde. Najlepiej przechowywać je w metalowych puszkach. Upieczone ciasteczka możecie dowolnie ozdobić lukrem, gotowymi ozdobami czy przygotować do powieszenia na choince. Smacznego! Lubicie ciasteczka? Zajrzyjcie do podobnych przepisów: –  ciasteczka z pieczątkami – ciasteczka browinie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe

nietylkopasta.pl
Dojrzewające pierniczki wg Aleex 108

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Piec w temperaturze 170 stopni C (opcja dół plus termoobieg) przez 12 minut.  5. Studzić rozłożone na kratce. Można ozdobić je lukrem. Smacznego

W mojej kuchni
Szarlotka z jabłek na kruchym cieście 118

Drugą część ciasta rozwałkować i położyć na jabłkach. Lekko ponakłuwać ciasto. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 60 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, ostudzić i polać lukrem. Ciasta nie wyjmować z blaszki jak jest ciepłe

Kuchnia Pokoleń
Piernik Staropolski dojrzewający 131

przełożenia według uznania: powidła śliwkowe dżem z czarnej porzeczki dżem malinowy masa marcepanowa krem orzechowy inne Polewa według uznania: polewa czekoladowa (100g wybranej czekolady roztopić z 40g msła) lukier Sposób przyrządzenia Piernik: 1. Miód, masło i cukier podgrzewaj w rondlu, doprowadź do wrzenia i gotuj do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstaw do wystudzenia. 2. Do wystudzonego płynu maślano-miodowego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierniczki nadziewane marmoladą 96

Pyszne nadziane pierniczki. Polane lukrem .Słodkie i mięciutkie ,bardzo długo zachowują świeżość. Prosty przepis idealny na święta. Polecam

Swojskie jedzonko
Domek z piernika 77

ciasto. Wałkujemy na grubość około 2-3mm. Wycinamy ścianki chatki, dach i komin. Tu jeszcze płotek i drzewka. Pieczemy w 180 st. około 10 minut. Po wystudzeniu sklejamy lukrem królewskim. 1 białko jajka i tyle cukru pudru, żeby konsystencja była w miarę gęsta. Potem ozdabiamy. Autor przepisu: Bożena Zenka Wojsa Artykuł Domek z piernika pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
świąteczny sernik z pierniczkami 102

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na spód sernika: 150 g pierników w lukrze bez nadzienia 50 g masła wykonanie: Pierniki rozdrabniamy jak najdrobniej przy pomocy np. blendera. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Gotowym ciastem wykładamy dno torownicy (ok. 22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Na czas przygotowania masy serowej

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowo bananowe z orzechami i jagodami goji. 119

końcu do ciasta dodajemy orzechy i jagody goji. Mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy około 40 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka w temp. 180C. Po ostygnięciu polewamy lukrem a po wierzchu posypujemy orzechami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Jak zrobić puder z owoców 108

najlepszy moim zdaniem, puder jabłkowy możesz dodawać do nieskończonej ilości potraw. Poniżej kilka przykładowych zastosowań. Pudry owocowe możesz dodawać do jogurtów, mleka, owsianki i muesli słodkich wypieków  lukru i polewy do wypieków i pierników lodów i sorbetów chlebów, bułek i innego rodzaju pieczywa W pudrze owocowym możesz też obtoczyć domowe trufle, bajaderki oraz domowe cukierki i galaretki. Świetnie sprawdza

Cztery Fajery
Makowiec bez jajek i glutenu 117

piekarnika nagrzanego do 160 o C(T), piec około 50 – 55 minut. Upieczony makowiec pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Wystudzony można polać roztopioną czekoladą, polewą karobową lub lukrem ksylitolowym, ozdobić suszonymi owocami, orzechami albo np. pestkami granatu. Smacznego! Mak nie wymagać będzie gotowania, jeśli zostanie wcześniej namoczony. Wówczas koniecznym będzie odlanie maku na sitku i jego odciśnięcie w ściereczce

Even Better Food
MIĘCIUTKIE ROGALIKI SEROWE 127

dowolnie. Zwinięte układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy do uzyskania złotego koloru: około 15-17 minut. Po wystudzeniu smarujemy lukrem lkub posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
TRADYCYJNY SERNIK Z MALINAMI NA KRUCHYM SPODZIE 109

Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie