lukier - 7892 przepisów (strona:275/527)

Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera 112

kwietniu i maju w naszej kuchni królują ciasta z rabarbarem, pod różnymi postaciami. Podaję przepis na ciasto podstawowy. To od was zależy, jak je wykończycie, czy kruszonką, czy lukrem czy cukrem pudrem. To idealny przepis dla osób, które chcą zacząć piec domowe ciasta, ale się boją, albo twierdzą, że żadne ciasto im nie wychodzi. Nie musicie używać rabarbaru, bo część

Mieszam w Garnku
Kruche ciasto z truskawkami 101

budyniowa 5 białek 1/4 szklanki cukru pudru 2 opakowania proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego 2 opakowania cukru pudru 0,5 szklanki oleju 400 gramów truskawek ew. cukier puder na lukier   Sposób wykonania: Ciasto. Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie 1/4 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić foremkę o wymiarach

Kocham Czekoladę
CIASTO MARCHEWKOWE 114

wyczuwalny) – leśny mech . Na blogu znajdziesz także inne propozycje na ciasta marchewkowe, ze szpinakiem czy fasolą. Ciasto marchewkowe polecam udekorować moim kremem z serka i masła lub polewą, lukrem, owocami, np. jagodami, borówkami lub bakaliami, posiekanymi orzechami. Można je także klasycznie i najprościej posypać cukrem pudrem. SKŁADNIKI: 450 g marchwi 3 średnie jajka 150 g cukru ¾ szklanki oleju

Zasmakuj Kuchni
CZARNY KREM DO DEKORACJI 1724

barwienie kremów maślanych do tynkowania i dekorowania tortów. W ten sposób możemy też zabarwić krem czekoladowy, ganache z masłem, drip na tort, biszkopt kakaowy lub ciasto czekoladowe i lukier. Polecam też wpis jak zrobić czerwony krem do dekoracji. Obserwuj Słodki Pomysł INSTAGRAMIE. Uwaga! Barwiąc krem na czarno nie można wcześniej wybielać kremu za pomocą wybielacza lub białego barwnika. Jak wiemy

Słodki Pomysł
Pleciony drożdżowy kołacz z serem 195

brzeg kołacza przypominał zapleciony warkocz (patrz na zdjęcie). Na środek kołacza wykładamy masę serową. Brzegi smarujemy pozostałym jajkiem. Drożdżówkę pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Drożdżówki z makiem 165

pierwsze drożdżówki wyrastają, przygotowujemy drożdżówki z drugiej części ciasta *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C . Pieczemy przez około 25 minut – na złoty kolor *** *** Po wystudzeniu drożdżówki możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Drożdżówki z makiem pochodzi

Blog z Apetytem
Muffinki bananowe, ekspresowe 122

sylikonowe do babeczek czy muffinek wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec muffinki 15-20 minut. Do suchego patyczka. Ja polałam muffinki lukrem, ale możecie udekorować ubitą śmietaną lub dowolnym kremem. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego dodać masło i cukier, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund za pomocą kopystki zdjąć ciasto

Kuchnia Pokoleń
Wiedeń – kawiarnie, słodkości i muzyka 170

czasach najpiękniejszą i najbardziej fascynującą kobietą na świecie. Kandyzowane fiołki w Cafe Demel – ulubiony przysmak Sisi. Biorę do ust kandyzowany fiołek – aromatyczny, nieco ostry smak zatopiony w cieniutkiej warstewce lukru, i myślę o Sisi. Ukochana królowa Węgier, choć obdarzona przez męża, cesarza Franciszka Józefa miłością, nie była rozumiana w surowym Wiedniu. Zdystansowana wobec dworu, całe dnie spędzała na przejażdżkach konnych

smakowitehistorie.com
Polewa lukrowa z serkiem Philadelphia 88

dodajemy serek, ciągle ucierając, aż do powstania gładkiej masy. Jeśli masa jest za gęsta, rozrzedzamy ją sokiem z cytryny, dodawanym łyżeczka po łyżeczce, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Rzadki lukier nakładamy powoli łyżeczką na schłodzone ciasto, gęstszy możemy nakładać za pomocą worka cukierniczego. Nutrition Serving: 0 g | Carbohydrates: 0 g | Białko: 0 g | Fat: 0 g | Tłuszcze nasycone

SmartBake.pl
Beza francuska 103

które są bezpieczne w kontakcie z wysoką temperaturą. Ja patyczków nie umieściłam w bezie przed suszeniem, ponieważ nie byłam pewna ile lizaków będę potrzebowała. Zrobiłam to później przy pomocy lukru królewskiego. Polecam zrobienie podwójnych lizaków, czyli połączenia ze sobą plecami, dwóch okrągłych bez, a pomiędzy nimi patyczek. Print Beza francuska .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SmartBake.pl
Tort z dripem na bazie wody. 136

Uwaga: Zawsze wylewaj drip na zimny tort. Dekoracje Dekorując torty lubię, aby wszystkie dekoracje na torcie nadawały się do zjedzenia. Dlatego, do ozdoby tego tortu użyłam kruchych ciasteczek udekorowanych lukrem królewskim. Do tego bezy francuskie , które wprost uwielbiam robić. Linki do przepisów znajdziecie klikając na podkreślony tekst. Jeśli nie chcecie robić własnych dekoracji, tort możecie ozdobić dowolnie wybranymi przez siebie

SmartBake.pl
Babeczki dyniowe 102

filiżanki. Idealne do zaserwowania jako jedna porcja dla jednej osoby. Wierzch idealnej babeczki powinien być płaski lub lekko, równomiernie zaokrąglony . Dzięki temu babeczki znakomicie nadają się do dekorowania kremem, lukrem lub masą cukrową. Babeczki dyniowe, dzięki zawartości dyniowego puree , są bardzo wilgotne, a przy tym niebiańsko miękkie . Lekkość babeczki doskonale równoważy smak kremu maślanego na mleku skondensowanym , którego użyłam

SmartBake.pl
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 97

papierowych papilotkach , w blaszce ze specjalnymi zagłębieniami. Cupcake/babeczka po upieczeniu jest płaska z wierzchu. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju dekoracji . Najczęściej stosuje się dekoracje z masy cukrowej, lukru królewskiego, czekolady, różnego rodzaju kremów. Cupcake są bardzo dekoracyjne , dzięki czemu bardzo często możemy je znaleźć na słodkich stołach lub obok tortu , jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie

SmartBake.pl
Co z tą temperaturą pieczenia? 115

Wygląd 1 Odparowanie wody 100 Cukier jest stopiony, a zanieczyszczenia unoszą się na powierzchni. 2 Niewielka nić 102 Brak zmiany barwy, łatwe schładzanie, nie zmienia się zapach. Zastosowanie jako lukier. 3 Duża nić 104 Brak zmiany barwy, łatwe schładzanie, nie zmienia się zapach. Zastosowanie w konfiturach. 4 Niewielka kula 110 – 115 Brak zmiany barwy, trudniejsze schładzanie, nie zmienia się

SmartBake.pl
Chałka drożdżowa z dżemem – warkocz z 6 pasm 119

chałki. Koniec chałki sklej i zawiń podspód. Czynności końcowe Posmaruj chałkę z wierzchu, przy użyciu delikatnego pędzelka i mieszanki rozmieszanego białka z żółtkiem. Oprósz ciasto po wierzchu kruszonką lub lukrem wedle upodobania Przepis na kruszonkę 150g mąki + 100g cukru pudru + 100g masła. Całość wymieszać, owinąć w folię i bardzo mocno schłodzić. Następnie utrzeć na tarce lub skroić nożem i posypać

SmartBake.pl