lukier - 7892 przepisów (strona:277/527)

Drożdżówki z czekoladą 132

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką i odstawić do czasu nagrzania się piekarnika. Drożdżówki posmarować rozmąconym żółtkiem. U mnie połowa posypana dodatkowo kruszonką, a pozostałe polana lukrem po upieczeniu. Drożdżówki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 20 minut, aż ładnie się zarumienią. Gotowe dodatkowo możemy polukrować. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Prosty murzynek z wiśniami. 138

sezonem możecie użyć wiśni mrożonych, lub z kompotu. Można też dodać inne owoce na jakie macie w danym momencie ochotę. Ciasto można po upieczeniu posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem. Ja tego nie robię, gdyż lubię czuć tą lekką kwaskowość wiśni, która komponuje się z kakaowym ciastem. Składniki ( na blaszkę 33x22 ) - 25 dag margaryny - 10 łyżek mleka - 1 szklanka cukru

Kuchnia z widokiem na ogród
Jagodzianki (zawijane) / Polish Blueberry Rolls 142

pieczenia (złączeniami do dołu), odstawić do podwojenia objętości na 40 minut. Posmarować mlekiem. Jagodzianki piec w 180 C około 20 minut. Cukier puder połączyć z gorącą wodą do konsystencji lukru, polać jagodzianki. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Polish Blueberry Rolls Recipe: for 13 rolls

Lekcje w kuchni
Malinianki - bułeczki z malinami! 142

matowe posmaruj tylko mlekiem. Jeśli chcesz aby błyszczały posmaruj przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do pieca i pieczemy (wyżej parametry). Ciepłe bułeczki warto polukrować i posypać płatkami migdałowymi. Ja lukier przygotowuje na bazie soku z cytryny i cukru pudru. Smacznego! PS. Bułeczki można też polać białą czekoladą lub gorzką, lub upiec z kruszonką ;-) JEŚLI UŻYWASZ ŚWIEŻYCH DROŻDŻY MUSISZ WYKONAĆ ROZCZYN

SMYKWKUCHNI
Jagodzianki maślane wypełnione po brzegi jagodami! 172

blacik ciasta układamy 4 łyżki jagód, sklejamy boki aby powstał tzw. pierożek. Jagodzianki układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy kruszonką lub nie (wtedy można po upieczeniu polać lukrem lub białą czekoladą). Czas pieczenia : 20 minut temp. 160°C grzanie: termoobieg Kruszonkę wykonujemy z mąki, masła i cukru. na 100 -80 g maki dodajemy 50 g masła

SMYKWKUCHNI
Bułeczki orkiszowe pełnoziarniste z truskawkami i różą 95

słoiczków tych wspaniałości i wykorzystuję ich dodatek w kolejnych wypiekach. Tak jak wszystkie moje słodkości bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej, tym razem z dodatkiem mąki pełnoziarnistej z płaskurki. Zamiast lukru drożdżówki posypałam orzechami włoskimi. Z dużą porcją błonnika, bez cukru - pysznie i zdrowo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI 100

Sezon na jagody już trwa więc i u mnie pojawiły się pyszne, miękkie, puszyste drożdżówki z mnóstwem jagód. Możecie do nich jeszcze zrobić lukier, ale dla mnie są idealne właśnie takie. Ciasto: 600 g mąki 40 g świeżych drożdży 90 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru Kruszonka: 100 g mąki krupczatki 60 g masła 1/2 szklanki

Niespełnione zdolności kulinarne
Rogaliki o smaku lemon curd! Domowe pieczywo! 157

życie. Wyszło mistrzostwo świata! Przepyszne puszyste rogaliki, pachną tak cudownie i tak również smakują. Wnętrze rogaliki smakuje, jak mój ulubiony krem lemon curd, dodatkowo rogaliki są skąpane w lukrze i posypane płatkami lub słupkami migdałowymi! Domowe wypieki to coś co kocham. Przepis na te rogaliki znajdziesz w moim najnowszym e-booku pt. "Domowe Pieczywo" teraz do 16 lipca możesz

SMYKWKUCHNI
Dyniowe bułeczki z serem 115

ucinamy na skosy, tworząc trójkąty. Środek każdego trójkąta przyciskamy trzonkiem drewnianej łyżki, układamy na blasze. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Po wystudzeniu smarujemy lukrem

słodki bratek
Ciasto cynamonowe z jabłkami i rabarbarem 107

naczynia dodać rodzynki, jabłka, rabarbar, orzechy wymieszać kopystką   Piekarnik nagrzać do 170 C i piec 60 minut. Blaszka o wymiarach 20 x 23 cm. Po ostudzeniu ciasta polać lukrem. Ciasto pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto waniliowe bez miksera 105

temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto cinamon rolls 200

zostanie ci mieszanki masła i cynamonu możesz polać nią ciasto. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciasto piecz ok. 40 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Gotowe ciasto możesz udekorować lukrem. Smacznego Artykuł Ciasto cinamon rolls pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Wianuszek z owocowym nadzieniem 83

formuję wianek zlepiając końce. Na wianku robię nacięcia. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Wianek piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ostygnie oblewam lukrem przygotowanym z 2 łyżek cukru pudru i 1 łyżki wody. Smacznego Artykuł Wianuszek z owocowym nadzieniem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Warkocz drożdżowy z jagodami i malinami 101

zewnątrz. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Warkocz piekę około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, aż zrobi się rumiany. Kiedy ostygnie oblewam go lukrem przygotowanym z 4 łyżek cukru pudru i 3 łyżek wody. Ciasto w trakcie pieczenia trochę pęka i ze względu na owoce traci swój idealny kształt warkocza, ale nie ma to najmniejszego

Słodki sentyment
Drożdżówki do odrywania z truskawkami , borówkami i kruszonką 105

owocami,u mnie truskawki i borówki,ale tak naprawdę możecie zrobić je z każdymi owocami na jakie jest akurat sezon,maliny,jagody,porzeczki ,brzoskwinie itp. Do tego kruszonka i lukier i będzie pysznie,idealne na podwieczorek do kawki,polecam

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania