lukier - 7892 przepisów (strona:272/527)

WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM 102

Wilgotna, puszysta WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM to ciasto godne samego środka świątecznego stołu. Wyrazisty imbirowy smak i cytrynowy lukier tego aromatycznego wypieku zadowolą każde podniebienie! Artykuł WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Szybka babka jogurtowa 234

pieczenie, a jednak bez babki na świątecznym stole jakoś tak nijako :) Babkę zrobiłam w wersji dwukolorowej, ale można ją zrobić również bez kakao. Babkę można polać roztopioną czekoladą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Zdecydowanie polecam tę pierwszą opcję :) Składniki: 250 g mąki orkiszowej 180 g jogurtu naturalnego  120 g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego  3 jajka

Healthy food explorer
Mini babeczki waniliowe do koszyczka 76

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez ok 25-30 minut (do zrumienienia). Przestudzone babeczki wyciągamy z foremek, posypujemy cukrem pudrem, polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą lub dekorujemy lukrem

Kuchnia w czekoladzie
Wilgotna babka serowo- pistacjowa 96

miękkiego masła 20g miękkiej pasty pistacjowej 200g twarogu sernikowego ½ szklanki drobnego cukru 1 mały cukier wanilinowy ¹⁄₃ szklanki oleju 250g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier śmietanowy: 80g śmietany 36% ½ szklanki cukru pudru Kilka zielonych, surowych pistacji Sposób przygotowania: Jajka, pastę pistacjową, cukier kryształ oraz wanilinowy i szczyptę soli miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy miękkie masło oraz

Kuchnia w czekoladzie
Szybka babka z cytryną 103

łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżki soku z cytryny opcjonalnie skórka starta z 1 cytryny 175 g masła lub margaryny 3 jajka klasy M niepełna szklanka cukru cukier puder lub lukier do dekoracji Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy je dodawać powinno być ciepłe, ale nie gorące. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, mieszamy wszystko łyżką

Słodkie okruszki
Babka piaskowa puszysta 174

starta skórkę z wymienionych cytrusów. Zamiast soku z cytrusów możesz dodać 4 krople olejku cytrynowego lub waniliowego. Tradycyjny cukier biały możesz zastąpić trzcinowym. Zamiast cukru pudru możesz polać babkę lukrem i posypać wiórkami kokosowymi lub starta skórkę z cytrusów. Babkę możesz tak jak ja piec w foremce okrągłej lub w keksówce. Po dodaniu kakao do części ciasta otrzymasz babkę marmurkową

Ania gotuje
Muffiny pomarańczowe z czekoladą 69

borówkami . Muffinki pomarańczowe – KĄCIK PORAD Ilość muffinek, które wyjdą z podanych proporcji, zależy od wielkości foremek. U mnie wyszło 15 niedużych babeczek. Muffiny pomarańczowe możesz udekorować polewą czekoladową, lukrem lub zajadać bez dodatków. Artykuł Muffiny pomarańczowe z czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem 96

ciasto biszkoptowe z kajmakiem pokryć biszkoptami. Dekoracja ciasta z orzechami i kajmakiem jest już dowolna. Można posypać kakao, polać polewą, posypać startą czekoladą, albo jak ja zrobić wzorki odrobiną lukru.  Odstawiamy biszkopt z kajmakiem i orzechami do stężenia. Ciasto biszkoptowe a masą wychodzi bardzo smaczne, delikatne, rozpływa się w ustach.  Polecam także: - rolada biszkoptowa  -  biszkopt orzechowy

Dieta moja pasja
DELIKATNY SERNIK Z DODATKIEM UGOTOWANEGO BUDYNIU 110

mnie bardzo. Czekałam tylko na trochę więcej wolnego czasu, aby go przygotować. Sernik jest delikatny, kremowy i nie mocno słodki. Jeśli więc jesteście łasuchami posypcie go cukrem pudrem, polejcie lukrem czy zwyczajnie zwiększcie ilość cukru. Ja tego nie zrobiłam, bo lubię delikatnie słodkie ciasta, więc dlas mnie balans słodyczy jest tutaj w punkt. Dodałam jedynie (w stosunku do oryginału

Walijskie Pichcenie
PROSTE CIASTECZKA SEROWE. EKSPRESOWE I BARDZO SMACZNE 90

temp. 180 C i jeszcze 5 min. w temp. 200 C.  Środek wystudzonych ciasteczek napełnić roztopioną czekoladą na parze, lub podgrzaną marmoladą (u mnie kolorowy lukier

Walijskie Pichcenie
Wielkanocny wieniec z makiem 86

jajka 0,5 szkl cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 150 ml ciepłego mleka krowiego lub roślinnego np kokosowego szczypta soli duży puszka masy makowej lukier – przepis lub cukier puder Jak zrobić wielkanocny wieniec z makiem: Zaczynamy od przygotowania zaczynu. W ciepłym mleku z łyżką cukru rozkruszamy drożdże, mieszamy. Zaczyn zostawiamy do wyrośnięcia. Następnie jajka wbijamy

Dorota Smakuje
Mazurek bakaliowy 68

bakaliach rozkładam masę z płatkami migdałów, w miarę równomiernie. Całość wstawiam do piekarnika na kolejne 15-20 minut, aż wierzch zrobi się złoty. Przestudzony mazurek można jeszcze udekorować lukrem albo czekoladą, ale moim zdaniem jest dostatecznie słodki bez dodatków. Smacznego .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Mazurek bakaliowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Babka majonezowa - wilgotna puszysta i przepyszna - warto ją upiec 106

foremki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczoną babkę wyjmuję od razu z piekarnika i foremki, i odstawiam do wystudzenia. Wystudzoną babkę możemy dodatkowo udekorować lukrem lub cukrem pudrem. Babka majonezowa jest gotowa, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto półkruche z dżemem 65

śliwkową zastąpiłam dość wyrazistym w smaku i słodkim dżemem z jagód. Dżem z jagód był dość słodki, nie posypałam więc ciasta pudrem, ale teraz zrobiłabym do niego lekko kwaśny lukier. Ciasto było umiarkowanie słodkie, ale brakowało właśnie tej nuty kwaśnej, aby przełamać słodycz jagód. Jeśli chodzi o dżem, to każdy może ciasto półkruche zrobić ze swoim ulubiony, aby tylko był

Kuchcik gotuje
Pyszna babka serowa 113

takie też powinno być. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy ok 60 minut. Gotową oblać czekoladą, lukrem lub posypać pudrem. Smacznego ! babka zachowuje świeżość przez kilka dni. Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania

Kulinarne przygody