lukier - 7892 przepisów (strona:273/527)

Chleb jogurtowy szybki i łatwy do zrobienia. 74

jogurtem. Piec w 220 st. C przez około 30 minut. Upieczony chleb, jeszcze gorący można ponownie posmarować jogurtem. Po wystygnięciu jogurt utworzy na chlebie lśniącą przezroczysta warstwę, podobna do lukru. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Domowe pączki 106

stron na rozgrzanym smalcu bądź oleju (u mnie pół na pół).  Wyciągamy gdy będą rumiane, odsączamy na ręczniku. Każdego pączka nadziewamy marmoladą, dekorujemy cukrem pudrem bądź lukrem

Kolorowa kuchnia Elki
Oponki drożdżowe 74

nadajemy im inny kształt i nie dodajemy nadzienia. Oponki drożdżowe z tego przepisu wychodzą bardzo puszyste i mięciutkie. Można je po usmażeniu posypać cukrem pudrem jak ja lub polać lukrem, bądź czekoladą. Z podanej porcji wyszło mi kilkanaście sztuk oponek plus małe pączuszki powstałe z wyciętych środków z oponek. Ilość jednak będzie zależała od wielkości foremki, którą użyjemy do wycinania

Waniliowe Improwizacje
Piegusek - Babka Na Białkach 107

Mleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, a następnie polewamy nią ciasto.  Aby przyspieszyć zastygnie polewy (lukru) wstawiam ciasto na 10 minut do lodówki

Gotowanie...to proste !
Sernik z białą czekoladą 76

Sernik waniliowy z białą czekoladą to pyszny i prosty deser. Sernik wykonasz w kilka chwil (bez ubijania białek), z łatwo dostępnych składników. Możesz posypać go cukrem pudrem lub oblać lukrem, np. cytrynowym, udekorować świeżymi owocami (malinami, borówkami, truskawkami). Polecam szybki i sprawdzony przepis na sernik waniliowy z białą czekoladą, który nie opada (i nie trzeba piec go w kąpieli wodnej

Zasmakuj Kuchni
UCIERANE CIASTO Z BORÓWKAMI 66

wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto, na wierzch posypać borówkami. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciasto około 40 minut. Ciasto po przestudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Pączki serowe pieczone 75

cynamonowym cukrem – wymieszaj 2 łyżki cukru z 1/3 płaskiej łyżeczki cynamonu. Mini pączki serowe piekę 25 minut. Jeśli nie skorzystałam z obsypania pączków cynamonowym cukrem to wystudzone dekoruję lukrem, posypuję cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Możesz udekorować dodatkowo bakaliami lub kandyzowanymi owocami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik Delicja 55

sera delikatnie mieszając całość łyżką drewnianą. Na dno blaszki ułożyć delicje i wylać masę serową. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu polać lukrem i rozpuszczoną czekoladą. Autor przepisu: Anna Tomczak Artykuł Sernik Delicja pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Muffiny z borówkami 78

Niezależnie od formy, czas pieczenia jest podobny, to około 30 minut, aż ciasto popęka i będzie rumiane. Jeśli lubicie wszystko co słodkie, posypcie dodatkowo muffinki cukrem pudrem lub oblejcie lukrem. Smacznego! Takie muffiny będą doskonałe na wycieczkę oraz do pracy i szkoły 🙂 Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffiny z borówkami

Kuchnia Bazylii
Zakręcone pączki waniliowe 89

szybkie do przygotowania. Jedynie czas oczekiwania na podrośnięcie ciasta wydłuża cały proces. Pączki po usmażeniu mają chrupiącą skórkę i mięciutki środek. Można je posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Nasze rozeszły się bardzo szybko, tak nam smakowały :) 400g mąki 8g drożdży instant 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru jajko łyżka octu lub spirytusu kilka kropel ekstraktu waniliowego 200g mleka

Smakołyki Asi
Pączki 77

przypadku pączków bez nadzienia, nadziewamy je bezpośrednio po usmażeniu, póki są jeszcze ciepłe. Przyda się do tego worek cukierniczy i tylka z odpowiednio długą końcówką. Usmażone pączki dekorujemy lukrem powstałym z utarcia ze sobą cukru pudru oraz niewielkiej ilości soku z cytryny i odrobiny wrzątku. Dokładnych proporcji nie mam – zawsze robię „na oko”, do odpowiedniej konsystencji

Smaki Na Talerzu
Pączki z budyniem 132

uczcić pączkami albo faworkami, co kto woli. Ja uwielbiam jedne i drugie, więc musiałam podjąć trudną decyzję 😀. Tym razem padło na pączki, ale nie zrobiłam takiego klasycznego przepisu z lukrem i konfiturą różaną, tylko nadziałam je kremem budyniowym.  Ależ było pysznie! Zostawiam Wam przepis, może i u Was w tym roku zagoszczą takie pączki z budyniem? Pączki z budyniem

Kulinarne przygody Gatity
OPONKI DROŻDŻOWE 78

spirytusu ) kłaść wierzchnią stroną do tłuszczu wyrośnięte krążki i smażyć ok 1 min z każdej strony. Najlepsza temperatura to 175 st.  Po usmażeniu posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pączki z kajmakiem 110

czki z masą kajmakową, lukrem królewskim i orzechami włoskimi. Z przepisu uzyskacie 16 dość dużych pączków. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciep

Bullio
Puszyste pączki piwne 91

niepełna szklanka jasnego piwa 5 dkg cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 dkg masła szczypta soli Dodatkowo: olej lub smalec do smażenia ok 1 litr konfitura do nadziania pączków lukier lub cukier puder do posypania       *** Przygotowujemy rozczyn: w wysokim naczyniu mieszamy ciepłe (ale nie gorące!) mleko z drożdżami oraz łyżeczką cukru i łyżeczką maki *** *** Tak przygotowany rozczyn

Blog z Apetytem