lukier - 7892 przepisów (strona:259/527)

Prosty placek drożdżowy z borówkami 99

herbatników. Po prostu klasyczny drożdżowy placek z owocami. Ciasto drożdżowe z tego przepisu nie wychodzi suche, więc to kolejny plus. Wciągają je dorośli i dzieci. Możecie zrobić z lukrem, kruszonką lub zwykłego golasa z owocami i posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi z profilu Ewy na facebooku Sielska Wieś . Przyznam szczerze, że to chyba wiek. Kiedyś nie rozumiałam miłości do ziemi

Mieszam w Garnku
Ciasto delikatne jak jedwab z truskawkami 57

górze ciasta rozłożyć truskawki. Jeśli truskawki są tak duże jak moje to przekrójcie je na pół. Nagrzać piekarnik do 180 i piec ciasto 35-40 minut. Po ostudzeniu polać lukrem

Kuchnia Pokoleń
Ciasto budyniowe ze śliwkami 706

suchego patyczka) Po upieczeniu studzić ciasto przez około 10 minut przy otwartym piekarniku. Po tym czasie postawić na blat w kuchni , aby całkowicie ostygło. Można też ciasto polać lukrem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto budyniowe ze śliwkami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Drożdżówki z jagodami i porzeczką 79

Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem, dasz się skusić? czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Przepis na babkę majonezową 47

przygotowania, a do tego potrzeba do jej wykonania zaledwie kilka składników. Babka z majonezem wychodzi super puszysta oraz piaskowa, jest również wilgotna i długo zachowuje świeżość. Polana cytrynowym lukrem będzie się wspaniale prezentować wśród dań – przykładowo na Wielkanoc. Można upiec ją nawet na dwa dni przed podaniem. Trzeba wówczas po przestudzeniu zawinąć ją w torbę spożywczą i odłożyć

Marcepanowa kuchnia
Ekspresowe ciasto z czereśniami lub innymi owocami 61

blaszki, obłożyć owocami i do piekarnika. Pieczenie – ciasto włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec 40-45 minut. Temperatura piekarnika 180 C, góra i dół. Ostudzone ciasto polać lukrem. Thermomix wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, obroty 5, czas 10 sekund zdjąć ciasto z boków naczynia, zmiksować obroty 5, 5 sekund reszta jak wyżej Ciasto jest pyszne, wilgotne

Kuchnia Pokoleń
Ekspresowe jagodzianki z przepisu babci 83

mają dużo nadzienia wewnątrz. Po upieczeniu oczywiście od razu wyjmuję z piekarnika i układam na kratce w celu odparowania i lekkiego ostudzenia. Oprószam cukrem pudrem. Jagodzianki możesz też polać lukrem lub przed pieczeniem oprószyć kruszonką. Jagodzianki najsmaczniejsze są tego samego dnia. Skusisz się na ekspresowe jagodzianki? Życzę smacznego i polecam dział z pysznymi ciastami . Artykuł Ekspresowe jagodzianki z przepisu babci

Ania gotuje
Miękka, maślana szarlotka z kruszonką 65

jabłka,  posypujemy resztą kruszonki.  Wkładamy formę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni  i pieczemy około 30 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem  lub polewamy lukrem z dodatkiem soku z cytryny. Ciepła szarlotka jest tak miękka i lekka, że sprawia wrażenie biszkoptu. Prosty, nie wymagający przepis, tak naprawdę do wielu sezonowych owoców. Myślę, że dziś

Kronika Piekarnika
Drożdżówki z serem 310

Idealne na drugie śniadanie, albo na deser.  Do kawy, herbaty, lub mleka. Drożdżówki sprawdzą się zawsze i wszędzie.  Moje drożdżówki posypałam cukrem pudrem, ale można polać je lukrem.  Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 pełne łyżki cukru 25 g. drożdży 350 g. mąki pszennej  szczypta soli 1/4 szklanki oleju 1 jajko Ser: 250 g. twarogu

Agusiowe smakołyki
Koperty Krucho Drożdżowe Z Jagodami 72

koperty lekko podrosną. Przed włożeniem do piekarnika wierzchy kopert smaruje roztrzepanym jajkiem 5. Piekę w 190 stopniach przez 20-25 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu smaruje koperty lukrem cytrynowym

Gotowanie...to proste !
Pierniczki Last Minute 58

świetnie smakują. Jeśli chcesz udekorować swoje ciasteczka, wypróbuj ten łatwy wegański przepis. Nawet jeśli nie jesteś profesjonalistą w dekorowaniu ciasteczek, pierniczki i tak wyglądają słodko. Możesz dodać do nich lukier lub posypkę, aby wyglądały jeszcze ładniej. Te pyszne ciasteczka dobrze się przechowują w szczelnym pojemniku i są idealnym przysmakiem na święta. Zmniejszanie ilości węglowodanów i kalorii w przepisie na pierniczki

Patchwork
Drożdżówki z truskawkami i budyniem 147

Drożdżówki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i pieczemy 20 minut (grzanie góra-dół). Po upieczeniu i przestudzeniu drożdżówki z truskawkami i budyniem można opcjonalnie polać lukrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej mam dla Was jeszcze krótki filmik, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować te pyszne drożdżówki z truskawkami i budyniem. Artykuł Drożdżówki

Przepiski.pl
Ciasto makowo-kokosowe z kremem 63

utrzeć do białości i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce wystudzony budyń. Ucierać do czasu, aż masa będzie miała postać jednolitego i puszystego kremu. Zobacz również: ciasto makowe z lukrem

Kuchcik gotuje
Labneh z ajwarem. Serek z ajwarem 71

musi dojrzewać 96 godzin) i zalać je oliwą. Ja robię też słodką wersję serka z jogurtu , który wykorzystuję do np. drożdżówek z serem i jagodami , drożdżówek z serem i lukrem . Serek labneh robię z jogurtów typu greckiego – 2 duże jogurty, razem 800 g (możemy dodać trochę soli jeśli chcemy na słono ) i zioła ( jeśli ma być o smaku ziołowym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania