wykorzystałam go również do dzisiejszych krokietów (przepis na nie macie TUTAJ ) . Sos czosnkowy przedstawiam Wam w wersji klasycznej, jego smak można jednak podkręcić dodając m. in zioła prowansalskie, czy koperek. Składniki 1 duży jogurt naturalny 4 łyżki majonezu 3 - 4 ząbki czosnku pieprz do smaku Sposób 1. Do słoika wlewamy jogurt, dodajemy majonez. 2. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy
Kuchenne aromatyłyżeczka masła pieprz Przygotowanie : Oczyszczonego pstrąga przyprawiam w środku odrobiną pieprzu a następnie nadziewam dwoma plasterkami cytryny bez skórki, natką pietruszki może być 1 natka pietruszki i 1 natka koperku i łyżeczką masła - najlepsze to takie zmrożone które się kruszy. Zawijam w folię aluminiową i grilluję. Do grillowania pstrąga najlepszy jest grill z pokrywą oraz brykiet bo daje
Mechanik grillujeśrednim ogniu, nigdy na dużym aby nie powstały spalone niezdrowe skwarki. - z przyprawami i ziołami Do wyboru - papryka ostra lub słodka, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, oregano, szczypiorek, koperek. Przyprawy miałkie oraz świeże zioła dodaję na jajko na około 30 sekund przed końcem smażenia. Z reguły przykrywam patelnię aby aromat zdominował jajko. - ze świeżymi warzywami Cebula, papryka, pomidor, seler naciowy
upichconapieprz kiszone ogórki (u mnie korniszony) sos: 1 łyżeczka dobrej musztardy 1 łyżka octu cydrowego, u mnie jabłkowy 3 łyżki oliwy po małym pęczku szczypiorku, natki pietruszki i koperku, posiekane Wielką patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią pokrojony na małe kawałki boczek. Tłuszcz powinien zacząć się wytapiać, w tym czasie kroimy w kostkę kiełbasę, mięso, salami i dorzucamy
Dzieje kuchennej Wiewiórywarzywnego duży pęczek botwinki z buraczkami wielkości orzechów włoskich 2 marchewki 1 pietruszka pół niedużego pora 6-8 niedużych młodych ziemniaków 0,5 szklanki mleczka kokosowego 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku 1 łyżka soku z cytryny woda Przygotowanie: Bulion zagotować. Ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę (ziemniaki w grubszą, marchew i pietruszkę w drobniejszą), pora
Kulinarne Inspiracjerozgrzana patelnię z niewielka ilością oleju wlewamy masę jajeczną, kiedy zacznie się ścinać mieszamy drewniana łopatką. I tak do momentu prawidłowego, pożądanego ścięcia całej jajecznicy. Podajemy oprószone posiekanym koperkiem z chlebem z masłem
Z Majeczką w kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do … Przeczytaj cały artykuł Post Tzatziki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerjagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją … Przeczytaj cały artykuł Post Młoda kapusta z koperkiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerProdukty: 3 jajka 2 łyżeczki majonezu kawałek ogórka 1 cm 1 łyżeczka koperku 1 ząbek czosnku sól
Ugotujmy Cośmięsem. Podstawowe składniki to kapusta kiszona, cebula i marchew. Dzisiaj dodałam także szczypiorek. Inne surówki: Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchew 1 cebula
Moja smaczna kuchniawersja dziewicza mojej sałatki wiosennej (o tej - klik ) jest zbyt ciężka by jeść ją codziennie, to postanowiłam ją lekko odchudzić. SKŁADNIKI: - Rzodkiewka, spory pęczek, - szczypiorek, spory pęczek, - koperek, pęczek, - cebula, 1 duża/2 małe (najlepiej 1 biała i 1 czerwona), - serek ziarnisty, mały kubeczek, (najlepiej lekki), - jajka 2-3 kurze lub 4-6 przepiórcze, - przyprawy: pieprz czarny, domowa wegeta
Wypisz Wymalujgrubych oczkach. Składniki ułożyć kolejno warstwami, począwszy od spodu: śledzie; cebulka; sól i pieprz; majonez; ziemniaki; sól i pieprz; buraczki; majonez; jajka; Sałatkę można posypać zieleniną (koperek, pietruszka lub szczypiorek), wówczas wygląda bardziej efektownie
In my kitchendobra dusza mi go naprawi:) Składniki: 1 średni por; 5 plastrów ananasa z puszki; 100 g sera pleśniowego (blu); 1 mała puszka kukurydzy; 200 g szynki gotowanej; mały pęczek koperku zielonego; 1 opakowanie tortellini z mięsem; majonez; sól i pieprz; Wykonanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić na sito, przelać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Jasną część pora
In my kitchenwodzie lub mleku 1 płaska łyżeczka mielonego kardamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej szczypta imbiru sól i pieprz do smaku olej do smażenia bułka tarta do panierowania natka pietruszki i koperek do dekoracji Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na patelni na złoty kolor, a następnie dodać do mięsa wraz ze wszystkimi przyprawami, jajkiem i bułką. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światażółtko 2 łyżeczki cukru 1 niezbyt czubata łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki wody sól i pieprz (najlepiej biały), ewentualnie szczypta gałki muszkatołowej do smaku lub sproszkowanej gorczycy ewentualnie koperek do dekoracji ewentualnie kilka kropli soku z cytryny Przygotowanie Rosół (lub bulion wołowy lub wywar warzywny) połączyć ze śmietaną i żółtkiem, dokładnie wymieszać, a nstępnie podgrzać, uważając
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata