koperek - 3011 przepisów (strona:117/201)

Pasta z ogórkiem i twarogiem + film 187

pasta z ogórkiem i twarogiem to moja wiosenna propozycja. Polecam , smakuje pysznie. składniki na 2 porcje 25 dag twarogu 3 łyżki śmietany średniej wielkości ogórek 3 łyżki posiekanej zieleniny ( koperek lub szczypiorek ) ząbek czosnku sól pieprz czarny przepis Ogórek i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek można przecisną przez praskę . Zieleninę drobno siekamy. Twaróg rozdrabniamy, dodajemy śmietanę

Smakowite Dania
Surówka z ogórków kiszonych, cebuli i jabłka + film 133

smaczna surówka z kiszonych ogórków, cebuli i jabłka jest świetnym dodatkiem do obiadu. Przygotowuje się ją błyskawicznie, zawiera sporo witaminy c, jako dodatku zamiast natki pietruszki można użyć posiekanego koperku. składniki na 3 porcje 4 ogórki kiszone ( przepis  Tutaj ) 1 cebula 1 jabłko łyżeczka oliwy z oliwek gałązka natki pietruszki sól pieprz przepis Ogórki , jabłko i cebulę kroimy

Smakowite Dania
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana + film 171

jeszcze raz dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Zupę podprawiamy śmietaną i gotujemy jeszcze krótką chwilę, na końcu doprawiamy domową przyprawą typu wegeta. Zupę podajemy z drobno posiekanym koperkiem

Smakowite Dania
Zupa pieczarkowa 208

pieczarki poczynione zostały. W zupie. Pysznej. Składniki -pieczarki -bazylia -marchewka -liść włoskiej kapusty -kuchmistrz u mnie od  Skworcu -pieprz ziołowy u mnie od  Skworcu -śmietana 18% -koperek, pietruszka natka -makaron np.kolanka Umyj i poszatkuj pieczarki na plasterki. Uduś je na oliwie z dodatkiem bazylii. Ugotuj bulion warzywny z marchewka, liściem kapsuty, warzywami z czym chcesz. Dolej troszkę

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z warzyw z serem korycińskim z suszonym borowikiem 168

parze. Całość przelej do blendera i zmiksuj dokladnie na krem. Krem ma być gęsty. Rozlej do talerzy . Pokrój ser koryciński w kosteczkę i dodaj do zupy. Można posypać koperkiem i podawać z grzankami. Pod wpływem ciepła ser zaczyna się ładnie rozpuszczać a .....suszony borowik uwalnia swój lesny aromat.  I to jest cała tajemnica tej zupy. Warzywny krem z wyrazną

Z Kuchni Do Kuchni
okoń morski 183

Idealne połączenie. przepis na cztery porcje 400 gram okonia morskiego  4 przegrzebki 200 gram ugotowanego zielonego groszku 8 sztuk herbatników maślanych 6 łyżek majonezu garść posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej mięty mąka do obtoczenia ryby oliwa do usmażenia ryby  2 łyżki klarowanego masła DODATKOWO kolorowe marchewki rzodkiewki kiełki sałaty Groszek zielony blendujemy razem z koprem  i miętą

na gazie
Jajka przepiórcze w sosie majonezowym 164

podczas Śniadania Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane jajka i gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub rzeżuchą. Co kto lubi J Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 6 jajek przepiórczych 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypiorek Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo

Kolizje Smaków
Pierogi Shreka, szpinak i bryndza 176

łyżki oleju.W zależności od grubości ciasta, po wypłynięciu gotujemy 3-5 minut. Pierogi Shreka smakują doskonale z masłem lub klasyczne z wody moczone w jogurcie naturalnym z odrobiną koperku. Jeśli zostaną Wam na drugi dzień warto je podsmażyć na patelni, aż ciasto się przyrumieni

Apetyczna babeczka
Sos winegret 162

dobrze nim potrząsnąć, tak by składniki utworzyły jednolitą emulsję. Jest to doskonały sos do zielonej sałaty czy surówki z cykorii. Do sosu można dodać np. posiekanej świeżej natki pietruszki, koperku lub innych ulubionych ziół :)  Sos zamknięty w słoiku, przechowywany w lodówce może stać nawet miesiąc, ale bez czosnku. Przepis pochodzi z "Obiadów świątecznych"- Renaty Pacer

Proste Potrawy
Kotlety z kurczaka rosołowego 148

Składniki: Mięso z kurczaka ugotowanego w rosole 1 łyżeczka musztardy 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki bułki tartej 2 ogórki kiszone 1/2 pęczka koperku sól pieprz Panierka jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka oddzielić od kości i mięsko zmielić przez maszynkę. Ogórki zetrzeć na tarce. Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą

O kuchni z uczuciem
Wegańska pizza 160

czosnku liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego zioła prowansalskie szczypta cynamonu Sos czosnkowy: 70 g tofu ¼ szkl. mleka sojowego lub śmietanki sojowej 2 ząbki czosnku Suszony lub świeży koperek sól, pieprz dla smaku Na wierzch dowolne warzywa, u mnie dziś: Cebula Pieczarki Kukurydza Oliwki Rukola Papryka czerwona i pomarańczowa Suszone pomidory Ciasto: Rozkrusz drożdże do dużej miski, dodaj syrop

Roślinna - blog wegański
Kluski śląskie 179

ziemniaki teraz są kiepskiej jakości, jakieś takie byle jakie. Zmieni się to na pewno wraz z pojawieniem się pierwszych młodych ziemniaków, które uwielbiam z masłem i koperkiem. Teraz, gdy jemy ziemniaki, to albo w postaci kopytek, placków ziemniaczanych , albo, gdy uda się zrobić kluski śląskie. Kluski śląskie są znacznie delikatniejsze od placków ziemniaczanych, mi smakują o wiele bardziej. Kopytka

dom-agi.pl
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 259

Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180*C. Pod koniec możemy odkryć, żeby wierzch ładnie się zarumienił. Podajemy z ziemniaczkami z koperkiem

VioletoweKucharzenie
Chłodnik ogórkowy z miętą 155

Instagramie: KLIK Składniki: ok. 6 sztuk ogórków gruntowych 5 średnich rzodkiewek 350 ml jogurtu naturalnego 350 ml kefiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny garść liści mięty koperek sól, pieprz do doprawienia Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach. Dodać pokrojone w kostkę rzodkiewki, jogurt naturalny i kefir. Całość zblendować. Dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Krem z pora 166

duże pory (bez liści) 1 litr bulionu - jak dla mnie w przypadku kremu z pora najlepszy jest bulion warzywny 1 średnia cebula 4-5 średnich ziemniaków 1/2 łyżeczki posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanej bazylii 1/2 łyżeczki posiekanego majeranku sól i pieprz do smaku Pory pozbawić liści i pokroić w krążki. W garnku stopić masło i wrzucić na nie pory

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!