Obiad z PRL-u czyli mortadela

Obiad z PRL-u czyli mortadela

Obiad z PRL-u czyli mortadela

Przez wielu nielubiana, lub pomimijana celowo, u mnie czasem gości na talerzu, bo zwyczajnie ją lubię...mortadela. Gdy kupimy tę dobrej jakości, może ona śmiało konkurować po odpowiednim przygotowaniu z wieloma mięsnymi daniami obiadowymi. Składniki: 10 plasterków średnio pokrojonej mortadeli 2 jajka  sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka garammasali 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek  Dodatkowo: Ugotowane ziemniaki z koperkiem surówka colesław Sposób przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, jajko, czosnek, surówka, koperek, dania obiadowe, dania mięsne, ziemniak, ziemniaki, sposoby na jajko, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.