Przepis na ciasto dostałam od mojej serdecznej przyjaciółki Agi, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Jest to najlepsze ciasto na pizzę, jakie dotąd udało mi się upiec. Jest delikatne, puszyste i chrupiące jednocześnie. Ja oczywiście musiałam przerobić je na swoją wegańską wersję, ale, o dziwo, Aga stwierdziła, że jest jeszcze lepsze niż oryginał. Do ciasta możesz wybrać dowolną mąkę. Mnie zwykła pszenna nie za bardzo smakuje, a po wypróbowaniu różnych mąk, stwierdzam, że najlepiej sprawdza się tu pełnoziarnista ... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...