Prosta sałatka z porem w roli głównej. Do towarzystwa dorzuciłam mu trochę wędlinki i kukurydzę. Pora sparzam wrzątkiem aby zmiękł i był łagodniejszy w smaku. składniki: 350 g pora, biała i jasnozielona część 250 g chudej wędliny w plasterkach 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz kolorowy majonez Pora pokroić w pasterki lub pół plasterki. Zalać wrzątkiem
Monia miesza i gotujezielony i inne dodatki. Dzisiejszy przepis śniadaniowy to zestawienie wiosennych kolorów z jajkiem ugotowanym na twardo i prostym, ale przepysznym sosem czosnkowym fit, bo na bazie jogurtu naturalnego. Sałatka jest przepyszna i znika w mgnieniu oka! Lubię wymyślać nowe przepisy spontanicznie, bo nigdy nie wiem do końca, jaki będzie efekt! Ten zaskoczył moje podniebienie i już nie mogę się
Moja smaczna kuchniawinny – 2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Oliwa -2 łyżki Cukier -1 łyżka Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i skropić sokiem z cytryny oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera. Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru, pieprzu. Polać nim sałatkę , dobrze wymieszać i podawać
Camilla w kuchniżyrandole. Dużo miejsca, przestronnie, kolorowo, po prostu żywo i ładnie. Na ścianach można zauważyć bez problemu zdjęcia znanych osób, które odwiedziły to miejsce. Zatem posiedzieć to i tam można ale zjeść... Jedzenie: Spróbowaliśmy, bo nie można powiedzieć "zjedliśmy" kawałki koziny z cebulą w sosie z mieszanki orientalnych przypraw oraz grillowaną jagnięcinę z sałatką z mango i sosem miętowym. Pierwsze
Right Behind The Kitchenburaczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny sól morska lub różowa himalajska świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: Z fasolki
Kulinarne przygody GatityLekko, smacznie i zdrowo! Jednym słowem ZIELONO MI ;-) składniki: - garść ugotowanego i obranego bobu - garść rukoli - 1/2 papryki zielonej - 1 łyżka kaparów - łyżeczka soku z cytryny
SMYKWKUCHNIzaletą tej zapiekanki jest fakt, że to potrawa w zasadzie jednogarnkowa i nie trzeba robić żadnych dodatków. Można “sklecić” naprędce prostą sałatkę, ale to w zasadzie wszystko. Odpowiednie składniki Jedynym, o czym trzeba pamiętać przy przygotowaniu tego dania, to odpowiednie składniki. Może to truizm(...)wybrałem tę od firmy Balcerzak ( TUTAJ dowiesz się więcej). Warto sięgnąć po wiejskie jaja, które są spoiwem całej zapiekanki. Zadbajcie także o efekt wizualny dekorując zapiekankę kolorowymi pomidorkami i listkami bazylii. Kroi się niezła wygrana Sięgając po kiełbasę polską surową dojrzewającą lub inne produkty Balcerzak oznaczone promocyjną etykietą, macie szanse
kuron.com.plIdąc tropem ostatnich muffinów upiekłam a'la pasztet. Zmieniłam tylko nieco smak, różnica w składnikach niewielka, za to w smaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: na 2 porcje 100 g surowego łososia, 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka orzechów piniowych, 1 łyżka startego parmezanu, 30
Moniki Smakołykipół i dodaj do sałatek- zwłaszcza tych ze świeżymi warzywami i mieszanką sałat. Możesz także przygotować karnawałowe mini koreczki :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na 1 większy słoik kulek serowych: 800g jogurtu naturalnego greckiego lub naturalnego 1 łyżeczka soli Kilka ząbków czosnku 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 1 gałązka rozmarynu 2 łyżeczki
Kuchnia w czekoladziePierniczków Puszyste Pierniczki z Kolorowym Lukrem Miękkie Pierniczki z Lukrem Korzenne Ciasteczka z Mikołajem i Reniferami Szwedzkie, Cienkie, Chrupiące Pierniczki - Pepparkakor Pierniczki (a'la Pierniczki Alpejskie) Pierniczki z Czekoladą Różowe Pierniczki z Lukrem i Posypkami Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami Domowe Czekoladki z Marcepanem Masa Marcepanowa Lukier do Dekoracji Pierniczków i Ciasteczek Sałatki i Pasty Sałatka Meksykańska Sałatka
Słodka Stronażeby było różnorodnie, smacznie i kolorowo! :) Plus takiego przygotowanego jedzenia jest taki, że wiadomo co tam zapakowaliśmy, ile ma kalorii i wartości odżywczych. To my możemy zdecydować, co będziemy jedli. Minusem jest to, że trzeba trochę wcześniej wstać, żeby to wszystko ułożyć w pojemniku. Zazwyczaj jedzenie przygotowuję dzień wcześniej, rano to tylko kwestia polania sałatki sosem czy pokrojenia warzyw
Czerwona Porzeczkaparmezanu. Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz do włoskich ravioli czy sos do makaronu. Do potraw ze szpinakiem najczęściej dodajemy startą świeżą gałkę muszkatołową oraz świeżomielony czarny pieprz. Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Składniki: kolorowy makaron spaghetti na dwie porcje
Moja smaczna kuchniajednej zupy i jednej sałatki. Nie zawsze to może podpasować, ale wiadomo, że mniejsze menu sprawia, że dania są świeże i przygotowane na miejscu. Tak jak bułka do burgera, na którą się trochę naczekaliśmy. Na plus jest lokal, który jest dość przestronny i ładnie urządzony - znajdziemy tam m.in. stoły z palet czy fikuśne kolorowe krzesła, a dla wygodnickich jest
Bananowe Polefolią na działce. Sałatka caprese z żółtymi pomidorami Składniki: kilka żółtych pomidorków 2 cebulki ze szczypiorkiem ser mozzarella jedna duża kulka sól pieprz olej rydzowy Przygotowanie: Pomidorki pokroić na plasterki. Cebulkę również kroimy drobno. Ser mozzarella kroimy w plasterki. Układamy wszystko na talerzu, polewamy olejem rydzowym, posypujemy świeżo mieloną solą i pieprzem kolorowym. Gotowe
Lawendowe NieboRycki Cezar-pomidorki koktajloweMyjemy sałatkę, wykładamy na talerz. Gotujemy jajo, dokładamy .Dajemy też halibuta ,niekoniecznie całe dzwonko, bo są one duże i wysokie. Po kawałeczku, tak na aromat.Posypujemy ziarnami Ziarenkowo.Dodajemy startego Cezara ryckiego.Glassa sojowa i oliwki na koniec. I gotowy obiad. Pogrzewamy patelnie do grillowania i szybciutko robimy grzanki z bagietki !Smacznego !Zdrowo, kolorowo, lekko... akurat pada
Z Kuchni Do KuchniTimes New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Brukselka – 40 dag Ogórek zielony – 1 szt Rzodkiewka -1/2 pęczka Majonez – 3 łyżki Śmietana 2 łyżki Sól Cukier Pieprz kolorowy Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Ogórki opłukać, obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę oczyścić(...)zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki i rzodkiewkę startą. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać
Camilla w kuchnibył za obiad! Przepyszna pieczeń w sosie ciemnym uniwersalnym Łowicz podana z musem śliwkowym, do tego tłuczone ziemniaki polane sosem i pyszna sałatka z buraków, a to wszystko ze świeżymi figami. To była istna uczta kulinarna. Na dworze ciągle pada i jest mega pochmurno, więc brakowało mi zdecydowanie dziennego światła do stworzenia idealnych zdjęć. Musicie mi więc uwierzyć na słowo(...)mąka pszenna olej rzepakowy 1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Mięso umyć i pokroić w kotlety. Przyprawić z obu stron świeżo mielonym pieprzem kolorowym i solą, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i ułożyć na nim mięso. Smażyć z obu stron
Passions hobbies lifedobry dressing i sałatka gotowa. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół główki niedużej sałaty masłowej garść listków szczawiu gajowego 120 gram koziego sera dojrzewającego w pimientonie z Lanzarote (można zastąpić polskim ;)) 2 figi garść migdałów szczawik zajęczy do ozdoby i smaku :) 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego Jerez świeżo zmielony kolorowy pieprz sól morska
Quinoa Raz!zapiekane, duszone, w sałatce, a dziś przedstawiam wam zupę z tego cuda <3 Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 fenkuł (koper włoski) z nacią 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych (w sezonie polecam zastąpić malinówką) 3 łyżki oliwy z oliwek 500 ml wywaru warzywnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego nasiona kopru włoskiego kolorowy pieprz sól Wykonanie
Quinoa Raz!