kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:119/173)

Sałatka makaronowa z sosem serowym lunch box 196

makaronu MALMA FUSILLI 1 łyżka kolorowej papryczki chilli łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka przyprawy- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego garść rodzynek SOS SEROWY 2 łyżki mleka 50g sera pleśniowego 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa- mix ziół włoskich do sałatek PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według zaleceń producenta. Odcedzić

ClauditteMissCooking
marynowane rzodkiewki 170

lekko pikantne będą doskonałym dodatkiem do sałatek, lub zakąską do wódki. Świetnie sprawdzą się także jako element dekoracyjny mięs i ryb w galarecie.  Składniki na dwa słoiczki: około 400 g rzodkiewek (2 duże pęczki) 500 ml wody 65 ml octu spirytusowego 10% 70 g cukru 3/4 łyżki soli łyża oleju łyżeczka pieprzu kolorowego kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 196

papka na środku talerza i kilka kolorowych kropek dookoła. Ale okazało się, że połowa tej papki to przepyszna soczewica (mogłaby być pomarańczowa – ładniej by wyglądało). Drugą połową było mięso, które smakowało jak mięso (było smaczne, tak). 7/10 (za soczewicę) 5. Irish Pub 9/10 pkt Kiszka ziemniaczana podana na marmoladzie z pomarańczy z sałatką ze świeżego szpinaku, kalarepy i chrzanu

Życie zamknięte w smaku
Urlop i słów kilka o wrześniowym rozdaniu 103

zostaniemy dłużej. Na podróż przygotowałam 2 pojemniki sałatki greckiej oraz kanapki-tosty Doszłam do wniosku,że będzie nam to najwygodniej zjeść. Dla Michałka będą owoce oraz naleśniki z moim kremem kakaowo-bananowym plus plasterki banana Myślę,że na 7 godzin spokojnie nam wystarczy. Do tego woda mineralna oczywiście i soki. Obowiązkowo kolorowe pisma co by droga szybciej minęła

Magiczne Życie Marty
Surówka z białej i czarnej rzepy 187

Przepis na tę surówkę zdradził mi nieoczekiwanie hodowca rzepy, kiedy robiłam u niego zakupy na sobotnim targu. Rzepa nie cieszy się u nas szczególną popularnością, zwłaszcza

Trzeci talerz
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 175

Kolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować oliwą i odpowiednio przyprawić. A potem podać we włoskim stylu. Młode bakłażany myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Jeśli boicie się, że mogą być gorzkie – posólcie je dość mocno i odstawcie na pół godziny(...)sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek, nie puściły dużo wody. Rozrzuciłam pomidory i ser na desce, przyprawiłam pieprzem, grubo skrojonym szczypiorem, cebulką i listkami bazylii. Skropiłam dobrą, mocną, włoską oliwą. Syty obiad z psiankowatych. Kolorowy

Karo in the Kitchen
ŁOSOŚ NA PARZE Z CYTRYNOWYM PUREE I CIEPŁĄ SAŁATKĄ ZE SZPINAKU Z TOFU 119

skropione cytryną, posypane solą i kolorowym pieprzem Sos: łyżka syropu daktylowego łyżka musztardy francuskiej łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków szpinaku (pół paczki

Cytryna&Co.
Sałatka ryżowa Roberta 220

kolorowy Sól Płatki migdałowe Ryż ugotować, odcedzić i przestudzić. Krążki ananasa wyjąc z puszki, odsączyć z nadmiaru soku i pokroić na małe kawałki. Groszek i kukurydze odsączyć   na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać

Camilla w kuchni
Sałatka z ciecierzycą, dynią i rukolą 211

To, że jestem fanką ciecierzycy chyba każdy już wie, do tej listy dołączyła dynia w prawie każdej postaci. Połączyłam ukochane składniki, do tego pyszny dressing mojej

Corner With Recipes
Sałatka z brukselki i pomidorów 204

kolorowy Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć z nich skórkę i pokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę   pokrojoną w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę

Camilla w kuchni
Zimowa sałatka z radicchio 187

pojawia się marketach; kiedy ma to miejsce, zawsze wrzucam kilka okrągłych główek do koszyka, dobierając też kilka produktów, którymi możemy cieszyć się o tej porze roku – stąd nazwa, choć kolorowa mozaika wydaje się być zaprzeczeniem tego co mamy za oknem. Jeżeli nie uda Ci się znaleźć radicchio, spróbuj wykorzystać zwykłą cykorię, a w ostateczności możesz też wypróbować rukolę . Składniki(...)pokrój w wąskie paseczki. Mandarynkę obierz i podziel na segmenty. Kiwi obierz, najpierw przekrój wzdłuż na ćwiartki, a potem w plastry. Orzechy połam na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej dressingiem i dokładnie zamieszaj. Pozostaw na moment do przegryzienia, po czym podawaj. Sałatka prezentuje się bardzo ładnie, serwowana w liściach radicchio

Roślinna - blog wegański
49 przepisów z cukinią 244

smaczniejsza, ma mniej wody i pestek, można ją jeść na surowo! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Bruschetta z cukinią i hokkaido Carpaccio z cukinii  Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem(...)cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Placki z cukinii Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z porem 1097

Prosta sałatka z porem w roli głównej. Do towarzystwa dorzuciłam mu trochę wędlinki i kukurydzę. Pora sparzam wrzątkiem aby zmiękł i był łagodniejszy w smaku. składniki: 350 g pora, biała i jasnozielona część 250 g chudej wędliny w plasterkach 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz kolorowy majonez Pora pokroić w pasterki lub pół plasterki. Zalać wrzątkiem

Monia miesza i gotuje
Sałatka jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem 208

zielony i inne dodatki.  Dzisiejszy przepis śniadaniowy to zestawienie wiosennych kolorów z jajkiem ugotowanym na twardo i prostym, ale przepysznym sosem czosnkowym fit, bo na bazie jogurtu naturalnego. Sałatka jest przepyszna i znika w mgnieniu oka! Lubię wymyślać nowe przepisy spontanicznie, bo nigdy nie wiem do końca, jaki będzie efekt! Ten zaskoczył moje podniebienie i już nie mogę się

Moja smaczna kuchnia
Surówka z sałaty i selera 172

winny – 2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Oliwa -2 łyżki Cukier -1 łyżka Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i skropić sokiem z cytryny   oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera. Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru, pieprzu. Polać nim sałatkę , dobrze wymieszać i podawać

Camilla w kuchni
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 188

żyrandole. Dużo miejsca, przestronnie, kolorowo, po prostu żywo i ładnie. Na ścianach można zauważyć bez problemu zdjęcia znanych osób, które odwiedziły to miejsce. Zatem posiedzieć to i tam można ale zjeść... Jedzenie: Spróbowaliśmy, bo nie można powiedzieć "zjedliśmy" kawałki koziny z cebulą w sosie z mieszanki orientalnych przypraw oraz grillowaną jagnięcinę z sałatką z mango i sosem miętowym. Pierwsze

Right Behind The Kitchen
Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową 148

buraczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki:  1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny  sól morska lub różowa himalajska świeżo zmielony kolorowy pieprz   Wykonanie: Z fasolki

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA Z BOBEM! 287

Lekko, smacznie i zdrowo! Jednym słowem ZIELONO MI ;-) składniki: - garść ugotowanego i obranego bobu - garść rukoli - 1/2 papryki zielonej - 1 łyżka kaparów - łyżeczka soku z cytryny

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania