kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:119/173)

Sałatka warzywno – serowa 121

łyżki Sól Pieprz kolorowy Oregano Sałatę oczyścić i porwać na małe kawałki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w plasterki. Pomidora umyć i pokroić w cienkie ćwiartki. Cebule czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano. Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem

Camilla w kuchni
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 132

kalarepkową z komosą Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango Piątek: Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem chrzanowo-orzechowym Pobierz menu na tydzień Lista zakupów (ilość dla dwóch osób): 250 g polędwicy wołowej Krewetki tygrysie(...)anchois Miód Sól Pieprz Pobierz listę zakupów Jak gotowaliśmy Tym razem, wyjątkowo, w niedzielę gotowaliśmy tylko na niedzielę, a przygotowanie obiadu zajęło nam minimum czasu. Pozostałe dania – głównie sałatki – przyrządzaliśmy na bieżąco. Nie były pracochłonne (zwykle ich przygotowanie nie trwało dłużej niż 15 minut) za to wyjątkowo lekkie i pyszne! Niedziela – Stek z pesto i sałatą jabłkowo

Niedzielny kucharz
Sałatka z serem i szynką 125

Prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka z charakterystycznym serem i szynką prosciutto. Idealnie komponuje się z sałatą lodową (jeśli szykujemy wieczorem do pracy, polecamy sałatę rzymską) i sosem winegret. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 1 sałata lodowa 80 g szynki prosciutto 100 g sera feta 10-15 kolorowych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 2 szalotki

R'n'G Kitchen
Papryka w ketchupie 206

Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla

Gospodyni Miejska
Menu na tydzień: Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 110

Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty. Czerwona soczewica, łosoś i szparagi. Kasza jaglana z pieczonymi polędwiczkami drobiowymi, rukolą i awokado. Makaron warzywny po sycylijsku. Curry z krewetek, batata i mango – dziś mamy dla Was pięć zdrowych przepisów zamkniętych w słoikach. Zdrowe menu na tydzień Menu na ten tydzień jest kolorowe, zdrowe i zapakowane w słoiki! Przepisy odbieraliśmy(...)sposób Niedzielny Kucharz zamienił się w pudelka Ale czy jest przyjemniejsze miejsce do plotkowania niż domowa kuchnia? No dobra, lepiej sprawdźmy co jest w menu na ten tydzień? Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty To proste a wykwintne danie, pełne kolorów i kontrastów, a równocześnie spójne i wyważone. Wiadomo, że kaczka lubi owoce i zazwyczaj towarzyszy jej pieczone

Niedzielny kucharz
Sałatka z szynką i ziemniakami 88

dzisiejszego grilla przygotowałam  bardzo smaczną sałatkę,która może gościć na naszych stołach nie tylko do grillowanych mięs. SKŁADNIKI: 1 kg.ziemniaków pęczek rzodkiewki pęczek koperku plaster szynki konserwowej (grubość 0,5cm) 5 jajek 2 czerwone cebule szczypiorek SOS: 5 łyżek majonezu 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 10 ziarenek kolorowego pieprzu roztartego w moździerzu sól WYKONANIE: ziemniaki

Kuchnia Beaty
Sałatka makaronowa z sosem serowym lunch box 183

makaronu MALMA FUSILLI 1 łyżka kolorowej papryczki chilli łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka przyprawy- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego garść rodzynek SOS SEROWY 2 łyżki mleka 50g sera pleśniowego 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa- mix ziół włoskich do sałatek PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według zaleceń producenta. Odcedzić

ClauditteMissCooking
marynowane rzodkiewki 155

lekko pikantne będą doskonałym dodatkiem do sałatek, lub zakąską do wódki. Świetnie sprawdzą się także jako element dekoracyjny mięs i ryb w galarecie.  Składniki na dwa słoiczki: około 400 g rzodkiewek (2 duże pęczki) 500 ml wody 65 ml octu spirytusowego 10% 70 g cukru 3/4 łyżki soli łyża oleju łyżeczka pieprzu kolorowego kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 186

papka na środku talerza i kilka kolorowych kropek dookoła. Ale okazało się, że połowa tej papki to przepyszna soczewica (mogłaby być pomarańczowa – ładniej by wyglądało). Drugą połową było mięso, które smakowało jak mięso (było smaczne, tak). 7/10 (za soczewicę) 5. Irish Pub 9/10 pkt Kiszka ziemniaczana podana na marmoladzie z pomarańczy z sałatką ze świeżego szpinaku, kalarepy i chrzanu

Życie zamknięte w smaku
Urlop i słów kilka o wrześniowym rozdaniu 91

zostaniemy dłużej. Na podróż przygotowałam 2 pojemniki sałatki greckiej oraz kanapki-tosty Doszłam do wniosku,że będzie nam to najwygodniej zjeść. Dla Michałka będą owoce oraz naleśniki z moim kremem kakaowo-bananowym plus plasterki banana Myślę,że na 7 godzin spokojnie nam wystarczy. Do tego woda mineralna oczywiście i soki. Obowiązkowo kolorowe pisma co by droga szybciej minęła

Magiczne Życie Marty
Surówka z białej i czarnej rzepy 175

Przepis na tę surówkę zdradził mi nieoczekiwanie hodowca rzepy, kiedy robiłam u niego zakupy na sobotnim targu. Rzepa nie cieszy się u nas szczególną popularnością, zwłaszcza

Trzeci talerz
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 154

Kolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować oliwą i odpowiednio przyprawić. A potem podać we włoskim stylu. Młode bakłażany myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Jeśli boicie się, że mogą być gorzkie – posólcie je dość mocno i odstawcie na pół godziny(...)sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek, nie puściły dużo wody. Rozrzuciłam pomidory i ser na desce, przyprawiłam pieprzem, grubo skrojonym szczypiorem, cebulką i listkami bazylii. Skropiłam dobrą, mocną, włoską oliwą. Syty obiad z psiankowatych. Kolorowy

Karo in the Kitchen
ŁOSOŚ NA PARZE Z CYTRYNOWYM PUREE I CIEPŁĄ SAŁATKĄ ZE SZPINAKU Z TOFU 106

skropione cytryną, posypane solą i kolorowym pieprzem Sos: łyżka syropu daktylowego łyżka musztardy francuskiej łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków szpinaku (pół paczki

Cytryna&Co.
Sałatka ryżowa Roberta 205

kolorowy Sól Płatki migdałowe Ryż ugotować, odcedzić i przestudzić. Krążki ananasa wyjąc z puszki, odsączyć z nadmiaru soku i pokroić na małe kawałki. Groszek i kukurydze odsączyć   na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać

Camilla w kuchni