Przepis na : obiad
Zimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet, gdy temperatura spada i mroźne powietrze odczuwamy nawet w ciepłym domu. To nic skomplikowanego, bo wykorzystałam rukolą, mozzarellę, parmezan i słodkie pomidorki koktajlowe. Całość skropiłam delikatnym dressingiem z oliwy i suszonego oregano, tak jak lubię. Sałatka jest syta, porcja na zdjęciu wystarczy dla dwóch osób. Sałatka z rukoli z... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!