kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:118/173)

Bruschetta z kaki i mozzarella 162

można przygotować np. słodki deser, czy wytrawną sałatkę . Bardzo lubię szybkie i proste dania, do których należy bruschetta, bo bruschetta to inaczej grzanka z różnymi dodatkami. Dzisiaj proponuję Wam przygotować pyszne kanapki we włoskim stylu: Bruschetta z kaki i mozzarella. Nadają się nie tylko na zwykłe śniadanie, ale mogą być kolorową przystawką na imprezę. Bruschetta na różne sposoby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placki ziemniaczane 216

albo żółte, niektóre bardziej nadają się na sałatkę, inne na puree lub na pyzy, jeszcze inne do gotowania, pieczenia albo na frytki.” Placki ziemniaczane. Składniki: - ok. 1,2 kg ziemniaków - 2 jajka i 1 żółtko - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki mąki tortowej - różowa sól himalajska (drobna) - pieprz kolorowy świeżo mielony - 2 łyżki jogurtu naturalnego - olej kokosowy

mojewypiekiinietylko
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 190

rodzaju od 2 do 5 dni. Sałatki owocowe - powinny być zjedzone tego samego dnia. Sosy jogurtowe, majonezowe - 2-4 dni, przechowywane w lodówce i w zamkniętych naczyniach. Szaszłyki - mięso do nich można pokroić i przyprawić nawet 2 dni wcześniej. Dzień wcześniej nabić na patyki wraz z innymi składnikami. Kanapki - kolorowe, malutkie, z wymyślnymi dekoracjami, należy przygotować tego samego dnia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka na ciepło z brokuła, marchewki i fasolki szparagowej 299

Kolorowa i pozytywnie nastrajająca, w sam raz na te ponure, szare dni, którymi raczy nas od jakiegoś czasu Pani Zima. Może jakby dni były trochę dłuższe, to jakoś człowiekowi inaczej by się funkcjonowało. A tak każdy chodzi ponury, smutny, ospały i zmęczony.  Przygotowując sałatkę na pewno sprawicie sobie więcej niż odrobinę radości, do dzieła! ;) Składniki: 3 marchewki mały

Czerwona Porzeczka
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 154

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca

Wino Francja Kuchnia
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 143

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca

Wino Francja Kuchnia
W poszukiwaniu ciekawych przepisów... #2 187

Przepisy z innych blogów, które dla Was i dla siebie znalazłam :) 1) Jaglany sernik z malinami od MniuMniu wygląda idealnie, do tego składniki, które mam w

Corner With Recipes
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 230

jogurt naturalny, miód, owoce, bakalie, różnego rodzaju lekkie sałatki, chrupkie pieczywo razowe, koktajle owocowe oraz gotowane warzywa. Nie zaszkodzi także jeśli wyposażymy naszą lodówkę i spiżarnię w takie składniki jak: nasiona słonecznika, pestki dyni, jajka, brokuły (można je podać w cieście z sosem miodowo-paprykowym), czy nawet bukiet wiosennych surówek. Smacznie, kolorowo i co najważniejsze zdrowo. Polecamy eksperymentować i poszukiwać

upichcona
Sałatka z ryżem i łososiem w sosie koperkowym 372

Lekka sałatka z ryżem i rybką z puszki w sosie koperkowym. Szybko się ją robi i fajnie smakuje.  składniki: 1 woreczek ryżu, u mnie paraboliczyny 2 puszki polędwicy z łososia w sosie koperkowym SuperFish Prestige 1 duży zielony ogórek 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony kolorowy pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Do ryżu dodać zawartość obu puszek razem(...)sosem koperkowym. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. Dodać też posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Można dodać też odrobinę majonezu

Monia miesza i gotuje
Sałatka warzywno – serowa 132

łyżki Sól Pieprz kolorowy Oregano Sałatę oczyścić i porwać na małe kawałki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w plasterki. Pomidora umyć i pokroić w cienkie ćwiartki. Cebule czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano. Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem

Camilla w kuchni
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 144

kalarepkową z komosą Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango Piątek: Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem chrzanowo-orzechowym Pobierz menu na tydzień Lista zakupów (ilość dla dwóch osób): 250 g polędwicy wołowej Krewetki tygrysie(...)anchois Miód Sól Pieprz Pobierz listę zakupów Jak gotowaliśmy Tym razem, wyjątkowo, w niedzielę gotowaliśmy tylko na niedzielę, a przygotowanie obiadu zajęło nam minimum czasu. Pozostałe dania – głównie sałatki – przyrządzaliśmy na bieżąco. Nie były pracochłonne (zwykle ich przygotowanie nie trwało dłużej niż 15 minut) za to wyjątkowo lekkie i pyszne! Niedziela – Stek z pesto i sałatą jabłkowo

Niedzielny kucharz
Sałatka z serem i szynką 139

Prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka z charakterystycznym serem i szynką prosciutto. Idealnie komponuje się z sałatą lodową (jeśli szykujemy wieczorem do pracy, polecamy sałatę rzymską) i sosem winegret. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 1 sałata lodowa 80 g szynki prosciutto 100 g sera feta 10-15 kolorowych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 2 szalotki

R'n'G Kitchen
Papryka w ketchupie 217

Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla

Gospodyni Miejska
Menu na tydzień: Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 131

Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty. Czerwona soczewica, łosoś i szparagi. Kasza jaglana z pieczonymi polędwiczkami drobiowymi, rukolą i awokado. Makaron warzywny po sycylijsku. Curry z krewetek, batata i mango – dziś mamy dla Was pięć zdrowych przepisów zamkniętych w słoikach. Zdrowe menu na tydzień Menu na ten tydzień jest kolorowe, zdrowe i zapakowane w słoiki! Przepisy odbieraliśmy(...)sposób Niedzielny Kucharz zamienił się w pudelka Ale czy jest przyjemniejsze miejsce do plotkowania niż domowa kuchnia? No dobra, lepiej sprawdźmy co jest w menu na ten tydzień? Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty To proste a wykwintne danie, pełne kolorów i kontrastów, a równocześnie spójne i wyważone. Wiadomo, że kaczka lubi owoce i zazwyczaj towarzyszy jej pieczone

Niedzielny kucharz
Sałatka z szynką i ziemniakami 105

dzisiejszego grilla przygotowałam  bardzo smaczną sałatkę,która może gościć na naszych stołach nie tylko do grillowanych mięs. SKŁADNIKI: 1 kg.ziemniaków pęczek rzodkiewki pęczek koperku plaster szynki konserwowej (grubość 0,5cm) 5 jajek 2 czerwone cebule szczypiorek SOS: 5 łyżek majonezu 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 10 ziarenek kolorowego pieprzu roztartego w moździerzu sól WYKONANIE: ziemniaki

Kuchnia Beaty
Sałatka makaronowa z sosem serowym lunch box 196

makaronu MALMA FUSILLI 1 łyżka kolorowej papryczki chilli łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka przyprawy- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego garść rodzynek SOS SEROWY 2 łyżki mleka 50g sera pleśniowego 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa- mix ziół włoskich do sałatek PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według zaleceń producenta. Odcedzić

ClauditteMissCooking
marynowane rzodkiewki 170

lekko pikantne będą doskonałym dodatkiem do sałatek, lub zakąską do wódki. Świetnie sprawdzą się także jako element dekoracyjny mięs i ryb w galarecie.  Składniki na dwa słoiczki: około 400 g rzodkiewek (2 duże pęczki) 500 ml wody 65 ml octu spirytusowego 10% 70 g cukru 3/4 łyżki soli łyża oleju łyżeczka pieprzu kolorowego kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 196

papka na środku talerza i kilka kolorowych kropek dookoła. Ale okazało się, że połowa tej papki to przepyszna soczewica (mogłaby być pomarańczowa – ładniej by wyglądało). Drugą połową było mięso, które smakowało jak mięso (było smaczne, tak). 7/10 (za soczewicę) 5. Irish Pub 9/10 pkt Kiszka ziemniaczana podana na marmoladzie z pomarańczy z sałatką ze świeżego szpinaku, kalarepy i chrzanu

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania