Kukurydziane ciasto z nektarynką (bez cukru, bez glutenu) 3 jajka 80 g mąki kukurydzianej 100 ml jogurtu naturalnego 50g erytrolu 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 2 nektarynki łyżka mąki kokosowej do obsypania owoców Owoce umyć i pokroić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, jogurt, mąkę, erytrol i wanilię zmiksować ze sobą. Obie masy połączyć ze sobą
Fitkotpodgrzewamy masło. Jeśli nie możecie użyć masła klarowanego albo go nie macie, sklarujcie zwykłe masło lub użyjcie oleju który nadaje się do pieczenia w wysokiej temperaturze – ryżowego lub kokosowego. Do podgrzanego tłuszczu przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku i smażymy minutę, aż czosnek straci ostry zapach. Mieszamy tłuszcz z czosnkiem z jedną łyżką miodu, jedną łyżeczką Srirachy, jedną łyżeczką skórki
Karo in the Kitchenburger: 200 g suchego makaronu typu kolanka, ja użyłam kolorowych mini kolanek 350 g żółtego sera sól, pieprz Tempura: 100 g mąki pszennej 70 ml lodowatej wody olej kokosowy do smażenia Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz Kilka godzin wcześniej gotujemy makaron al dente. Po ugotowaniu mieszamy
MamaOskarkapasem już zimna. Ale gdyby tak wrócić do wspomnień wakacji, smaków lata i zaserwować sobie odrobinę luksusu, letniej przyjemności? Co powiecie na egzotyczny sernik z masą z mango na kokosowym spodzie? Mówię wam, cudeńko, pyszności, rozpusta. Wykorzystałam gotową pulpę House of Asia, chyba najlepsza na rynku. Przepis znalazłam na blogu u Everyday Flovours. Zapraszam . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki ( 1/3 natki pietruszki zostawić do posypania na koniec), miąższ z mango,sok z cytryny,potarty imbir, wlać mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać osuszone krewetki, wymieszać i zostawić na godzinę. Na patelnię położyć masło i roztopić. wrzucić krewetki razem z całą marynatą. Gotować około 3 minut. Dodać mięsko raków
Kuchnia Pokoleńpłatków owsianych 1 szklanki pure z dyni 150 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek syropu z agawy ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenie 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego- rozpuścić na małym godniu ½ łyżeczki cynamonu gorzka czekolada Instructions Płatki umieścić w mikserze kuchennym i rozdrobnić ( nie za drobno - nie może powstać mąka) Dodać do nich cynamon, proszek
Cooking for Emilypolać ciasto, gdy polewa zacznie zastygać, można wykałaczką zrobić wzorki. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki, aby krakersy nieco zmiękły i połączyły się z kremem. Zobacz również: ciasto kokosowe bez pieczenia
Kuchcik gotujewybraliśmy pierś kurczaka. Składniki do jej przygotowania kupicie w większości marketów. Podstawą jest przede wszystkim pasta Tom Yum, i chociaż tradycyjna zupa przygotowywana jest w wersji bez mleczka kokosowego, to z nim smakuje mi znacznie bardziej. W zupie powinien pojawić się jeszcze imbir – ja Czytaj dalej... Artykuł Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupłaska łyżeczka * mąka pszenna – 1 czubata łyżka * śmietana 18% gęsta, kwaśna – 100 ml * olej do smażenia SYROP: * cukier – 300 g * woda różana – 4-5 łyżek * kardamon – kilka ziarenek * wiórki kokosowe, zielone pistacje – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: GULAB JAMUN: Mleko w proszku przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz mąką. Dodajemy śmietanę, wyrabiamy ciasto, formujemy kulki. Uformowane smażymy na złoto na rozgrzanym
Ostra na SłodkoWybór należy do Was obie wersje są pyszne i pozwalają zapomnieć o zimnej aurze na zewnątrz. Warto ją pić o każdej porze, nie tylko zimą! Możecie mleko zastąpić mleczkiem kokosowym i udekorować, np. tartą czekoladą, piankami, kilkoma kroplami śmietanki. Miłego, smacznego i ciepłego wieczoru! Czekolada na gorąco Składniki: 400 ml mleka 10 łyżek śmietanki 30% 150 g gorzkiej czekolady
Zasmakuj Kuchniczyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki (minimum pół godziny, a im dłużej tym lepiej). W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. W dużej misce zblenduj
greenscarfkoniec gotowania, można dodać kilka pomidorków koktajlowych lub pokrojonego w dużą kostkę pomidora malinowego. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 200 g makaronu spaghetti 2 łyżki oleju np. kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów garść pomidorków koktajlowych 4 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sólo, świeżo zmielony czarny pieprz, ostra papryka w proszku, suszone oregano
cool and mintyrazem może być inna. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki
nietylkopasta.plpietruszki 1 seler 1 mały kalafior 2 średnie ziemniaki 1 duża cebula biała 3-4 ząbki czosnku 2 szklanki mleka 1 szklanka wody łyżka miodu pieprz, gałka muszkatołowa olej kokosowy mały ser pleśniowy lazur błękitny 100 g chipsy z jabłek* Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Układam na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i podpiekam w piekarniku (200 stopni
Karczma Honoriettyjabłka 50 g płatków owsianych lub jaglanych 50 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 30 g daktyli 20 g rodzynków 4 kostki gorzkiej czekolady (25 g) 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 80 ml mleka roślinnego Sposób przygotowania: Z każdego jabłka obkrój górę, a następnie wydrąż środek. Pozostałe składniki wymieszaj (czekoladę oraz daktyle pokrój na mniejsze kawałki), a powstałą masą wypełnij jabłka
Via Gusto