masła 1 szkl cukru pudru sok z cytryny Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: powidła śliwkowe wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 32*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie
Ala piecze i gotujedynia hokkaido (waga po upieczeniu i obraniu 0,8 kg) 2 średniej wielkości marchewki 2 średniej wielkości cebule 4 pierniczki Katarzynki 1 l wody 0,5 szklanki mleczka kokosowego sól, pieprz ostra papryka cynamon do dekoracji starte pierniczki Katarzynki płatki migdałowe listek bazylii Dynię umyć, wydrążyć miąższ z pestkami i przekroić ją na 6 części. Wstawić do piekarnika rozgrzanego
Ugotowaćsię nie zawiodłam. Polecam i Wam, wariacji jest milion a taka jest moja... Składniki; 25 dag suszonych daktyli bez pestek Skworcu 1 łyżka kakao Skworcu 3 łyżki wiórek kokosowych + do obtoczenia Skworcu ok pół szklanki amarantusa ekspandowanego Skworcu Dodatkowo; małe papilotki od Alfatec Przygotowanie ; Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przynajmniej godzinę. (woda ma być na równi z daktylami
Radość kipiąca uśmiechem.wystarczy spokojnie na kilka porcji. Inspiracja: Natteats Składniki na foremkę 20x20cm: 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owsianych lub mąki owsianej* ½ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki oleju (lub roztopionego oleju kokosowego) 2 dojrzałe banany 2 jajka 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka borówek lub jagód Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła (syrop klonowy/z agawy, miód, ksylitol
Fabryka pomysłówgorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj cukier i ubijaj
Mój pomysł namąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru opcjonalnie 1 szklanka żurawiny Polewa czekoladowa: 1 łyżka masła lub oleju kokosowego 1 łyżka cukru 3 łyżki kakao 100 ml mleka Przygotowanie : Wymieszać masło z cukrem. Do masy dodać jedno jajko i wymieszać. Następnie dodać mąkę, płatki owsiane i proszek
Słodka StrefaUwielbiam ciasta z owocami i ciągle szukam nowych możliwości.Tym razem zrobiłam ciasto bananowo-borówkowe pod kołderką z piany kokosowej 🙂 .Zestawienie kokosu z bananami i borówkami daje niesamowitą ucztę dla podniebienia.Polecam . Ciasto kruche blacha 25 x 20 cm 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 230 g masła 5 żółtek 1 szklanki cukru pudru
Ugotujmy Cośłyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki śmietany 18%, 1/3 szklanki cukru kryształu, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, ½ słoiczka powideł śliwkowych, 100 g bakalii (orzechów, rodzynek, wiórków kokosowych, płatków migdałowych), Ciasto makowe: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego
Tradycyjna kuchnia Kasikoniec dodaj rozpuszczone masło, wyrabiaj, do czasu, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Następnie obsyp ciasto delikatnie mąką, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. KRUSZONKA: 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu ok. 4 łyżek mąki orkiszowej + jagody + łyżka skrobi ziemniaczanej + jajko KRUSZONKA: Masło ucieraj z ksylitolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj do powstania grudek. NADZIENIE: Jagody umyj, przełóż
365 dni dookoła kuchniSkładniki na 3 porcje: 1/2 opakowania makaronu u mnie farfalle 2 filety z kurczaka garść listków bazylii suszone pomidory 12 łyżeczki słodkiej papryki kurkuma sól pieprz suszone oregano olej kokosowy do smażenia straty na tarce oscypek 1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pokrojonego w kostkę kurczaka. Solę, oprószam pieprzem, dodaję paprykę i kurkumę. Mieszam
kruche babeczkimodyfikować: polać czekoladą lub posypać orzechami. W każdym wydaniu będą po prostu świetne. Składniki: łyżeczka sody oczyszczonej 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g mąki owsianej 50g oleju rzepakowego lub kokosowego 1/3 szklanki esencji z zaparzonej kawy 1/2 szklanki cukru trzcinowego szczypta soli Wykonanie: 1. Zalewamy gorącą wodą dwie łyżeczki kawy parzonej do wysokości około 1/3 kubka. 2. Mąki przesiewamy do miski
Pland based fillebezglutenowych w przypadku osób z nietolerancjami) 2 jajka 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli – do smaku, ja dałam mniej 1 łyżeczka pieprzu – do smaku, ja dałam mniej olej kokosowy lub inny tłuszcz do wysmarowania formy sos pomidorowy: 300 ml przecieru pomidorowego 1-2 ząbki czosnku w zależności od wielkości sól pieprz bazylia oregano Dodatki: 1/2 kulki mozzarelli 50g tuńczyka
Fabryka pomysłówwersja jest najlepsza. Polecam! (około 13 sztuk) 1,5 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/2 szklanki oleju (u mnie kokosowy) 1/3 szklanka syropu daktylowego (do nabycia w eSłoneczku ) Dodatkowo: 1 banan W misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dolać syrop i olej, a następnie
Di gotujełyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka (opcjonalnie ciut więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru 2 czubate łyżeczki kawy Inki – u mnie z eSłoneczko olej kokosowy do smażenia (około 1 łyżeczki) do podania: cukier puder + ulubione owoce Przygotowanie: Do miski przekładamy serek kanapkowy, wbijamy jajko i mieszamy składniki np. przy użyciu widelca. Następnie dodajemy resztę składników, dokładnie
Słodkie okruszkisumie o to chodzi, żeby smakowały i chciało się je jeść Składniki (na 2 blaszki): 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek mleka roślinnego Wykonanie: Mąkę i kakao przesiewamy przez sito do większego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ręcznie aż ciasto będzie jednolite. Formujemy kulkę. Kulkę wkładamy do worka
Lamarida.pl