kokosowe - 19941 przepisów (strona:775/1330)

WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 224

soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku do zarumienienia

Jeść, by żyć w zdrowiu
WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 224

soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku do zarumienienia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Francuskie faworki 224

mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Na na blogu znajdziecie bardzo wiele propozycji z wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta

mojewypiekiinietylko
PLACUSZKI Z SERKA WIEJSKIEGO 698

SKŁADNIKI   150 g serka wiejskiego, 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru waniliowego, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier puder do posypania, olej kokosowy do smażenia WYKONANIE Serek mieszamy z jajkiem i pozostałymi składnikami. Na patelni rozpuszczamy olej, kładziemy po 1 łyżce ciasta, smażymy placuszki na złoto z obu stron

słodki bratek
PIECZONE PĄCZKI 242

pączków: 80 ml ciepłego mleka 300g mąki pszennej pełnoziarnistej przesianej przez drobne sito 40g drożdży 50g cukru 3 jajka duża szczypta soli 100g roztopionego i ostudzonego masła lub oleju kokosowego 100g powideł lub niskosłodzonego dżemu (niekoniecznie) cukier do posypania lub lukier (niekoniecznie)Najpierw przygotować zaczyn. Do dużej szklanej miski wlać ciepłe (ale nie gorące!) mleko, 2 łyżki mąki, łyżeczkę cukru

Dietolog
Owsiane placuszki czekoladowe z mango 215

całej rodziny :) Składniki: 1 jajko 3 łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao  Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony. Podawać ze świeżym mango, serkiem homogenizowanym i pokrojonym batonikiem białkowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Cynamonowe placuszki z kremem orzechowo-bananowym 199

łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka otrębów    Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony.  Krem: 1 banan 1 łyżeczka masła orzechowego Składniki zmiksować lub rozgnieść widelcem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Przepis #62 FIT ciasto WZ 198

kcal w tym: W: 8,9 g; B: 6,1 g; T: 8,2 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 30 g cukru/słodzika Masa - 800 g jogurtu greckiego - 30 g cukru/słodzika Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec

Health-Fit-Life
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 189

trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu czekoladowego, możesz też użyć gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste

SMYKWKUCHNI
GALARETKA W CZEKOLADZIE z żurawiną 342

foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem) ok. 20 g żurawiny Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz

Via Gusto
Gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorami 171

krowie) 4 jajka ¾ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki owsianej ¾ łyżeczki soli ⅓ łyżeczki pieprzu 1 i ½ proszku do pieczenia 3 łyżki masła (albo oleju kokosowego albo oliwy) 100 szpinaku ok 10 pomidorków koktajlowych, 10 pomidorów suszonych 1 cukinia, 1 cebula garść bazylii można też dodać: blanszowane brokuły lub kalafior, bakłażan albo dynię pieczoną 150 g sera

Cooking for Emily
Fit zdrowy chleb z orzechami włoskimi 192

składnikach.  Składniki : 140 g płatków owsianych 140 g słonecznika  90 g siemienia lnianego 65 g orzechów włoskich 2 łyżki nasion chia łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżki oleju kokosowego 350 ml wody  Przygotowanie: Orzechy włoskie rozłupać z łupin i pokroić nożem na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki  połączyć razem ze sobą, tworząc tym samym gęstą masę. Przełożyć

Słodka Strefa
Ciasto śliwkowe 146

szkl mąki 1 szkl cukru 1 op cukru waniliowego 3 łyzeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 1/2 szkl oleju 3 jajka śliwki Kruszonka: 150g masła, mąka, cukier, wiórki kokosowe tyle każdego składnika żeby okruchy nie kleiły się do rąk. Wrzucić do miski wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać mokre: maślankę, olej, jajka. Wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Keks 132

bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać

Pieguskowa Kuchnia
Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 131

czerpię inspiracje. Fajne połączenie smaków, więc to moja propozycja do Porzeczkowego Tygodnia . Dżem porzeczkowy z kokosem i sherry 80 dag czerwonych porzeczek 0,5 kg cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 małe kieliszki sherry żel-fix Porzeczki przetrzeć przez gęste sito lub odwirować w sokowirówce. W rondlu wymieszać przecier z żelfixem i podgrzewać, mieszając. Gdy zacznie wrzeć dodać cukier

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania