puder – do smaku (można zastąpić płynnym miodem) 6 dużych łyżek niesłodzonego masła orzechowego 2 duże garście orzechów ziemnych posiekanych na mniejsze kawałki ew. ulubione dodatki: pokruszone pełnoziarniste ciasteczka, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe Kremówkę ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe z mlekiem skondensowanym oraz cukrem pudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona. Delikatnie dodać
Pieguskowa Kuchniałyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szkl mąki tortowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia dżem Łowicz 100 % z owoców Rokitnik olej do smażenia – u mnie kokosowy mąka do panierowania placków W miseczce wymieszać ricottę, oba cukry, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Gdy składniki się połączą formować niewielkie placuszki i obtaczać je w mące. Smażyć
Pieguskowa Kuchniaczosnku, 1 łyżeczka startego imbiru 1 dymka sól, pieprz, limonka, kolendra SOS 5-6 łyżek pasty tamaryndowej 2-3 łyżki Sambal Oelek 4 łyżki sosu rybnego 5 łyżek cukru kokosowego Makaron ugotować uważając, żeby go nie przegotować. Odcedzić i przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Doprawić wedle własnego uznania jeżeli czegoś nam brakuje
Pieguskowa Kuchniamogłoby być inaczej?! Jeśli lubicie takie połączenie smaków, to koniecznie obadajcie batoniki z amarantusem ekspandowanym . Bardzo fajnymi dodatkami, które można wmieszać w masę, są posiekane orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe. Wpłyną pozytywnie nie tylko na smak, ale również na strukturę. Artykuł Batoniki z płatków jaglanych pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmasła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊 Składniki: -100 g masła orzechowego -100 g płatków np. jaglanych -4 szt daktyli bez pestek -2 łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru
Zdrowie i pysznie na talerzuosmolalność i stężenie składników stałych) zbliżona jest do tych w płynach ustrojowych ciała. Dzięki temu optymalnie wchłania się i skutecznie nawadnia organizm. Szukając naturalnego napoju izotonicznego natrafiliśmy na wodę kokosową. To właśnie ona posiada skład podobny do osocza ludzkiej krwi i dobrze wpływa na jej osmolalność. Ponadto jest wspaniałym źródłem czystej energii, a wysoka zawartość potasu jest bardzo istotna
Di gotujemnie do gotowania i pieczenia. Perspektywa stania w nagrzanej kuchni nie była zbyt kusząca, a dzieci domagały się obiadu więc postanowiłam zrobić chłodnik. W wersji dla alergika dodałam mleka kokosowego light , dla reszty zrobiłam na kwaśnym mleku. Chłodnik litewski robi się szybko, wystarczy ugotować buraczki z botwinką, przestudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Obowiązkowo z ugotowanym jajkiem i dużą ilością
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebłyskawicznie i bardzo dobrze gaszą pragnienie podczas upału. Składniki: - 2 brzoskwinie - 1,5 l wody - sok z 1-2 cytryn - świeża mięta - kostki lodu - opcjonalnie 1 łyżka cukru kokosowego Brzoskwinie obrać i pokroić w plastry. Do wody wlać sok z cytryn, świeżą miętę i dodać brzoskwinie. Odstawić na 1h do lodówki. Podawać z kostkami lodu. Smacznego
CookYourselfpaprykowo - cebulowe, idealne do piwa lub wina. Sprawdzą się doskonale jako przekąska na imprezce. Z całą pewnością zdrowsze od sklepowych chipsów. Składniki (2 blaszki ciasteczek): 25 g bezzapachowego oleju kokosowego 1 duża cebula (około 140 g) 220 g mąki pszennej (typ 500) 50 g masła 40 g śmietany 12% 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka
Smak mojego domuSKŁADNIKI: - 1 opakowanie kleiku ryżowego (naturalnego) - 100g wiórek kokosowych - 1 kostka margaryny (roztopić) - 3 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szkl. cukru - cukier waniliowy WYKONANIE: W misce wymieszać kokos,kleik ryżowy i proszek do pieczenia. Żółtka ubijamy z cukrem waniliowym i połową cukru, białka ubijamy z drugą połową cukru. Do suchych składników dodajemy : ubite żółtka, roztopiony tłuszcz na samym końcu
Dziś Ja gotujeziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ
Dziś Ja gotujeuwielbia leczo tak jak ja? Składniki : * 2 czerwone papryki * 2 cukinie * szklanka małych marchewek * 2 czerwone cebule * 1 żółta cebula * 2 łyżki oleju kokosowego * podwójny filet z kurczaka * 6 parówek z szynki * sól, pieprz * puszka pokrojonych pomidorów Przygotowanie : Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić
Magiczne Życie Martytakich jak na zdjęciu poniżej) to: 128 kcal! w tym: W 8,85 g; B: 6 g, T: 7,5 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 40 g słodzika lub cukru Masa - 800 g jogurtu greckiego - 20 g cukru/ słodzika Dodatkowo - 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody gotowanej
Health-Fit-Lifejogurtu greckiego. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast Kitchenpapryki 3 ząbki czosnku 1 cukinia młoda 130 g kaszy kuskus 0,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego Do smaku: sól pieprz papryka słodka Dodatkowo: 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego natka pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą pieprzem i czerwoną papryką. Odłożyć do lodówki na jakieś pół godziny i w tym czasie pokroić warzywa. Cebula
Ala piecze i gotuje