wszystkim życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu u mnie bezglutenowy 10 suszonych pomidorów 500 g bobu mała cukinia 1 ząbek czosnku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut (sprawdzamy widelcem, czy jest miękki). Odcedzamy, studzimy i obieramy. Makaron gotujemy al'dente. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, cukinię
kruche babeczkipiekarniku - moim zdaniem smakują zdecydowanie lepiej niż te z patelni. Składniki ( 2- 3 porcje) - połowa zmielonej piersi z kurczaka - pół cebuli czerwonej - 0,5 kg pieczarek - łyżeczka oleju kokosowego do podsmażenia - odrobina mąki do obtoczenia oraz zgęstnienia sosu - łyżka jogurtu naturalnego - 2 szklanki wody - przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek, pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
Health-Fit-Lifetruskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu i również zbeldnowałam na gładką masę. Polałam nimi budyń. Wierz udekorowałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Health-Fit-Lifebardzo szybko, dlatego nie trzeba długo czekać aby ją zjeść:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Składniki Spód - 80 gram płatków jaglanych - 60 gram płatków orkiszowych - 40 gram cukru kokosowego - około 1,5 szklanki wody Wykonanie Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy płatki i całość zagotowujemy. Międzyczasie dosypujemy cukier i całość mieszamy gotując aż powstanie gęsta masa. Zostawiamy do wystygnięcia. Ostudzoną
Health-Fit-Lifelaktozy. Jeden biszkopcik to: 54 kcal; B: 3,2 g; W: 4,6 g; T: 2,4 g. Składniki ( 5 sztuk - w zależności od kształtu): - 20 g mąki kokosowej - 2 jajka - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki dowolnego słodzika Wykonanie Białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier dalej miksując. Kolejno wrzucamy po jednym żółtku
Health-Fit-Lifemajeranku otartego 3 ząbki czosnku 75 ml zimnej wody Składniki na sos: 500 g pieczarek 80 g cebuli 40 g tłuszczu do smażenia (masła klarowanego, smalcu, oleju kokosowego) sól i pieprz 5 g tymianku suszonego sok z połowy cytryny 300 ml śmietanki 30% 30 g natki pietruszki Mięso wyjąć z lodówki, umyć, osuszyć i zmielić. Cebulę pokroić drobno w kostkę
Ola la LCHFłyżka ziaren sezamu płatki chilli (kilka łyżek w zależności od upodobań) Wegański sos rybny (1/2 porcji sosu rybnego do kimchi ): 1 łyżka tamari (lub sosu sojowego) 1 łyżka cukru kokosowego 30 ml soku z ananasów z puszki 30 ml ciepłej wody Wykonanie: Ogórki dokładnie myjemy, kroimy podłużnie z jednej strony nie docinając do końca, a zatrzymując się około
Lamarida.plBłyskawiczna przekąska na śniadanie lub na nagły napad głodu, można pasteryzować w słoiczkach, przechowując potem w lodówce. Składniki filety z dorsza (ile chcesz) sos pomidorowy w butelce marchewka olej kokosowy do smażenia pieprz ziołowy sól himalajska drobnoziarnista różowa Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Filety pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość marchewki, dosmacz solą
Z Kuchni Do KuchniKokos jest zdrowy i pożyteczny w absolutnie każdej formie, jest... Artykuł Smoothie burakowo-kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgrysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa
Kulinarne przygody Gatitygalaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru 150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki kokosowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g malin 100 g czerwonej porzeczki 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki pszennej do obtoczenia owoców Przygotowanie: Białka
Ala piecze i gotujeostrej 2 łyżeczki wędzonej papryki kawałek selera pietruszka,szczypior,estragon do smaku po 1 czubatej łyżeczce sól,pieprz do smaku śmietanka do smaku woda,lub rosół 1 łyżka oleju kokosowego ,lub co kto lubi Jak to zrobić: Cebulę obrać ,pokroić w piórka , umyte pieczarki w plasterki pokroić. Rozgrzać łyżkę tłuszczu i obsmażyć najpierw cebulkę ,a potem pieczarki na złoty kolor
w mojej kuchnimarki Biolove. Świetnie spełnia swoją role, czyli ściera naskórek i wygładza skórę. Plusem tego produktu jest skład, w którym oprócz cukru znajdziemy masło shea, olej z pestek winogron, olej kokosowy i witamine E. Dodatkowo ma przepiękny zapach. Ostatnim ulubieńcem kosmetycznym jest krem pod oczy marki Nacomi. Kupiłam go w hebe na promocji 1+1. Cieszę się
wegujemysię na śniadanie jednak prawie za każdym razem w innym wydaniu. Jutro Jagodowo rozpoczynam dzień. Składniki: szklanka świeżych jagód lub borówek (zmiksuj na gładka masę) szklanka mleka kokosowego 4 łyżki płatek owsianych 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy Przygotowanie: w garnku zagotuj mleko dodaj syrop z agawy, nasiona chia
Niezły Młynekkakao – 1 czubata łyżka * pasta tahini Primavika – 1 pełna łyżka * masło orzechowe ( ja wybrałam to z orzechów laskowych, prażone Primavika ) – 2 łyżki * wiórki kokosowe i prażone orzechy – do obtoczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Orzechy, suszone owoce i daktyle miksujemy na gładką masę ( możemy je wcześniej zalać wrzątkiem i odsączyć ). Do gładkiej masy dodajemy kakao, pastę tahini i masło
Ostra na Słodko