kokosowe - 19941 przepisów (strona:792/1330)

Ciasto migdałowe z bitą śmietaną 181

idealna propozycja na Dzień Matki? Nieskomplikowane w wykonaniu, gwarantuje sukces cukierniczy i uśmiech na twarzy ukochanej Mamy. Składniki na ciasto: 150 g mielonych migdałów BlackMitt 50 g wiórków kokosowych Kresto łyżeczka pasty waniliowej 3 łyżki kakao 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 150 g cukru Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka

Karczma Honorietty
KOKTAJL KOKOSOWO-OWSIANO-MIODOWY 176

Pyszny koktajl idealny zamiennik śniadania. Polecam każdemu.  Pyszny ,lekki i smaczny. Smacznego i na zdrowie :) SKŁADNIKI: 150 ml mleczka kokosowego 1 banan 1 łyżka miodu 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych PRZYGOTOWANIE: Banana obieram. Do kubka blendera dodaję wszytskie składniki. Blenduję . Piję od razu

Gotowanie Patki
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 220

eksperymentować, smakować, by rozkochać się w lekkości posiłków. Moja zasada zdrowego odżywiania jest bardzo prosta! 5 posiłków dziennie, minimum 2 litry wody, unikać niezdrowych tłuszczy, zastępując je np. olejem kokosowym. Wkładam do diety dużo warzyw i owoców, jednocześnie pilnując, by kolacja była białkowa - dobry ser załatwia sprawę. Teraz panuje moda na zdrowe odżywianie. Trenerzy personalni prześcigają się w przygotowaniach

Poezja Smaków - blog kulinarny
pancakes gryczane – bezglutenowe, bez nabiału 183

być cierpliwy, inaczej naleśniki będą się rozrywać podczas obracania. Gotowe. Smacznego! Naleśniki możemy podawać w wersji wytrawnej lub na słodko. U mnie podane z masłem orzechowym i posypane wiórkami kokosowymi ale równie dobrze sprawdzą się z owocami, konfiturą itp. Według tego przepisu możemy na patelni możemy wylewać kilka mniejszych placuszków, wtedy będzie nam łatwiej je przewracać na drugą stronę

Gar Zdrowia
OBŁĘDNA WEGAŃSKA POTRAWKA Z KAPUSTY I PORA 165

zielona część), imbir wielkości opuszka palca, 4 ząbki czosnku, 1 1/4 szklanki gęstego mleka roślinnego, u mnie - kokosowo - owsiane domowej roboty (1/2 szklanki płatków owsianych + 1/2 szklanki płatków kokosowych + 1 szklanka wody), 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wykonanie: Kapustę kroimy w kostkę, pora na plasterki, imbir i czosnek na małe kawałeczki. Wrzucamy na rozgrzana patelnię i przez

Jeść, by żyć w zdrowiu
CHIAS – ZASTRZYK ENERGII W JEDNEJ BUTELCE 221

energia w płynie – jak taki bezbolesny zastrzyk! Nasiona chia oczywiście od dawna znam ( pewnie każdy z Was zna ). Kupiłam je kiedyś do domu, zrobiłam pudding na bazie mleka kokosowego i od tej pory leżały w kuchennej szafce ( jakby tak dobrze pogrzebać to pewnie dalej leżą! ). Coś mi nie spasowało – smak, konsystencja, no i to czekanie aż pudding będzie

Ostra na Słodko
Sos pieczarkowy 197

pieczarek, 1 cebula, 100 ml śmietany 18%, 150-200 ml wody, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, sól, pieprz, 1 łyżka masła lub oleju (np. z pestek winogron lub kokosowego) Przygotowanie: Umyte i obrane pieczarki kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie na duży ognień, kiedy się lekko się przyrumienią, dodajemy do nich pokrojoną w drobną kostkę cebulę i tłuszcz, zmniejszamy

rozgotowana
Chia fresca. Meksykańska lemoniada. 186

przeciwutleniacze. Nierozsądnym byłoby z tego nie skorzystać ;) Lemoniada jest bardzo smaczna. Można do niej dodać świeże owoce, takie jak borówki, maliny, porzeczki czy truskawki. Wiele przepisów bazuje na wodzie kokosowej. Taką nie dysponowałam, dlatego też użyłam zwykłej, przegotowanej i wystudzonej wody. Składniki: 1 l wody niegazowanej sok z 1 limonki 2 łyżeczki miodu 3 łyżki nasion chia kilka listków mięty

zadanie-gotowanie
Omlet biszkoptowy z jadalnymi kwiatami! 183

dodaje ani jednego, ani drugiego Białka ubij na sztywno, ale niezbyt długo dodaj żółtka dalej ubijaj, aż masa troszkę zbieleje. Smaż z każdej strony na małej ilości oleju kokosowego lub maśle. Jeśli zaczynasz przygodę z omletami to zacznij od omleta wielkości małego talerzyka, taki będzie Ci łatwo obrócić na patelni. Z czasem rób co raz większe. ;-) Omleta podałam z borówkami

SMYKWKUCHNI
Leczo z mielonym mięsem i cukinią 172

łopatką i podsmażaną cukinią. Myślę, że smak miło was zaskoczy. Leczo podaję z ryżem lub kaszą. Składniki: 2 duże cebule olej do podsmażania składników (proponuję rafinowany olej kokosowy Skworcu ) 500 g mielonej łopatki sól i pieprz 500 g pieczarek 1 czerwona papryka 500 g pomidorów lub puszka pomidorów 2 czubate łyżki keczupu 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej

Smak mojego domu
ZUPA KALAFIOROWA Z GORGONZOLĄ 194

zaskoczeni jak dobrze smakuje pomimo malej ilości prostych, ogólnodostępnych składników i krótkiego czasu potrzebnego do jej wykonania. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 łyżka masła 1 łyżka dobrego oleju roślinnego np. kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 ziemniaki 2 marchewki lub garść mini marchewek 2 garści różyczek kalafiora 1 litr bulionu lub wody szczypta kurkumy i suszonego lubczyku sól, świeżo

cool and minty
WIENIEC PTYSIOWY Z KREMEM WANILIOWYM, INKĄ I OWOCAMI 262

czerwone i zielone winogrona oraz kiwi. Posypujemy pistacjami, cukrem pudrem i płatkami migdałów. Zajadamy! Najlepszym dodatkiem do tego ciacha będzie pyszna kawa Inka z magnezem robiona na gorącym mleku kokosowym i podana w dużej szklance do latte! PYCHA! Ps. jeśli macie ochotę na inne przysmaki – zerknijcie na bloga! Czeka tam na Was genialny omlet oraz pyszna kawa! Projekt powstał

Ostra na Słodko
Metrowiec 221

łyżce wcześniej przygotowanego „budyniu”. Wykonanie: Ciasta pokrój na kromeczki. Układaj je na przemian (raz ciemne, raz jasne), przekładając masą. Gotowe ciasto można polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi (według upodobań). GOTOWE :D Ciasto kroimy w poprzek, tak aby uciąć około 3 kromki

Kulinarna (nie)codzienność
Batony energetyczne 190

Składniki (na 7 sztuk) - szklanka daktyli (ok. 100 g), - szklanka prażonych orzechów ziemnych (ok. 240 g), - szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. 2. Daktyle miksujemy (bez wody). 3. Orzechy ziemne rozdrabniamy (bardzo dokładnie – na pył) 4. Mieszamy daktyle z orzechami i wiórkami. 5. Masę przekładamy do formy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto wyśmienite 447

powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.   Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania