kokosowe - 19941 przepisów (strona:799/1330)

SHAKSHUKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 187

Tutaj dzielę się z Wami podstawowym przepisem z jajkami. Składniki na 3 porcje (2 osoby dorosłe i 1 dziecko): 80 g masła klarowanego (dieta optymalna, LCHF, keto) lub oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo) 60 g cebuli 100 g papryki czerwonej 100 g papryki żółtej 2 duże ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę (10g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki

Ola la LCHF
Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy 155

szklanki, mleko 1,5 szklanki, jajko 1 szt, drożdże suche 1 łyżeczka, cukier brązowy 3 łyżki, starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka, dodatkowo: jabłka 2 szt, olej kokosowy do smażenia, cukier puder do posypania racuchów, Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Następnie łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Jabłka dodajemy do ciasta

kulinarne odsłony pati
Krewetki smażone w miodzie i imbirze 158

mrożonych surowych krewetek 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka klarowanego masła 200 ml mleczka kokosowego  sól morska posiekane listki kolendry Wykonanie: Krewetki rozmrażamy. Imbir obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, to samo robimy z czosnkiem, Z papryczki usuwamy nasionka i również ją drobno siekamy

Kulinarne przygody Gatity
Tort dla Filipa 153

śmietany kremówki  * 250g serka mascarpone  * 3-4 łyżki cukru pud ru * opłatek na tort * niebieski barwnik spożywczy  * wiórki z czekolady to ffi     * wiórki kokosowe   Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance w rzątku, wystudzić i prze lać do blaszki . Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem

Magiczne Życie Marty
Kokosowy metrowiec 197

Piekąc kolejny raz metrowiec postanowiłam zrobić inna wersję. Dodałam więc wiórki kokosowe i zrobiłam masę z dwoma mąkami i żółtkami. Ciacho pycha wyszło. Tak więc jak widać metrowiec nie musi być robiony sztywno według przepisu. Można poeksperymentować. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Smoothie bowl 176

oraz płatki śniadaniowe. Prawdziwa bomba witamin! Składniki: 1/2 szkl. mleka krowiego lub roślinnego duży banan duża garść świeżych malin dodatki np. płatki orkiszowe, chia, maliny, banan, jagody goji, płatki kokosowe Mleko, banana i garść malin zmiksować w blenderze na gładkie smoothie. Można je ewentualnie dosłodzić np. miodem. Przelać do miski, a na wierzchu ułożyć dodatki

wyzwania kuchenne
Mazurek morelowy 162

Dodatkowo: 250g kajmaku 1 mały słoik dżemu morelowego Dekoracja (można ją oczywiście dowolnie zmienić) kilka łyżek suszonej żurawiny ok 100g orzechów włoskich (połówek) 50g płatków migdałów Kilka łyżek wiórek kokosowych (u mnie barwione na różowo) Kilka łyżek owoców kandyzowanych Kilka kostek białej czekolady Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtka, cukry oraz sól. Siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Krem z kalafiora - wegański :) 223

danie zostanie ze mną na długo 😉 Składniki: 1 średni kalafior  3 średnie ziemniaki  1 duża cebula 3 ząbki czosnku  1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju kokosowego  1 l wody  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny 1 łyżka bulionu warzywnego w proszku  kartonik (200 ml) śmietanki owsianej  Przygotowanie: Cebulę, czosnek, pietruszkę oraz

Zdrowie na języku :P
Ciasto jabłkowa bajka 303

kremówki 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker  2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka 2 czubate łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywną pianę, pod koniec wsypujemy stopniowo cukier cały czas miksując do uzyskania gęstej lśniącej piany, dodajemy żółtka, miksujemy, wsypujemy przesiane

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowa szarlotka 150

mąki ryżowej białej 50 g skrobii ziemniaczanej 50 g mąki z pestek arbuza (jeśliu chcecie aby ciasto było jaśniejsze, użyjcie więcej mąki owsianej lub ryżowej) 30 g cukru kokosowego 200 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 6 dużych jabłek szara reneta 2 łyżki cynamonu Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem. Całość siekamy z marsłem

Mienta blog
Najlepsze pomysły na fit śniadanie! 230

owsiane zalać w miseczce ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Dodać jajko, rozgniecionego banana, proszek budyniowy i proszek do pieczenia, chwilę przemieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowy) po kilka minut z każdej strony. Na jeden placuszek przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie polewa z masła orzechowego, plasterki banana i pomarańczy

Kuchnia Ellie
Placuszki z tuńczyka 200

puszki tuńczyka w wodzie lub w sosie własnym 2 duże jajka 6 – 7 łyżek bułki tartej 3 łyżki posiekanej pietruszki szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego Przygotowanie: Rybę odsączyć z wody/sosu i przełożyć do miski. Dodać roztrzepane jajka i natkę pietruszki. Całość wymieszać za pomocą łyżki lub ręką, dosypując

KuchniaWeDwoje.pl
WEGAŃSKIE CIASTKA MARCHEWKOWE (BEZ CUKRU I GLUTENU) 229

pulpa z 3 dużych marchwi), 2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych, 3 łyżki płatków jaglanych, 2 łyżki domowej konfitury wiśniowej (u mnie bez cukru, słodzonej sokiem jabłkowym), 1 łyżka oleju kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy ciastka lub wykładamy do foremek na muffinki czy babeczki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mini cukinie nadziewane kaszą kuskus, papryką czerwoną i serem zagrodowym z chia 153

oczywiście :-) Składniki: 4 mini cukinie 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku ser zagrodowy z chia kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Kaszę kuskus przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy na około 10 minut, żeby napęczniała. Cukinie myjemy, odcinamy górę, wydrążamy środek (super się to robi

kruche babeczki
Naleśniki ryżowe z dżemem - bez glutenu :) 193

mąki z ryżu brązowego (Radix-bis) 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej  2 jajka 10 g melasy trzcinowej (Radix-bis)  szczypta soli himalajskiej  masło klarowane/olej kokosowy do smażenia Dodatki: dżem jagodowy (Radix-bis) żurawina suszona (Radix-bis) pestki dyni prażone z solą (Radix-bis) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i wymieszaj dokładnie

Zdrowie na języku :P