risotta nie trzeba było mnie przekonywać, bo te ubóstwiam. Sami zobaczcie nasze menu i smakowite fotografie z warsztatów: Staropolski krem z raków z kwaśną śmietaną Mule duszone w mleku kokosowym, kolendrą i chilli Roladki z pstrąga ze szpinakiem i orzechami w sosie kurkowym Risotto szafranowe z krewetkami Ilość zdjęć ograniczyłam w miarę możliwości do minimum. Każde danie było fantastyczne. Eksplozja
Karola gotujepołową masy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy drugą częścią masy i na wierzchu układamy drugą część ciemnego ciasta. Wierzch ciasta polewamy polewą, można ją również ozdobić połówkami orzechów lub wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno stać w lodówce alby dało ładnie się pokroić. Po przyprawy i dodatki zapraszam Was do mojego sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkatakże jako pasta do pieczywa. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Nachosy: 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej mąki jaglanej 6 łyżek oleju kokosowego 100 ml wody 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy
Via GustoSkładniki: 200 g kaszy jaglanej 400 ml wody 50 g kokosu 2 łyżki sezamu 2-3 łyżki miodu lub innego słodzika 70 g masła orzechowego 60 g oleju kokosowego 5 łyżek kakao 150 g orzechów (u mnie włoskich) Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto
Via Gustomnie - zmielony na mąkę brązowy ryż), 3/4 szklanki mąki amarantusowej (u mnie - zmielony na mąkę amarantus), 3/4 szklanki zimnej wody, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 2 łyżeczki oleju kokosowego, 1 łyżeczka soli. Farsz: 3 ziemniaki, 1 szklanka pokrojonego świeżego czosnku niedźwiedziego, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Dodatkowo: 1-2 łyżki zmielonego sezamu. Wykonanie: Składniki na spód tarty mieszamy i zagniatamy
Jeść, by żyć w zdrowiuskładzie ani cukru, ani czekolady. Jeśli masz ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę w puszce przygotowanie tego przysmaku zajmie Ci dosłownie kilka chwil. Swoją Cieciorellę jadłam z goframi kokosowymi, ale nad tymi goframi postanowiłam jeszcze popracować, aby smakowo była petarda, są bardzo dobre, ale jak już je dopracuję wtedy od razu i szybciutko napiszę co, jak i z czym :) Źródło przepisu: Sprintem
Blondynka Gotujetego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą, gładką masę banana, olej i cukier. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól
greenscarfwstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, podkręcamy temperaturę do 180 i pieczemy 40 -45 minut. Ta kruszonka ma smak chałwy, można zamiast sezamu dać orzechy lub wiórki kokosowe, to też tłuszcz i do tego w konkretnym smaku. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie, może oprószyć pudrem
Dieta moja pasjaOgórki zawierają dużo wody, a imbir ma działanie anty zapalne i pomaga przy trawieniu. Opcjonalnie można dodać octu jabłkowego który również pomaga przy wzdęciach. Składniki 1/2 szklanki wody kokosowej jeden dojrzały banan pół dużego ogórka około 2 cm obranego imbiru kilka kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórka, banana i imbir kroimy w plasterki i wrzucamy do blendera. Dodajemy wodę
Delusional Trineczas na fit śniadanka! Budyń owsiany / 1 porcja Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka orzechów włoskich 1 łyżeczka wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko i wodę. Wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu, aż płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania
Moja smaczna kuchniaduża) 2 ząbki czosnku odrobina oleju 190 g koncentratu pomidorowego 300 ml wody 100 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 2 łyżki sosu Worcestershire lub ewentualnie sosu sojowego szczypta cukru kokosowego – można pominąć szczypta czarnego, mielonego pieprzu szczypta soli i oregano 1/2 pęczka świeżej bazylii 15 g parmezanu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz
Eat me! Fit me!smakiem ;) Tym razem u mnie dwukolorowa na soczku marchwiowym :) Składniki na formę keksową : 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru (może być trzcinowy lub tez kokosowy) 1 szkl soku np. marchwiowego lub innego smaku 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka sody + 3-4 łyżeczki soku z cytryny ( lub zamiast soku z cytryny, 2 łyżeczki octu najlepiej jabłkowego
Gotowanie...to proste !wyczuwalna, nadaje karkówce charakterystycznego smaku. Mięso podajemy z ziemniakami. Składniki: 500 g karkówki papryka słodka sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki pszennej olej do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy firmy Skworcu ) 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 70 g koncentratu pomidorowego Wykonanie: Karkówkę kroimy
Smak mojego domuMiało być pikantnie, a jednocześnie lekko i świeżo. W domu, biegnąc do kuchni, spontanicznie pochwyciłam pomarańczę - o matko! Smakowy strzał w dziesiątkę! Curry przeważnie przygotowywane jest na bazie mleczka kokosowego, jednak ja postanowiłam zastąpić je serkiem naturalnym, który nadał potrawie lekkości i kremowej konsystencji. Zaprawdę, połączenie tych wszystkich składników w jednym daniu jest niezwykłe i pozwala zaspokoić kulinarne żądze
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKolacja ok 200 kcal ( JEDNA PORCJA Z TRZECH) Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Razem : ok 1199 kcal
Atlas Smaków