kluski - 6146 przepisów (strona:45/410)

Kluski na parze nadziane czekoladą z musem bananowym 70

Szybka przekąska czy kolacja na słodko? Z całym sercem polecam przygotowanie klusków na parze z nadzieniem o smaku czekoladowym od Buchcik ! Składniki: 140g klusków na parze z nadzieniem o smaku czekoladowym 100g banana bez skórki 50 g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Kluski przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Między czasie przygotować(...)miski wrzucić banana oraz dolać jogurt. Całość dokładnie zblendować. Ugotowane kluski polać musem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kluski na parze z cukinia, dynią i cebulką 66

Proste, a zarazem wyśmienite warzywne danie z wykorzystaniem klusek na parze od Buchcik ! Składniki: 200 g klusków na parze 150 g cukinii 150 g dyni piżmowej 100 g białej cebuli 10 ml oleju do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany  Sposób przygotowania: Kluski przygotować zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Cukinię(...)dynię oraz cebulę obrać. Umyć i pokroić w kostkę. Smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Pod koniec smażenia dodać przyprawy. Podać z kluskami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kaszubskie kluski zwane nagie czyli nadżé klósczi po kaszubsku 347

napisał autor przepisu Paweł z Weganon nadżé klósczi to nagie kluski z Kaszub i będą znakomitym obiadem dla wszystkich kluskożerców. Jak napisał Paweł przepis pochodzi od pani Zyty która o kuchni Kaszub wie wszystko. Sekret tych klusek polega na tym że zamiast jaj i mąki pszennej dodaję się do ziemniaków mąkę żytnią. Dzięki temu kluski są puszyste i przepyszne. Ja jestem nimi zachwycona i dlatego dzielę się przepisem z Wami. Kaszubskie kluski zwane nagie czyli nadżé klósczi po kaszubsku - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szare kluski 73

każdym regionie kraju nazywane są inaczej. Czasami szare kluski, czasami kluski żelazne, czasami pyzy, czasami kluski ziemniaczane i wiele, wiele innych nazw. Napiszcie proszę jak to jest w Waszym regionie? jak je nazywacie. Moje dzisiejsze to ziemniaki i mąka, czasami dodaję jej mniej, czasami więcej, czasami też mieszam ziemniaki surowe i ugotowane. Dużo tych(...)zapraszam na taką wersję, ziemniaki, jajo, mąka i sól. Jako omasta cebulka w kosteczkę i boczuś, pachnący, pyszny. Polecam zróbcie i takie szybkie kluchy, niech się brzuszek cieszy. Szare kluski - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski kukurydziane z sosem pomidorowym 77

Kluski kukurydziane. kto jadał w dzieciństwie? kto lubił a kto nie? a może w Waszych domach ich nie podawano? Napiszcie mi bo jestem bardzo ciekawa, co i jak? Ja je uwielbiam, jak zresztą wszystkie kluchy. Pomyślałam ze zrobię do nich sos pomidorowy i to był jeden z lepszych pomysłów. Kluski razem z sosem smakują wybornie(...)znikają szybciutko. Zresztą same kluski też robi się szybko i sprawnie. Można je po ugotowaniu jeszcze podsmażyć ale nie jest to konieczne. Zapraszam na wspaniały obiad. Kluski kukurydziane z sosem pomidorowym - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski łyżką kładzione 4365

Bardzo proste i smaczne kluski łyżką kładzione które można podawać z okrasą ze smażonego boczku lub na słodko z masłem i bułką tartą. Szybki do przygotowania i nie drogi obiad.  2 duże jajka  2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wody lub mleka duża szczypta soli   Do miski wbić jajka dodać mąkę i sól, całość wymieszać(...)ciasta i wrzucać na wrzątek. Za każdym razem łyżkę zamaczać we wrzątku ciasto nie będzie się kleić do łyżki. Całość doprowadzić do ponownego zagotowania wody i do momentu aż kluski wypłyną na wierzch. Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągnąć kluski i przekładać na talerz. Kluski najlepiej gotować w kilku partiach aby się nie posklejały. Można

Andzia Pichci
Gnocchi z kukurydzą 96

gulaszu, Włosi lubią je z pesto. U mnie w domu kopytka podaję podobnie jak gnocchi i kroję je jak gnocchi… no prawie. Do ciasta na gnocchi dodaję parmezan. KLuski są bardzo puszyste. Z mąką nie należy przesadzać, bo wtedy gnocchi, czy kopytka będą twarde. tak więc sztukę jest zrobić miękkie gnocchi i pysznie je podać. Od dawna(...)kukurydzą na ostro, gnocchi z grzybami i szpinakiem , batatowe gnocchi z pieczarkami, czy gnocchi z rybą i cytrynowym sosem . Gnocchi podaję przeróżnie. Najbardziej zadziwił mnie jednak fakt, że te kluski można dodać do zupy . Gnocchi z kukurydzą 4 porcje Składniki: porcja gnocchi z tego przepisu 300 g kukurydzy, u mnie mrożona 3 szalotki 1 czosnek solo 2 łyżki

codojedzenia
Najlepsze leniwe 92

Najlepsze leniwe  Dziś polecam najlepsze leniwe - pierogi lub kluski, jak wolicie :) Są ekspresowe i banalnie proste w przygotowaniu, sprawdzą się na obiad lub kolację na słodko, posmakują każdemu. Takie leniwe bez ziemniaków przygotowuje się z najprostszych składników. Dzięki ubitemu białku są puszyste, delikatne i mięciutkie, naprawdę idealne. Warto od razu przygotować dużą porcję, bardzo dobrze smakują nawet(...)tłustego lub półtłustego, 2 jajka (żółtka i białka osobno), szklanka mąki (do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml), opcjonalnie opakowanie cukru waniliowego masło, cukier, cynamon do podania z kluskami Najlepsze leniwe przygotowanie: Twaróg rozgnieść widelcem z żółtkami, mąką i cukrem. Dodać ubite na sztywno białka i dokładnie wymieszać, zagnieść w kulę - masa może być dość klejąca, taka

Lekcje w kuchni
Kluski biszkoptowe 90

Proste i szybkie kluseczki biszkoptowe o nieregularnych kształtach, które przygotujesz z kilku podstawowych składników. Są delikatne i mięciutkie, w sam raz do zup lub sosów. Kluski biszkoptowe polecam z zupą pomidorową, rosołem, gulaszem mięsnym, warzywnym (np. ratatouille ) lub sosem pieczarkowym , pomidorowym.. Podgrzane z masełkiem i posypane natką, koperkiem też smakują. Możesz je dodatkowo posypać parmezanem na talerzu(...)Kluseczki biszkoptowe podasz także z podsmażoną na rumiano kiełbasą lub boczkiem z cebulką. To łatwy i tani przepis, który z łatwością przygotujesz. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na kluski biszkoptowe jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie podane np. z masełkiem i koperkiem. Kluski biszkoptowe SKŁADNIKI: 2 jajka 1 lekko czubata łyżka miękkiego masła 3 łyżki

Zasmakuj Kuchni
Knedle ze śliwkami 106

powoli nadejście jesieni. Mimo tego, że wraz z jej nadejściem za oknem robi się chłodno, to lubię te porę roku, bo niesie ze sobą mnóstwo pysznych smaków. Te okrągłe kluski ze śliwka w środku, to taki pyszny klasyk w naszej kuchni, choć wiem, że są też zwolennicy knedli z truskawkami. Na naszych stołach pojawia się też wersja(...)wszystko zależy od tego jaką będą miały wielkość. Ja tym razem kupiłam bardzo duże śliwki i z podanej ilości ciasta wyszło mi kilkanaście ogromnych knedli. Jeśli kupisz mniejsze owoce, klusek będzie więcej. Pamiętaj, żeby przygotować kluski zaraz po zagnieceniu ciasta. Ciasto ziemniaczane szybko robi się rzadkie i ciężko będzie potem uformować knedle. Tak samo trzeba

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi Lamberta 99

sobie sami, na zmianę a poniższy cytat z książki „Krew Elfów” P. Andrzeja Sapkowskiego, jest dowodem tego i wyjaśnieniem, że pierogi Lamberta to w rzeczywistości… Szare kluski…  „… Nie jestem zmęczony. Jestem głodny. Cholera, ja też. A dzisiejsza kolej Lamberta, a on nie potrafi ugotować niczego poza makaronem… Gdyby tylko potrafił ugotować(...)rondel osolonej wody.  Kiedy woda bulgocze, czyli się gotuje, zamocz łyżkę ostrożnie we wrzątku i nabieraj odrobinę masy i wrzucaj ją do wody, musisz robić to partiami, by kluski miały miejsce.  W międzyczasie rozgrzej ponownie patelnię i dodaj jakieś 25-30 g masła. Kiedy kluski zaczną wypływać w rondlu do góry, przekładaj

RafalCook
KOPERKOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE 113

Kluski kładzione to chyba najłatwiejsze i najprostrze kluski do zrobienia. Ich zastosowanie w kuchni może być bardzo wszelakie: jemy je okroszone cebulką lub boczkiem, pyszne są jako dodatek do zup (np pomidorowej, buraczkowej, ogórkowej), sosów z mięsem, a znam też amatorów tych pysznych klusek, którzy jedzą je na słodko: z serem, cukrem, cynamonem(...)pomocą łyżki ucieramy, następnie dolewamy trochę wody i ponownie ucieramy, i tak do momentu, kiedy wykorzystamy całą mąkę. Ciasto musi być dość gęste i bardzo dobrze napowietrzone, wtedy nasze kluski wyjdą mięciutkie. Do gotowanego ciasta dodajemy posiekany koperek. W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. Łyżkę stołową zanurzamy najpierw we wrzątku, nastepnie nabieramy nią ciasto, które zsuwamy na wrzątek

Walijskie Pichcenie
Ritterzipfel – ziemniaczno – kapuściane kluski 162

Zawsze piszę, że to ja ugotowałam. Okazuje się, że moja rodzina również lubi eksperymenty w kuchni 🙂 Kluski ziemniaczane w wykonaniu mojej córki <3 Ritterzipfel to kluski ziemniaczane z dodatkiem boczku i kapusty kiszonej. Te, które dzisiaj opiszę wykonała moja córka. Jak miło jest kiedy po powrocie do domu z pracy czeka na stole pyszny(...)Czytaj dalej Ritterzipfel – ziemniaczno – kapuściane kluski Artykuł Ritterzipfel – ziemniaczno – kapuściane kluski pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK 151

Kluski ślaskie nadziewane mięsem są również smaczne jak pyzy. Przygotowuje się je łatwo i szybko, polecam przepis.  SKŁADNIKI :   1  kg ziemniaków ugotowanych i ostudzonych oraz zmielonych  około 0,5 kg farszu mięsnego ( u mnie gotowana łopatka z warzywami )  mąka ziemniaczana 1 jajko tłuszcz z cebulką i boczkiem do okraszenia klusek(...)wolne miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wbijamy jajko. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Gdyby nie chciało się skleić, dolewamy wody. Ciasto dzielimy na porcje, wkładamy odrobinę farszu i sklejamy, formujemy kluski. Gotujemy je w osolonym wrzątku około 7-10 minut licząc czas od wypłynięcia ich na powierzchnię wody. Kluski podajemy okraszone cebulką. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem 152

Kluski śląskie kojarzą się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja