kakao - 6140 przepisów (strona:296/410)

Czekoladowo-krówkowe babeczki! 202

Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni! Składniki (12 muffinów) 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao szczypta soli 1 łyżka sody 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju 1/2 tabliczki czekolady 2 cukierki "Krówki" Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik

Kitchens Alphabet
Marchewkowy piernik 229

szklanki oleju - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 3 łyżeczki przyprawy do piernika - szczypta soli polewa: - 1/2 kostki margaryny - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy olej, mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika. Mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Amerykany na Halloween 234

jaja L lub 3-M 1 lyzka cukru waniliowego 1,5-2 lyzeczek amoniaku spozywczego szczypta soli Lukier: 200g cukru pudru,2 lyzki soku z cytryny,1 lyzka kakao Wykonanie: Maslo utrzec na puszysta mase,dodac cukier i cukier waniliowy,potem jajka i ucierac nadal. Amoniak rozpuscic w mleku. Do utartego na puszysta mase ciasta wsypac make i wlac mleko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marcepanki vel talarki marcepanowe-pyszne 280

cukru pudru Skladniki na polewe czekoladowa: 70-100 g gorzkiej czekolady (45 % kakao) 1 lyzki mleka+ 2 lyzki amaretto lub rumu Wykonanie: Wszystkie skladniki na kruche ciasto z posiekanym ,twardym maslem zagniesc dosc szybko.Gdy jest scisle i gladkie uformowac kule,zawinac  w folie spozywcza i odlozyc do lodowki przynajmniej na 1 godzine. Ciasto rozwalkowac i przy pomocy foremki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny sernik pomarańczowy - pyszny 215

wycisniety z 2 pomaranczy-125 ml 1-2 lyzki likieru cointreau lub rumu 3 lyzki maczki kukurydzianej -mondamin (lub ziemniaczanej) Skladniki na polewe czekoladowa: 70-100 g czekolady (45 % kakao) 3-4 lyzki mleka Do ozdoby:smazona skorka pomaranczowa i cukier perlowy Wykonanie: °Skladniki na spod sernika wrzucic do kielicha blendera i drobno zmiksowac.Powstala masa, dokladnie  uciskajac wylepic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta daktylowa i daktylowo-chałwowa 177

przelozyc do blendera i dolac polowe wody z moczenia daktyli.Zmiksowac na gladka mase.Gestosc reguluj dodatkiem wody. Zamiast wody mozesz uzyc mleka np.mleka kokosowego czy migdalowego. Gdy dodasz 2 lyzki kakao otrzymasz pyszna czekoladowa paste daktylowa.Kakao mozesz zastapic karobem jesli lubisz. Gdy dodasz 2 lyzki tahini otrzymasz paste daktylowo-chalwowa.Dodatek cynamonu jeszcze wzbogaci smak pasty.Ta kombinacja smakuje nieziemsko.Nie mozna sie od niej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik daktylowo-chałwowy bez jajek i cukru 316

lyzki pasty tahini 1/2 puszki mleka kokosowego-tylko biala tlusta czesc z gory 3 lyzki maczki kukurydzianej (ziemniaczanej) 1 lyzka esencji waniliowej-domowej Polewa czekoladowa: 3 lyzki kakao 3 lyzki wody 1 czubata lyzka masla 1 lyzeczka miodu-opcjonalnie dodatkowo . 2 -3 lyzki krokantu z orzechow laskowych do wykonczenia bokow Wykonaniie: przygotowanie masy daktylowej.Daktyle dobrze umyc i zalac w miseczce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik chałwowy z tahini-nowa ulepszona wersja 212

mleka kokosowego (tylko gorna,biala,tlusta czesc) 4-6 lyzek tahini 3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej+cukier waniliowy lub budyn waniliowy Polewa sernika: okolo 70 g czekolady ciemnej 75 % kakao 2 lyzki mleka kokosowego WYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana lub budyniem.Przed otworzeniem puszki mleka kokosowego nie nalezy nia wstrzasac.Do sernika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Budyń czekoladowy z nasionami chia 200

wszystkich dobroczynnych skladnikow w nich zawartych.Dokladny przepis na pianko-galaretke z chia zamiescilam tutaj: klik . Skladniki na 4 porcje: 250 g galaretko-pianki Chia (szklanka-200g) 3 czubate lyzki kakao 10 suszonych moreli 10 suszonych daktyli 2 czubate lyzki gestej smietanki kokosowej Wykonanie: morele i daktyle zalac goraca woda na kroto przed miksowaniem skladnikow ,zeby zmiekly odsaczyc z wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowo jagodowe ciasto 197

czekolady mlecznej 100 g białej polewy w drażetkach 3/4 szk mrożonych jagód 200 g drobnego cukru brązowego 150 g margaryny Kasia 1 łyżka kakao 3 jajka 150 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka Tulipan 156

łyżeczki proszku do pieczenia 2 szk mąki pszennej typ 500 1,5 szk cukru pudru 16 g cukru waniliowego 250 g margaryny Kasia 1/2 szk oleju 1 łyżka kakao 1 budyń cytrynowy odrobina żółtego barwnika spożywczego 4 łyżki suchego maku cukier puder do posypania babki Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drożdżówka - rabarbar i borówka 171

niego pozwolić od czasu do czasu. A ciacho jest sezonowe bo z rabarbarem i borówką. Lubię takie ciasta do herbaty, oczywiście dla lubiących super posmakuje z mlekiem czy kakao. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Piernikowe serca z ziemniakami 259

przy okazji tego wypieku jeszcze taka moja antyreklama . Nie polecam zdecydowanie przyprawy do piernika firmy "Gellwe"  Niestety przyprawa ta nawet nie pachnie mieszanką piernikowa a jedynie kakao . Oczywiście najlepiej byłoby samemu sporządzić taką korzenna mieszankę , ale na szczęście na rynku znaleźć można również takie z prawdziwego zdarzenia. Inspiracja z tego Blog (klik) Składniki : 35 dkg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka

Malinowa Kawiarenka
Niskokaloryczne pełnoziarniste pierniczki z białą czekoladą 280

serca innych. Składniki: 4 i 1/2 mąki pełnoziarnistej 1/2 szkl. cukru trzcinowego 2 jajka 4 duże łyżki miodu 9 łyżek masła z obniżoną zawartością tłuszczu (temp. pokojowa) 1 łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 opakowanie cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu (opcjonalnie) Biała czekolada do dekoracji (200-300g) Foremki świąteczne Przygotowanie: Mąkę przesiać. Połączyć

Czarnawisienka
Pierniczki 201

podsypywania) 30 dag miodu 10 dag cukru pudru 12 dag masła 1 jajko 2 łyżeczki sody oczyszczonej przyprawa do piernika – około 60 g lub mniej 2 łyżeczki kakao Rozpuścić w rondelku masło, a jak przestygnie połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrabiać na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto podsypując lekko mąką, wykrawać pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

UgotujmyTo.pl