pieczenia pół szklanki połamanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy rozpuszczone espresso, cukier puder , czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy kakao i ponownie mieszamy. Jajka miksujemy na najwyższych obrotach, gdy powstanie piana dodajemy ostudzoną masę czekoladową i lekko mieszamy (najlepiej łopatką, albo łyżką). Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia
Słodkie Przyjemnościowskiego smakołyku stał się dla mnie dosyć dziwny. Niewiele myśląc, gdy tylko miałam chwile wolnego ( t.j. w środę ) postanowiłam go przygotować. Wertowałam wiele przepisów, ale fakt zjedzenia masła z kakao nie rokował dla mnie zbyt dobrze. Postanowiłam zrobić swoją propozycję. Skoro miał być to przepis na blok CZEKOLADOWY, to postanowiłam użyć do sporządzenia mojej receptury owej czekolady. Wiem
Słodkie Przyjemnościsię już tej wiosny, oj chciałoby się. Ale dopóki jej nie ma, to będę sobie spędzać wieczory słodko, nie każde oczywiście, ale w niektóre nie odmówię ciasteczka z ciepłym kakao. Takiego jak to, z mlecznym kremem, malutkiego, słodkiego, idealnego domowego ciastka. Składniki : 200 g masła 2 jajka 140 g cukru 200 g mąki pszennej 100 g maki kukurydzianej płaska
Słodkie Przyjemnościbabeczki z karobem. Składniki : 2 jajka szklanka mleka 100 ml oleju rzepakowego 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka proszku z chleba świętojańskiego (można zamienić na kakao) 180 g startej marchewki (2 średniej wielkości) 100 g cukru 60 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej i wlewamy mleko - mieszamy. W drugiej misce łączymy
Słodkie Przyjemnościszklanki mleka 0,5 szklanki soku z malin (można użyć przecieru) 100 g mąki kukurydzianej 70 g mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 czubate łyżeczki kakao 40 g gorzkiej czekolady 60 g białej czekolady Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy żółtka, dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej masy. Następnie dolewamy
Słodkie Przyjemnościzachwycicie. Składniki: 300 g mąki (można użyć 150 pszennej i 150 kukurydzianej) 200 g masła 2 żółtka 100 g cukru trzcinowego ziarenka z połowy laski wanilii szczypta kakao 2 banany 100 g serka naturalnego szklanka truskawek Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, żółtka wymieszane z cukrem trzcinowym (kogiel mogiel). Dodajemy ziarenka wanilii
Słodkie Przyjemnościnajważniejsze, zawsze wychodzą smaczne. Może skusicie się, by je wypróbować? Składniki : 280 g mąki 100 g cukru 100 g czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej jajko 1/3 szklanki oleju Sposób przygotowania: Jajko z cukrem ucieramy, dodajemy olej. W oddzielnym naczyniu łączymy sypkie składniki. Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z suchymi składnikami
Słodkie PrzyjemnościWszystko zależy od Was, kiedy nadejdzie ochota na jego przygotowanie. Może dziś? Składniki : 4 jajka szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 150 g cukru 2 łyżki kakao łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 g serka naturalnego - gęstego 400 ml śmietanki 36% Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy - gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy ekstrakt waniliowy
Słodkie Przyjemnościuważam, że jest on na tyle smaczny, abym spokojnie i szczerze mogła Wam go polecić . Jest wyprodukowany głównie z naturalnego ekstraktu z owoców, wody oraz kakao. Nie zawiera glutenu. Jest też dobra wiadomość d la tych, którzy liczą kalorie: każda łyżeczka to tylko 14kcal. Do czego może się przydać ? Ja używam tego sosu do naleśników
Chocolate Stop Temptingczekolady ( często mieszam gorzką z mleczną a po świętach daję to co mam :) ok 50 g pociętej w drobne kawałki czekolady 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu (można pominąć my go kochamy ) 4 jajka 1 pełna szklanka cukru szczypta soli jeśli lubimy możemy dodać naszą ulubioną esencję
Basia w kuchniszklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa 200 g masła 4 łyżki wody 1 szklanka cukru 4 łyżki kakaa 250 g wiórek kokosowych Przygotowanie: ciasto Mikserem roztrzepać jajko z miodem, dodać cukier, następnie mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć w gładką masę i przelać do keksówki wyłożonej
Niezły Młynekdobre bo jest naprawdę wyśmienity - delikatny, aromatyczny, bardzo świąteczny! Przepis Spód: - 1 szklanka mąki - 120 g cukru - 120 g margaryny - 1 jajko - 1 czubata łyżka kakao - 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika - szczypta proszku do pieczenia - szczypta soli Masa serowa: - 750 g sera do serników - 3 całe jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju
happycreatiff.blogspot.comszpinak się rozpuścił. Wciśnij ząbki czosnku (do smaku). Dodaj śmietankę, sól i pieprz, jeśli chcesz. Smacznego! Paulina P.S. Próbowaliście już oleju kokosowego? Podzielcie się wrażeniami! Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania
Gotowanie to kochaniecynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli płatki migdałowe do posypania ciasta cukrowe gwiazdki Polewa czekoladowa: 2 łyżki kakao 8 łyżeczek cukru 2 łyżeczki masła 2 łyżki mleka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i szczyptą soli. Wszystko dokładnie
Kulinarne przygody GatityCzekoladowe naleśniki* z ricottą** i pomarańczą *z rozpuszczoną czekoladą, kakao **ze stratą skórką pomarańczową i aromatem pomarańczowym Te naleśniki można by zjeść bez żadnych dodatków, oprószone jedynie cukrem pudrem, z dodatkami to już niebo
More food, love and dreams