kakao - 6140 przepisów (strona:300/410)

Czekoladowo jagodowe ciasto 144

czekolady mlecznej 100 g białej polewy w drażetkach 3/4 szk mrożonych jagód 200 g drobnego cukru brązowego 150 g margaryny Kasia 1 łyżka kakao 3 jajka 150 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka Tulipan 122

łyżeczki proszku do pieczenia 2 szk mąki pszennej typ 500 1,5 szk cukru pudru 16 g cukru waniliowego 250 g margaryny Kasia 1/2 szk oleju 1 łyżka kakao 1 budyń cytrynowy odrobina żółtego barwnika spożywczego 4 łyżki suchego maku cukier puder do posypania babki Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drożdżówka - rabarbar i borówka 129

niego pozwolić od czasu do czasu. A ciacho jest sezonowe bo z rabarbarem i borówką. Lubię takie ciasta do herbaty, oczywiście dla lubiących super posmakuje z mlekiem czy kakao. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Piernikowe serca z ziemniakami 215

przy okazji tego wypieku jeszcze taka moja antyreklama . Nie polecam zdecydowanie przyprawy do piernika firmy "Gellwe"  Niestety przyprawa ta nawet nie pachnie mieszanką piernikowa a jedynie kakao . Oczywiście najlepiej byłoby samemu sporządzić taką korzenna mieszankę , ale na szczęście na rynku znaleźć można również takie z prawdziwego zdarzenia. Inspiracja z tego Blog (klik) Składniki : 35 dkg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka

Malinowa Kawiarenka
Niskokaloryczne pełnoziarniste pierniczki z białą czekoladą 244

serca innych. Składniki: 4 i 1/2 mąki pełnoziarnistej 1/2 szkl. cukru trzcinowego 2 jajka 4 duże łyżki miodu 9 łyżek masła z obniżoną zawartością tłuszczu (temp. pokojowa) 1 łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 opakowanie cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu (opcjonalnie) Biała czekolada do dekoracji (200-300g) Foremki świąteczne Przygotowanie: Mąkę przesiać. Połączyć

Czarnawisienka
Pierniczki 158

podsypywania) 30 dag miodu 10 dag cukru pudru 12 dag masła 1 jajko 2 łyżeczki sody oczyszczonej przyprawa do piernika – około 60 g lub mniej 2 łyżeczki kakao Rozpuścić w rondelku masło, a jak przestygnie połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrabiać na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto podsypując lekko mąką, wykrawać pierniczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

UgotujmyTo.pl
Babka wielkanocna 187

masy cały czas miksując. 4. Cześć masy przelać do formy z kominem, dobrze wysmarowanej rozpuszczonym masłem i wysypanej bułką tartą. Do reszty masy dodać ok. 2 łyżek przesianego kakao i dobrze wymieszać. Przelać do foremki i pomieszać delikatnie cienką końcówką np. drewnianej łyżki. 5. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 sprawdzając przed wyjęciem patyczkiem czy jest suche. Po wyjęciu

UgotujmyTo.pl
Murzynek z malinami na oleju 382

szklanki) 300 g cukru (1,5 szklanki) 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju rzepakowego 1/2 słoika powideł śliwkowych 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 300-400 g malin (lub np. rodzynki i orzechy) Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Delikatnie wymieszać z częścią malin. Masę przelać na dużą (24×34 cm)blachę wyłożoną papierem

UgotujmyTo.pl
Czekoladowe ciasteczka popękane 147

puszce…. ale nie sądzę, żeby coś zostało…;) Zapraszam :)! Czekoladowe ciasteczka popękane Składniki (na ok. 30 ciasteczek) 200 g czekolady (o zawartości min. 70% kakao) 100 g masła 150 g cukru 260 g mąki 3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka rumu 55% (opcjonalnie) cukier puder do obtaczania

UgotujmyTo.pl
Muffiny czekoladowe z cukinią 124

Zapraszam do wypróbowania Muffiny czekoladowe z cukinią Składniki na 8 muffinek: szklanka mąki pszennej pół szklanki cukru pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki słodkiego kakao 2 jajka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 100 g startej, młodej cukinii (jeszcze przed odciśnięciem z wody) pełna garść kropelek czekoladowych (u mnie rodzynki i żurawina) 1. Piekarnik nagrzać

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka cynamonowe z powidłami śliwkowymi (bez glutenu, mleka i jaj) 361

cynamon 0,5 łyżeczki powidła śliwkowe kilka łyżek Mąkę Mix it można zastąpić inną uniwersalną mąką lub ewentualnie mąką ryżową wymieszaną 1:1 ze skrobią kukurydzianą. Karob można zastąpić kakao lub rozpuszczalną kawą typu cykoria instant. Zamiast syropu daktylowego można użyć miodu.  Jeśli nie macie uczulenia na jajka to dobrze dodać 2 żółtka, lub 4 jajeczka przepiórcze. Przygotowanie: Kleik

głodny alergik
Ciasteczka podwójnie czekoladowe 219

rzeczywistości są małe - wycinałam kółka o średnicy mniejszej niż szklanka. Ciasteczka: 1 szklanka mąki 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka kakao Krem: tabliczka białej czekolady 30g masła 200ml śmietanki 30% lub 36% Polewa: 3 łyżki masła 1/2 gorzkiej czekolady 1. Ciasto: Do miski przekładamy: 2 żółtka, 1 szklankę mąki, łyżeczkę proszku

Szefowa kuchni
Współpraca z firmą Symbio - producentem zdrowej, ekologicznej żywności 220

Ekologiczna mąka kukurydziana 5. Ekologiczna fasola adzuki 6. Ekologiczna mąka pszenna typ 500 7. Ekologiczna kasza jaglana 8. Orzechy nerkowca 100% organic 9. Cukier trzcinowy Demerata 100% organic 10. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 100% organic 11. Ekologiczny sok malinowy 100%, bez cukru 12. Ekologiczny koncentrat pomidorowy, bez dodatku cukru 13. Ekologiczne powidła śliwkowe 14. Ekologiczny dżem truskawkowy niskosłodzony

Szefowa kuchni
HALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWE 236

cukrowymi ozdobami halloweenowymi (dzięki Ewcia:). W sam raz na dziecięce halloweenowe przyjęcie:) Polecam! SKŁADNIKI na 12 babeczek: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 tabliczka czekolady (ja dałam 100 g gorzkiej) 1/3 szklanki

Słodko-Słony Świat Ilony
DOMOWE MASŁO ORZECHOWE 168

wersji crunchy , gdyż lubię czuć maleńkie chrupiące kawałeczki orzeszków, ale Wy możecie wypróbować wersję smooth , czyli zmielić orzechy całkowicie na gładko. Możecie popróbować i dodać Waszej ulubionej czekolady lub kakao. W przepisie nie ma ani odrobiny oleju, ponieważ ze zmielonych orzechów olej sam sie wytwarza. Jeśli nie używacie orzeszków solonych, koniecznie dodajcie sól! Słodko-słone domowe masło orzechowe - pyszne

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania