kakao - 6140 przepisów (strona:309/410)

Bułeczki z makiem 189

świeżych drożdży Przygotowanie: Zmieszaj w wysokiej misce wszystkie składniki na drożdżowy zaczyn. Okryj miskę ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 15 minut. Pomysł: Ugrzej sobie kakao + mleko w mikrofalówce, a następnie przykrytą miseczkę włóż do nagrzanej mikrofali i zostaw w zamknięciu na te 15 minut. Te 15 minut poświęć na wypicie gorącego napoju :D. Ciasto właściwe

Eat Shrimps
PIERNIK POSTNY -BEZ JAJ:) 221

bardzo wilgotny. SKŁADNIKI: Forma; 25x30 cm 2,5-3 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 0,5 szklanki oleju słoik powideł śliwkowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu przyprawa do piernika gorzka czekolada PRZYGOTOWANIE: Powidła przekładamy do miski, odmierzamy taką samą ilość wody (czyli cały słoik po powidłach). Cały czas mieszając dodajemy pozostałe składniki, mieszamy

RAROSSA
Sernik „puszysty” 3351

jajek (oddzielone żółtka od białek) 2 budynie śmietankowe (bez cukru) 1, 5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny Polewa czekoladowa: 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru 50 g masła 2 łyżki mleka Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem masło na malutkie kawałeczki, następnie wszystko zagnieść, uformować kulę, zawinąć folią

Oryginalny smak
Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką 209

szczypta soli Pianka z ajerkoniaku: 500 ml śmietany 30% 8 łyżeczki żelatyny 1,5 szklanki ajerkoniaku 4 łyżki cukru pudru 0,5 szklanki mleka Polewa czekoladowa: 3 łyżki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru 90 g masła 3 łyżki wody Przygotowanie: Ciasto: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić

Oryginalny smak
Piernik z herbatą 280

Ciasto to jest bardzo delikatne i puszyste. Od razu po upieczeniu jest mięciutkie i przepyszne. Do ciasta można dodać dodatkowo kakao wtedy będzie ciemniejsze. Polecam wypróbować. Czas pieczenia:   3 x 45 min                     Temperatura pieczenia:   175  °C           Wielkość formy :   Ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wafel z mlekiem w proszku 3358

proszku. Co tu dużo mówić szybko się go robi ale jeszcze szybciej znika w dziwnych okolicznościach, nikt go nie je a cały czas ubywa :) Do masy można dodać kakao ale u nas zdecydowanie wygrywa wersja z białą masą. Polecam z czystym sumieniem. Składniki: 1 op wafli 1 margaryna 3/4 szkl cukru 5 - 6 łyżek wody 1 i  1/2 szkl

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciastka z maszynki 149

wkładamy do specjalnej maszynki i wyciskamy ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180st. C do czasu gdy się nie zarumienią. * Ja ciasto podzieliłam na 3 części. Do jednej dodałam kakao, do drugiej czerwony barwnik, a ostatnią zostawiłam białą

charlotte gotuje
3 Bit 175

szklanką cukru i dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/5 szkl. wody. Przełożenie: herbatniki ---> masa budyniowa ---> herbatniki ---> masa krówkowa ---> herbatniki ---> śmietana ---> na wierzchu posypać kakao   Smacznego

charlotte gotuje
Czekoladowa szarlotka z budyniem 207

też wyszło dobre) 1 szkl. cukru 4 żółtka 1,5 kostki margaryny - może być zwykła, nie ma to żadnej różnicy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę wymieszać z kakao, tak żeby miała jednolity kolor. Dodać cukier i proszek do pieczenia - zamieszać. Dodać margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki,żółtka i zagnieść na jednolite ciasto.Podzielić na pół. Jedną część ciasta wkładamy

charlotte gotuje
Szarlotka ze śmietaną 173

wykładamy na biszkopt. 3. Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy śmietan-fixy i rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości wody. Śmietanę wykładamy na ostudzone już jabłka. Posypujemy kakao i odstawiamy w zimne miejsce na jakąś godzinę. Smacznego

charlotte gotuje
Pierniczki 161

dać trochę więcej) 350 g margaryny 1 opak. przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 2 łyżki kakao 1/2 kostki drożdży Przygotowanie: Miód, cukier i margarynę wkładamy do garnuszka i roztapiamy, a następnie przestudzamy. Na stolnicę wysypać mąkę i dodać resztę składników + oczywiście też roztopiony i ostudzony miód

charlotte gotuje
Biszkoptowe ciasteczka 131

charlottegotuje.blogspot.com/2012/05/dziury.html , także nic się nie zmarnuje ! ;) Składniki na biszkopt : 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki przennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao (tu zależy od nas, jeśli chcemy mieć zwykły biszkopt to ten punkt pomijamy ;) ) Dodatkowo : czekolada (gotowa lub rozpuszczona w kąpieli wodnej) dżem(według mnie najlepiej sprawdza się porzeczkowy, z innymi

charlotte gotuje
Puchate bułeczki 111

czasu, a są bardzo smaczne. No i największy plus jest taki, że ciepłe, domowe bułeczki na śniadanie to idealna opcja !  A do tego dżem i ciepłe mleko lub kakao i jestem w raju ! ;)  Składniki: 500g mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 40ml oleju 1 łyżeczka soli dodatkowo: 1 żółtko do posmarowania

charlotte gotuje
Staropolski piernik świąteczny (dojrzewający) - część 1 376

zrobicie, to polecam w czasie zakupów czytać etykiety przypraw. Niestety wiele firm dodaje niepotrzebne dodatki do swoich produktów. Będąc w sklepie spotkałam przyprawy z dodatkiem mąki, cukru i kakao. Moim zdaniem takie wypełniacze są niedopuszczalne! Dziwić się później, że nasze ciasto nie wychodzi bardzo aromatyczne, skoro pół opakowania to mogła być mąka (zazwyczaj nie jest podany procentowy skład, ale mąka

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania