kakao - 6140 przepisów (strona:314/410)

Everybody loves pancakes! 191

zresztą- co z masłem orzechowym nie jest pyszne?! Poniżej kilka moich wariacji w dzisiejszym temacie. Zachęcam do eksperymentowania oraz odwiedzania mojego Instagramowego profilu ;) Przepis bazowy na naleśniki + łyżka kakao; twaróg truskawkowy i truskawki Wersja z masłem orzechowym, dodatkowym sezamem, bananem i truskawkami Zupełny miks: twaróg truskawkowo-jagodowo-wiśniowy + śliwka, morela, truskawki, jagody, wiśnie

peanutbuttermonster
Budyń z kaszą jaglaną i bananem (bez glutenu, jajek i mleka) 186

banana, zamieszać. Dodać ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, bakalie. Jeśli ktoś lubi, można doprawić cynamonem. Przełożyć do miseczek. Przybrać konfiturą owocową lub polać syropem daktylowym. Inne opcje - oprószyć cynamonem, kakao lub wiórkami czekolady. Warto "przemycić" w budyniu tochę kaszy jaglanej - jest jest bardzo zdrowa, działa na organizm odkwaszająco i reguluje przemianę materii

głodny alergik
Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 181

bezmleczna 1 kostka ocet jabłkowy  1 łyżeczka aromat waniliowy  1/2 łyżeczki Przygotowanie: Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i karobem (jeśli ktoś woli można zamiast niego dodać kakao), dodać miękką margarynę, miód, aromat i ocet. Wyrobić gładkie ciasto. Wypełnić płaską formę warstwą ciasta grubości około 0,5 - 1 cm.  Piec w temperaturze około 220 stopni

głodny alergik
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 161

Karob, guma karobowa , mączka chleba świętojańskiego – otrzymywana z owoców Szarańczynu strąkowego, rosliny z rodziny bobowatych.  Mielony karob ma brązowy kolor i korzenny zapach.  Jest używany jako zamiennik kakao. Dodany do ciasta nadaje jednak wypiekom jaśniejszy, szarobrązowy kolor.  Z powodu tego szarawego zabarwienia najlepiej sprawdza się jako dodatek do ciast dyniowych i marchewkowych. karob mielony   Guma karobowa

głodny alergik
"Imbirowy księżyc z nieba spadł..." kruche ciasteczka bez glutenu, mleka i jajek 322

wyjazd na wakacje  :) Składniki: skrobia kukurydziana 1 szklanka mąka kukurydziana 1 szklanka margaryna bezmleczna lub masło  200 g cukier puder  1/2 szklanki karob mielony (ew. kakao lub cykoria instant) 2 łyżeczki daktyle lub morele suszone 6 szt. aromat cytrynowy kilka kropli cukier waniliowy imbir mielony cynamon żółtko (niekoniecznie, o ile jest dozwolone) 2 łyżeczki 1/2 łyżeczki

głodny alergik
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 327

nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka Mix C lub inna na ciasto kruche 250 g cukier puder 125 g masło lub margaryna bezmleczna 125 g karob mielony lub kakao 1 łyżeczka wiórki kokosowe 3 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczki siemię lniane mielone  1 łyżeczka mleko sojowe, ryżowe lub inne 2 łyżki krem kokosowy: mleko kokosowe puszka

głodny alergik
Tydzień w moim telefonie XXXXXVII 102

chyba, przesyłam zdjęcia : * kolorowe kubeczki  * ta zielona jest pyszna! * i pachnie u mnie cynamonem   * nawet dobry film, więc warto wybrać się do kina * karmelove  * uwielbiam kakao Życzę Wam wspaniałego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Budyniowa Kasza Manna z Truskawkami 209

bardziej czuć nadchodzącą jesień...  Dlatego postanowiłam,że dzień rozpocznę z ciepłym posiłkiem!  Budyniowa Kasza Manna z dodatkiem Cynamonu. Udekorowana truskawkami i sosem czekoladowym z samych owoców+kakao!  Miłej Soboty Wam życzę

Chocolate Stop Tempting
Tarta limonkowa 231

spełnić to marzenie. Polecam wszystkim fanom czekoladowo-cytrusowych smaków. Tarta limonkowa – spód: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 100 g pokrojonego masła (pół kostki) 2 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 duże, ekologiczne jajko szczypta soli Tarta limonkowa – nadzienie: 1 i 1/3 szklanki skondensowanego mleka słodzonego 1/2 szklanki soku z limonek

Poezja smaku
Tarta cappuccino 379

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki na foremkę o średnicy 27 cm: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa cappuccino: 330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cappuccino ½ szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru pudru 1,5 - 2 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki

Fabryka pomysłów
Kokosanki 201

szklanka cukru 8 łyż. oleju 8 łyż. wody likier kokosowy 2 łyż. proszku do pieczenia Polewa: kostka margaryny  3/4 szkl. cukru szklanka wody  3  łyż, kakao  tabliczka czekolady Dodatkowo 400 g wiórek kokosowych  Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem , dodać wodę i olej dalej ucierając. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec

Wypieki Uli
Ciasteczka orzechowe ze słonecznikiem i gorzką czekoladą (bez cukru) 228

łyżki ksylitolu 100 g masła 1 jajko M/L 70 g ziaren słonecznika polewa: 50 g gorzkiej czekolady (skoro ciastka mają być bez cukru to raczej takiej ponad 90% zaw. kakao, ewentualnie innej bez cukru) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka (lub więcej) ksylitolu Przygotowanie:  CIASTKA: Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Powinno być miękkie i wilgotne, nawet trochę klejące więc

Ze smakiem i z pasją
Jabłecznik 191

cukru Mleko zagotować, dodać cukier i kasze mannę oraz kokos i przez chwilkę gotować.Masło ucierać dodając stopniowo ostudzoną masę. Polewa: 2 łyżki margaryny 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Wszystkie składniki wymieszać i lekko zagotować. Przełożenie placka: Placek kruchy – masa jabłkowa – masa z kaszy manny – placek kruchy – polewa. /źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Cynamonki orzechowe 139

pyszne i bardzo prosto się je robi :) Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1/2 kg masła 25 dag mielonych orzechów włoskich 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3-4 łyżki kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu cukier puder do obtaczania ciasteczek  Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto, schładzamy je ok. pół godziny w lodówce. Następnie

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania