kostkę rzodkiewkę oraz 2 łyżeczki szczypiorku. Dodajemy słonecznik i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i nakładamy na croissant'a. Wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Do tego duży kubek gorącego kakaa i jesteśmy w niebie
Emcia Pichcinagrzanym do 170C i pieczemy przez 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy je na kratce do ostygnięcia. Są cudownie chrupiące i idealnie pasują do szklanki ciepłego mleka lub kakaa :) Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 368 kcal / 1552 kJ Białko 8,0g Węglowodany w tym cukry 67,0g 20,7g Tłuszcz w tym kwasy
Emcia Pichcijogurt naturalny wymieszany z pokrojonym jabłkiem. Na jego wierzch kruszymy ciasteczka kakaowe. Następnie na wierzchu układamy nasze jabłkowe robaczki i gotowe! Idealnym dodatkiem do takiego śniadania będzie kubek gorącego kakao lub kawa
Emcia Pichcipodanych składników wychodzi 12 muffinek. Składniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej 3/4 szklanki cukru 10 łyżek żurawiny suszonej (ja użyłam żurawiny marki Kresto ) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko Dodatkowo do ozdoby: 12 łyżeczek żurawiny Przepis: W misce łączymy
Emcia Pichcieczki proszku do pieczenia · 5 ł y ż ek kakao · 180 g cukru dark muscovado Sk ł adniki mokre: · 200 ml coca-coli · 3 jajka
Mania Gotowaniaeczki proszku do pieczenia · 5 ł y ż ek kakao · 180 g cukru dark muscovado Sk ł adniki mokre: · 200 ml coca-coli · 3 jajka
Mania Gotowaniagarść suszonych wiśni · 2 łyżki wiórków kokosowych · 30 g posiekanej czekolady (opcjonalnie) lub 2 łyżki kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki suche wymieszać w misce. Jajko roztrzepać. Miód, jogurt oraz jajko dodać do suchych składników. Wszystko dokładnie połączyć za pomocą łyżki. Jeśli masa będzie zbyt rzadka można dodać odrobinę mąki
Mania Gotowaniapudełeczku tyle wspaniałych ozdób. Na pewno przydadzą się podczas świąt. P iernik świąteczny z powidłami śliwkowymi S kładniki: Ciasto: 150 g masła 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 80 g miodu 2 laski cynamonu 1 opakowanie przyprawa do piernika (20-25 g) 125 g mąki 20 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 60 g cukru dark muscovado
Mania Gotowaniarozpływającym się w ustach ganach. Sernik grzechu wart J Polecam!!! Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kakao 1/3 puszki masy krówkowej Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki
Mania Gotowaniamielonego kuminu sól, pieprz szczypta nasion kolendry 2-3 goździki ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 60 g gorzkiej czekolady (o zawartości 80-90% kakao) 1 łyżeczka soku z limonki Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Seler naciowy kroimy w plasterki. Papryczki myjemy, usuwamy z nich pestki i kroimy na plasterki. Mięso myjemy
Mania Gotowaniamleka 2 jajka 2 średniej wielkości jabłka Jabłka: 5-6 jabłek 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżki cukru Kruszonka: 180 g mąki 50 g cukru 2 łyżki kakao 1/2 opakowania cukru waniliowego 50g ma masła lub margaryny Przygotowanie: Tortownicę o wymiarach 23-25 cm smarujemy masłem i wysypujemy dno i boki bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy
Mania Gotowaniawkładamy trochę ciasta, nakładamy budyń i dopełniamy ciastem do maksymalnej wysokości foremki. Pieczemy ok 20min w temp.180st. Wykładamy na kratkę do ostygnięcia. Na zdjęciu są babeczki ciemne, bo dodałam kakao 2 łyżki. Można zrobić babeczki bez budyniu ale np z kawałkami pokruszonej czekolady. Ja robię też z bananem. A najbardziej lubię z budyniem i czekoladą. I jeszcze jedno: Na zdjęciu
Olikowa kuchnia