polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 250 g herbatników (użyłam Petitki) 100 g masła (najlepiej niesolonego, ale może być tez zwykłe) 100 g mlecznej czekolady z orzechami 2 łyżeczki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ MLECZNA: 200 ml mleka 3/2 % 100 ml śmietany kremówki 36% 450 g mleka w proszku 250 g masła 220 g cukru pudru SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki na ciasto: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia 2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki
Świat CiastaSkładniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 litr śmietany kremówki 5 łyżek cukru 4 małe opakowania Śmietan-Fix Poncz do nasączenia tortu: 1 szklanka mocnej herbaty expresowej 30 kropli aromatu rumowego 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa
Świat CiastaSkładniki na ciasto: 25 dag mąki 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 jajko 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera (1 kg) Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 125 g margaryny 5 jajek
Świat CiastaSkładniki na 12 muffinek: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru mały cukier waniliowy 140 g masła 2 całe jajka 170 ml mleka 100 g czekolady mlecznej Składniki na krem: 4 łyżki mąki 200 g miękkiego masła 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Świat Ciastawyjątkowo pachną świętami. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto kakaowe: 540 g mąki pszennej 3 żółtka 220 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kakao 1 kostka margaryny 4 łyżki kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu rumowego Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części (jedna odrobinę większa
Made By Mom And Sonłyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika lub domowej przyprawy do piernika Polewa: 2 łyżki kakao 8 łyżeczek cukru 2 łyżeczki masła 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wystudzoną margarynę, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i suszone owoce
Kulinarne przygody Gatitydżemu - pół kostki margaryny - 2,5 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - 2 łyżeczki sody ( lub proszku do pieczenia) Sposób przygotowania: 1. Cukier, jajko, dżem,kakao oraz margarynę utrzeć ze sobą do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać mleko, mąkę i sodę cały czas miksując. 2. Całą masę wylać do przygotowanej formy (najlepiej podłużna) . Piec przez
Gotuj Z Muzykąmąki pszennej -1 szklanka cukru -2 żółtka - 1 całe jajko -pół szklanki śmietany -1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki sody - na posypkę,dekoracje : cukier puder, kakao, sos czekoladowy lub inny itp. - do smażenia: 2-3 kostki smalcu , obrany ziemniak przekrojony na 3 części Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki zagniatać ręcznie w misce. Gdy powstanie już jednolita
Gotuj Z Muzykąpomieszałam miód lipowy z miodem malinowym :)) 70g masła 1/2 szklanki białego cukru 1 średnie jajko 2 i 1/4 mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cynamonu Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy miód z masłem. NIE doprowadzamy do wrzenia. Gdy się połączą, odstawiamy do przestygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie suche
Kitchens Alphabetkolejna propozycja... Składniki; 2 szklanki maki krupczatki, 2 szklanki maki pszennej, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki przyprawy do piernika , 3 łyżeczki kakao, 3 jajka, 2 szklanki letniego mleka, 1,5 szklanki oleju, 5 łyżek miodu Po przyprawy zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Suche składniki mieszamy razem. Mokre składniki razem
Anioły w kuchnidodaje lukier i kolorowa posypka. SKŁADNIKI: ( 12 szt) MUFFINKI: - masło – 60 g - mąka – 220 g - cukier – 150 g - jajko – 2 szt - proszek – 10 g - kakao – 35 g - jogurt naturalny – 250 ml KREM: - mleko – 4 łyżki - cukier – 2 łyżki - miękkie masło – 180 g - cukier wanilinowy – 20 g - mleko w proszku
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * soda – 1 szczypta * jajko L – 1 szt * cukier – 50 gr * olej – 70 ml * kakao – 1 łyżka * jogurt naturalny ( gęsty ) – 150 g * czekolada – 50 g * śliwki – ok. 100 g * cukier wanilinowy – 1 op * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na Słodkoprzeszedł czas na te z ciasta kruchego. Delikatne , wręcz rozpływające się w ustach ciasto , wypełnione po brzegi gorącym czekoladowym kremem i oprószone cukrem pudrem … Do tego szklanka gorącego kakao , albo ulubionej kawy … Czy może być coś lepszego w chłodne , jesienne popołudnie?! Ps. najlepsze prosto z piekarnika , kiedy to gorący krem wręcz wylewa się z nich po przełamaniu
Ostra na Słodkomieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy ( robimy to bardzo delikatnie! ) – najlepiej łyżką! Przygotowany krem umieszczamy w szprycy i dekorujemy muffinki. Dekorujemy czekoladową posypką lub kakaem. Wkładamy do lodówki na ok. 1,5 godziny ( krem musi stężec
Ostra na Słodko