220g kremu. Wartość kaloryczna na 100g to 481kcal w tym 11,6g białka , 40g tłuszczu i 27g węglowodanów . SKŁADNIKI: 140g orzechów laskowych 40g miodu lub syropu z agawy 10g kakao 100ml napoju sojowego bez cukru PRZYGOTOWANIE: Orzechy zmielić w blenderze na gładką masę Dodać pozostałe składniki i mieszać do połączenia Przygotowany krem przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce Krem
peanutbuttermonsterłyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki aromatu rumowego 1 jajko 200 g zimnego masła Dekoracja : 2 białka 50 dag cukru pudru sok z 1/2 cytryny barwniki spożywcze: czerwony i czarny kakao Mąkę wymieszać razem z sodą, solą, cukrem waniliowym, cukrem i przyprawami (fot.1) . Masło posiekać i dodać do mąki, przez chwilę rozcierać palcami. Dodać jajko i aromat rumowy, szybko zagnieść ciasto
Świat CiastaSchar) 350 g olej 4 łyżki soda 1 łyżeczka cukier puder 2/3 szklanki cukier waniliowy 2 łyżeczki cynamon 1/2 łyżeczki kolendra, goździki, kardamon po 1/4 łyzeczki karob lub kakao żurawina suszona 2 łyżeczki 1/4 szklanki do dekoracji: lukier, migdały, bezglutenowe precelki Schaer, czerwone cukierki Skittles na noski Przygotowanie: Batata ugotować w całości, bez obierania go ze skórki. (około
głodny alergikpodsumowanie tygodnia w zdjęciach : * pyszny kurczak z kuskusem i papryką plus nadziewane pomidorki * moje najlepsze foremki do ciasteczek :) * kicia nasza * piękny, świąteczny prezent od Pauliny * pyszne kakao z bitą śmietaną i dodatkiem skórki pomarańczowej * nowe woski od Yankee Candle * dobra kawa i można zaczynać dobry dzień Z życzeniami się wstrzymam jeszcze do Wigilii
Magiczne Życie Martymiód (sztuczny lub naturalny) 200 g proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki migdały lub orzechy nerkowca 75 g siemię lniane mielone 2 łyżeczki karob mielony lub kakao 2 łyżeczki cukier puder waniliowy 10 g imbir, cynamon po 0,5 łyżeczki kolendra, goździki, kardamon po 0,25 łyżeczki aromat cytrynowy lub waniliowy - kilka kropli Użyłam mąki gryczanej z niepalonej gryki
głodny alergikokazały się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki: 250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut
Mango Papajaszklanki bardzo drobno pokruszonych orzechów - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub sypanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao - 1 opakowanie cukru waniliowego - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki wody Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę
Gotuj Z Muzykąszklanki bardzo drobno pokruszonych orzechów - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub sypanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao - 1 opakowanie cukru waniliowego - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki wody Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę
Gotuj Z MuzykąPomysł zaciągnęłam stąd: Niezły Młynek . Delikatnie tylko coś tam zmieniłam. Wyszła fantastyczna, Idealna na chłodne, śnieżne wieczory. Składniki: szklanka mleka w proszku (odtłuszczonego) 1/2 szklanki cukru pudru szklanka kakao 150 g czekolady deserowej 100 g czekolady białej 0,5 łyżeczki soli Wykonanie: Obie czekolady zemleć blenderem. Składniki dokładnie razem wymieszać. Przesypać do słoiczka. Smacznego
Moje pyszne gotowaniePiernik..bardzo szybki do zrobienia..nawet bez użycia miksera..nadziany różnymi bakaliami Helio .. 2 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżka przyprawy do piernika 1 szkl.śmietany 1/2 szkl.oleju 3 jajka 2 czubate łyżki masy kajmakowej Helio dodatki: orzechy włoskie Helio orzechy laskowe Helio polewa biała Helio polewa mleczna Helio żurawina suszona Helio daktyle
Moje domowe kucharzeniepszennej * 1,5 szklanki miodu * 3/4 szklanki cukru * 2 jaja * 1 żółtko * 1/3 szklanki słodkiej śmietanki * 1 płaska łyżeczka amoniaku * 2-3 łyżeczki przyprawy korzennej * opcjonalnie 1-2 łyżeczki kakao ( dla uzyskania ciemniejszego koloru pierniczków ) Wykonanie: W rondelku podgrzać miód, dodać cukier - rozpuścić. Do rozpuszczonego syropu miodowo-cukrowego dodać jaja - szybko zmiksować, ażeby jajka się nie ugotowały. W śmietance rozmieszać
kolorowotorcikowosztuki *cukier puder- 100g + skórka pomarańczowa i czekolada do ozdobienia Spód: W garnuszku z grubym dnem roztopić czekoladę z masłem. Ostudzić. Białka oddzielić od żółtek, żółtka zmiksować z kakao i przelać do ostudzonej czekolady, a białka ubijamy- na sztywną pianę- z cukrem, który dodajemy stopniowo. Ubite białka pomału mieszamy z czekoladową masą. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
Kraina Miodem Płynącaokoło 700 g Masa budyniowa: * budyń śmietankowy- 2 opakowania* * mleko- 700 ml * wanilia- pół laski * cukier trzcinowy- 5 łyżek (jeżeli budyń jest z dodatkiem cukru, to pominąć) Dodatkowo: * kakao- do oprószenia Ciasto serowe: Ser odsączyć, lekko wycisnąć i zmielić 2-3 x (aż będzie gładki). Ser przełożyć do miski i dokładnie utrzeć z cukrem, jajkami, olejem, mlekiem i szczyptą
Kraina Miodem Płynącaprzełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej. Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :) Biszkopt: * jajka- 5 szt. * mąka pszenna- 80 g * cukier- 140 g * kakao- 30 g Krem: * śmietanka 36%- 200 g * mascarpone- 250 g * cukier- 1/2 szklanki * adwokat- 150 ml * skórka z pomarańczy- 1 łyżka Dodatkowo: * starta gorzka czekolada- 2 kostki * skórka z pomarańczy
Kraina Miodem Płynącasodą do mski, dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Następnie ręką wyrobić na gładkie ciasto i podzielić je na dwie równe części. Do jednej dosypać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Stolnicę oprószyć mąką, i rozwałkować jedną częśc ciasta na placek o grubości około 0,5 cm, odłożyć na bok. Drugą połowę ciasta również rozwałkować
Kraina Miodem Płynąca