kakao - 6140 przepisów (strona:298/410)

Domowa nutella 276

220g kremu. Wartość kaloryczna na 100g to 481kcal w tym 11,6g białka , 40g tłuszczu i 27g węglowodanów . SKŁADNIKI: 140g orzechów laskowych 40g miodu lub syropu z agawy 10g kakao 100ml napoju sojowego bez cukru PRZYGOTOWANIE: Orzechy zmielić w blenderze na gładką masę Dodać pozostałe składniki i mieszać do połączenia Przygotowany krem przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce Krem

peanutbuttermonster
Korzenne kruche ciasteczka "Renifery" 258

łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki aromatu rumowego 1 jajko 200 g zimnego masła Dekoracja : 2 białka 50 dag cukru pudru sok z 1/2 cytryny barwniki spożywcze: czerwony i czarny kakao Mąkę wymieszać razem z sodą, solą, cukrem waniliowym, cukrem i przyprawami (fot.1) . Masło posiekać i dodać do mąki, przez chwilę rozcierać palcami. Dodać jajko i aromat rumowy, szybko zagnieść ciasto

Świat Ciasta
Babeczki piernikowe - renifery (bez glutenu, mleka i jaj) 277

Schar)  350 g olej 4 łyżki soda 1 łyżeczka cukier puder 2/3 szklanki cukier waniliowy 2 łyżeczki cynamon 1/2 łyżeczki kolendra, goździki, kardamon po 1/4 łyzeczki karob lub kakao żurawina suszona 2 łyżeczki 1/4 szklanki do dekoracji: lukier, migdały, bezglutenowe precelki Schaer, czerwone cukierki Skittles na noski Przygotowanie: Batata ugotować w całości, bez obierania go ze skórki. (około

głodny alergik
Tydzień w moim telefonie XXXXXXVI 126

podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * pyszny kurczak z kuskusem i papryką plus nadziewane pomidorki  * moje najlepsze foremki do ciasteczek :) * kicia nasza  * piękny, świąteczny prezent od Pauliny   * pyszne kakao z bitą śmietaną i dodatkiem skórki pomarańczowej   * nowe woski od Yankee Candle * dobra kawa i można zaczynać dobry dzień Z życzeniami się wstrzymam jeszcze do Wigilii

Magiczne Życie Marty
Pierniczki dla alergika (bez glutenu, mleka i jaj) 264

miód (sztuczny lub naturalny) 200 g proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki migdały lub orzechy nerkowca  75 g siemię lniane mielone 2 łyżeczki karob mielony lub kakao 2 łyżeczki cukier puder waniliowy 10 g imbir, cynamon po 0,5 łyżeczki kolendra, goździki, kardamon po 0,25 łyżeczki aromat cytrynowy lub waniliowy - kilka kropli Użyłam mąki gryczanej z niepalonej gryki

głodny alergik
Oszukane Bajaderki 146

okazały się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki: 250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut

Mango Papaja
Ciasto Orzechowe 255

szklanki bardzo drobno pokruszonych orzechów  - 1 szklanka cukru  - 6 jajek  -  1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub sypanej -  1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 łyżka kakao  -  1 opakowanie cukru waniliowego  - 4 łyżki bułki tartej  - 2 łyżki wody  Sposób przygotowania:  1.  Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę

Gotuj Z Muzyką
Ciasto Orzechowe 245

szklanki bardzo drobno pokruszonych orzechów  - 1 szklanka cukru  - 6 jajek  -  1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub sypanej -  1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 łyżka kakao  -  1 opakowanie cukru waniliowego  - 4 łyżki bułki tartej  - 2 łyżki wody  Sposób przygotowania:  1.  Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę

Gotuj Z Muzyką
Domowa czekolada na gorąco 207

Pomysł zaciągnęłam stąd:  Niezły Młynek . Delikatnie tylko coś tam zmieniłam. Wyszła fantastyczna, Idealna na chłodne, śnieżne wieczory. Składniki: szklanka mleka w proszku (odtłuszczonego) 1/2 szklanki cukru pudru szklanka kakao 150 g czekolady deserowej 100 g czekolady białej 0,5 łyżeczki soli Wykonanie: Obie czekolady zemleć blenderem. Składniki dokładnie razem wymieszać. Przesypać do słoiczka. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Piernik 183

Piernik..bardzo szybki do zrobienia..nawet bez użycia miksera..nadziany różnymi bakaliami Helio .. 2 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżka przyprawy do piernika 1 szkl.śmietany 1/2 szkl.oleju 3 jajka 2 czubate łyżki masy kajmakowej Helio dodatki: orzechy włoskie Helio orzechy laskowe Helio polewa biała Helio polewa mleczna Helio żurawina suszona Helio daktyle

Moje domowe kucharzenie
Pierniczki śmietankowe 429

pszennej * 1,5 szklanki miodu * 3/4 szklanki cukru * 2 jaja * 1 żółtko * 1/3 szklanki słodkiej śmietanki * 1 płaska łyżeczka amoniaku * 2-3 łyżeczki przyprawy korzennej * opcjonalnie 1-2 łyżeczki kakao ( dla uzyskania ciemniejszego koloru pierniczków ) Wykonanie: W rondelku podgrzać miód, dodać cukier - rozpuścić. Do rozpuszczonego syropu miodowo-cukrowego dodać jaja - szybko zmiksować, ażeby jajka się nie ugotowały. W śmietance rozmieszać

kolorowotorcikowo
Czekoladowe ciasto z masą pomarańczową i bezami 279

sztuki *cukier puder- 100g + skórka pomarańczowa i czekolada do ozdobienia Spód: W garnuszku z grubym dnem roztopić czekoladę z masłem. Ostudzić. Białka oddzielić od żółtek, żółtka zmiksować z kakao i przelać do ostudzonej czekolady, a białka ubijamy- na sztywną pianę- z cukrem, który dodajemy stopniowo. Ubite białka pomału mieszamy z czekoladową masą. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto serowe z wiśniami, wanilią i budyniem 267

około 700 g Masa budyniowa: * budyń śmietankowy- 2 opakowania* * mleko- 700 ml * wanilia- pół laski  * cukier trzcinowy- 5 łyżek (jeżeli budyń jest z dodatkiem cukru, to pominąć) Dodatkowo: * kakao- do oprószenia Ciasto serowe: Ser odsączyć, lekko wycisnąć i zmielić 2-3 x (aż będzie gładki). Ser przełożyć do miski i dokładnie utrzeć z cukrem, jajkami, olejem, mlekiem i szczyptą

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 155

przełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej.  Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :) Biszkopt: * jajka- 5 szt. * mąka pszenna- 80 g * cukier- 140 g * kakao- 30 g Krem: * śmietanka 36%- 200 g * mascarpone- 250 g * cukier- 1/2 szklanki * adwokat- 150 ml * skórka z pomarańczy- 1 łyżka Dodatkowo: * starta gorzka czekolada- 2 kostki * skórka z pomarańczy

Kraina Miodem Płynąca
Zakręcone serowo-czekoladowe pączusie 164

sodą do mski, dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Następnie ręką wyrobić na gładkie ciasto i podzielić je na dwie równe części. Do jednej dosypać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Stolnicę oprószyć mąką, i rozwałkować jedną częśc ciasta na placek o grubości około 0,5 cm, odłożyć na bok. Drugą połowę ciasta również rozwałkować

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania