kakao - 6140 przepisów (strona:288/410)

Czekoladowy pudding jaglany z bananem i cynamonem posypany orzechami włoskimi 121

jedną z najzdrowszych. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, witaminy z grupy B oraz żelazo i magnez. Pyszna, zdrowa i czekoladowa! Składniki: 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 banan rozgnieciony widelcem 1 łyżeczka miodu 2 łyżki mleka kilka posiekanych orzechów włoskich Kaszę umieścić w garnku, podlać mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Dodać resztę

Chocolate Muffin Blog
Pancakes czekoladowo-kokosowe 175

Kolejna wariacja na temat czekolady i kokosa. Zachęcam do wypróbowania, być może te będą wasze ulubione?   Składniki:  3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 2 łyżeczki kakao ciemnego 3 łyżeczki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: wiórki kokosowe posiekana czekolada do posypania Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy

Chocolate Muffin Blog
Mufinki mocno czekoladowe 137

przed wieczorną zabawą. Pięknie rosną, nie opadają, są po prostu najlepsze. Zapraszam! Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki ciemnego kakao 170 g cukru pudru 150 g posiekanej czekolady 250 ml mleka 90 ml oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki dowolnego aromatu np. waniliowego lub migdałowego  Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Owsianka czekoladowa z orzechami laskowymi - jak Nutella 168

made of chocolate :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 200 ml mleka 1 łyżeczka zmielonych lub posiekanych orzechów laskowych 1 łyżeczka  kremu czekoladowego lub 1 łyżka ciemnego kakao Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień  i gotować 8 minut. Dodać krem/kakao i orzechy. Wymieszać. Udekorować orzechami i plasterkiem banana

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe placuszki owsiane z masłem orzechowym, twarożkiem i bananem 153

miodu. Składniki : 3 łyżki mąki owsianej (lub zmielonych na mąkę płatków owsianych) 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Dodatkowo : masło orzechowe, banan, twarożek Rozgrzewamy patelnię. Zmielone płatki i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowa babeczka z kubeczka 133

czekoladowa. Bardzo polecam :) Składniki : 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (może być zwykła) 1 jajko 3 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka oleju Wszystkie składniki wymieszać w misce. Przełożyć do kubka (300-350 ml). Piec w mikrofali na najwyższej mocy przez 2-4 minuty (ja piekłam

Chocolate Muffin Blog
Gofry kokosowe 188

Gofrownicę smaruję odrobiną oliwy z oliwek, nagrzewam i  wylewam gotowe ciasto. Trzymam dość długo by były chrupiące.  Można podawać z owocami bądź jogurtem. Ja posypałam mieszanką kakao z cynamonem.  Miłego dnia

Życie na widelcu
Ciasto czekoladowe z truskawkową bezą 166

połączeniem  truskawkowo-czekoladowym Składniki na blaszkę o średnicy 25 cm: ciasto: kostka masła 4 żółtka tabliczka gorzkiej czekolady  140 g cukru 140 g mąki 40 g gorzkiego kakao łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 4 białka 180 g cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki syropu truskawkowego  szczypta czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Masło rozpuszczamy razem z czekolada

ciastkarnia na kruchym spodzie
Szybka kawa piernikowa 201

cynamon jest uważany za afrodyzjak.      W przeciwieństwie do syropów smakowych  ten zestaw przypraw jest niskokaloryczny. B ędzie dobrze smakował z kawą, herbatą, czekoladą i kakao. Wzbogaci shake, smoothie i każdy inny koktajl, zwłaszcza fit pity wiosną na detoksie. Zamiast pić w pracy kolejną nudną kawę ożyw ją własną mieszanką przypraw. Wystarczy zmieszać je w odpowiadających

SzczyptaSmaQ
Baba Wielkanocna z bakaliami 231

trzymac w formie jeszcze 10 minut, następnie odwrócić i „wysypać”babę. Przestudzić na kilkakrotnie złożonej ścireczce kuchennej lub na kratce. Przygotować polewę. Roztopić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki kakao, i 2 łyżki cukru oraz łyżkę wody. Roztopić. Polać posypaną wcześniej cukrem pudrem babę i posypać płatkami migdałów- uprażyć na patelni wcześniej. Baba najlepsza na drugi dzień. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Brownie z kaszy jaglanej 333

Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wrzątku szczypta soli 50 ml oleju 4 jajka 1 śmietanka kremówka 30% 3/4 szklanki cukru 1 łyżki  kakao 1 czekolada gorzka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie: Kaszę prażymy na suchej, gorącej patelni, następnie opłukujemy dobrze wrzątkiem na sicie by pozbawić kaszę ewentualnej goryczki. W ten sposób przygotowaną kaszę przekładamy

kgwjanczewo
Pudding czekoladowy 186

czekoladowy z kaszy manny z jagodami i cynamonem ~ Składniki: (1 duża lub 2 małe porcje) 60 g kaszy manny (u mnie orkiszowa) 500 ml wrzątku lub mleka 2 łyżki kakao naturalnego łyżeczka cynamonu słodzidło + dowolne dodatki Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Do rondelka wlewamy wrzątek (lub zagotowujemy mleko) i cały czas mieszając, wsypujemy suchą mieszankę. Całość

Kuchenny Skrawek Nieba
"Pogrzebany" mus czekoladowy na Halloween 108

oryginalnego i bardziej czekoladowego...tak powstał delikatny, bardzo czekoladowy w smaku mus. W formie nagrobków ;) Składniki na 6-8 małych kokilek (lub 4 większe): 200g czekolady o zawartości 70% kakao 5-6 łyżek ciepłej wody (lub mleka) 3 łyżki brandy lub słodkiego likieru 25g masła w temperaturze pokojowej 3 duże jajka (oddzielnie żółtka i białka) 40g cukru pudru Szczypta soli

Zawsze głodna!
Świąteczne babeczki-choinki 166

jako ozdoba świątecznego stołu. Do tego proponuję mocno korzenne, wilgotne babeczki. Składniki na 12 babeczek: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka sody 1/3 szklanki kakao naturalnego czubata łyżeczka przyprawy do piernika czubata łyżeczka cynamonu 1 szklanka maślanki 1/3 szklanki oleju Do dekoracji: 12 waflowych rożków do lodów, lukier, posypki Do jednego naczynia wsypujemy składniki suche

Zawsze głodna!
Ekspresowe pierniczki dla spóźnialskich 170

masła w temperaturze pokojowej 130 g brązowego nierafinowanego cukru 500 g jasnej mąki orkiszowej 5 żółtek 150 g miodu 4-5 łyżeczek przyprawy do piernika (najlepiej domowej) 1 łyżeczka kakao naturalnego pół łyżeczki sody oczyszczonej  Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce i wyrabiamy na gładkie cisto. Podsypujemy stół lub stolnicę sporą ilością mąki orkiszowej i wałkujemy na niej ciasto

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania