kakao - 6140 przepisów (strona:280/410)

Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym 164

szklanki mąki 1 szklanki cukru  zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1  łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu wanilliowego 50 ml mleka 1 łyżeczka żelatyny mrożone owoce galaretka owocowa Wszystkie składniki na ciasto wrzucić

MarciochaKucharzy
Wyjątkowy sernik na kakaowym spodzie i z kruszonką 219

jedynie podglądać:D Sernik na kakaowym spodzie i kruszonką SKŁADNIKI: spód i kruszonka:  300g mąki 1 op. proszku do pieczenia 125g cukru 1 jajko 150g masła 2 łyżki kakao masa serowa: 3 jajka 200g cukru 1kg twarogu mielonego 150g masła 1 op. budyniu waniliowego rodzynki Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko

MarciochaKucharzy
Brownie z kaszy jaglanej (bezglutenowe) 415

zamiast orzechów posypałam ciasto grubym cukrem :) Składniki: ok. szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 3 jajka 50 ml oleju 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka drobnego cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Przestudzoną kaszę zmiksować w malakserze do otrzymania gładkiego 'budyniu' jaglanego. Dodać pozostałe składniki i zmiksować do połączenia się składników. Płaską formę wyłożyć papierem do pieczenia

W kuchni bez szafek
Cappuccino zielone 173

Przystawka ,to mini wersja wiosennego cappuccino na zielono Przepis przypomina znany napój cappuccino z bita śmietaną ,a rozdrobniony boczek zastępuje kakao na śmietanie !!! Składniki: 300g świeżego groszeku łuskanego ,lub paczka mrożonego pół brokula 600ml wody 100ml bitej śmietany pieprz sól pieprz 1 kostka rosołowa warzywna Wykonanie: W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia z kostki bulionu warzywnego. Wymieszać groszek i brokuł

w mojej kuchni
Omlet kokosowy z twarożkiem kokosowym i orzechami 203

Dodatkowo: 3-4 łyżki twarożku 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka wiórków kokosowych   Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, zmiksować, wsypać łyżkę mąki oraz kakao i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem do ścięcia wierzchu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5 minut. W miseczce

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy Milky Way z truskawkami 383

liczna, więc tort był prostokątny, wypiekany w formie o wymiarach 39 x 23 cm.  Składniki: biszkopt 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka spirytusu/octu szczypta soli masa truskawkowa 300 g truskawek 0,5 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe masa Milky Way 1 szklanka mleka

Niezły Młynek
Korzenne ciasteczka z Jerozolimy 242

125g miękkiego masła 125g cukru do wypieków 1 łyżeczka esencji waniliowej otarta skórka z połowy pomarańczy i połowy cytryny 1 duże żółtko suche składniki 240g mąki pszennej 1/2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 100g

W kuchni wieczorem
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 173

rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 3 jajka 150g

Pink Envelope
Świąteczne muffinki choinki 175

klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam Was, że również takie babeczki będą smaczną ozdobą na stole. Składniki (na 8 szt. babeczek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku

Pink Envelope
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 171

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze sklepu SKWORCU . SKŁADNIKI: 4 jajka, 10 dag cukru kryształu, 15 dag mąki krupczatki, 2,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50g płatków migdałowych, 1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU . PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik bezowy 194

upieczone blaty i odstawiam na 30 min do lodówki by masa bardziej stężała. Można użyć zagęstnika do kremówki, by ominąć ten etap.Wierzch posypałam cukrem pudrem. Można użyć kakao lub ulubionych owoców Gotowy torcik kroje w niewielkie trójkąty

Ciasteczkowy Potwór
Semifredo kawowe 162

mleka wymieszanego z kawą, delikatnie wymieszać. Masę wlać do małych foremek i mrozić około 3-4 godziny. Przed podaniem wyłożyć na talerzyk deserowy i udekorować, np. posypując słodkim kakao. Moje uwagi: 1. Kawy rozpuszczalnej dodałam mniej niż podane jest w przepisie. Wydawało mi się, że 50g to za dużo, więc dałam tylko 25g i ta ilość była wystarczająca. Nie wiem

In my kitchen
Ma'amoul - z kuchni emigranta... 189

daktyli bez pestek   2 łyżki masła (najlepsze są na maśle ghee)   duża szczypta zmielonych nasion wiśni wonnej tzw. mahlab (można zastąpić małą szczyptą pieprzu) opcjonalnie duża szczypta kakao do smaku albo szczypta gałki muszkatołowej albo 3 łyżki stołowe posiekanych drobno orzechów Przygotowanie Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i przyprawami (niewielką część przypraw można też dodać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
made by Blondynka Gotuje 189

Wielki Piątek, szał przedświątecznych przygotowań, Blondynka upaprana po łokcie w mące i gorzkim kakao otwiera drzwi, a tam kurier i paczka. Szara zwykła paczka. Wcale nie! Bo paczka niezwykła!  Ja wiem, że tylko niezwykli ludzie mają odwagę zapakować coś w ot taki zwykły szary papier. Produkt wyjątkowy nie straci przez to na swojej wyjątkowości. Pomysł pakowania sprawił

Blondynka Gotuje
Waniliowa owsianka budyniowa z orzechami 167

Owsianka budyniowa czy budyń owsiany? Nieważne jak ją nazwiemy, ważne jaka jest pyszna! Chyba każdy uwielbiał w dzieciństwie gorący, słodki budyń waniliowy, polany sokiem malinowym domowej roboty lub posypany kakao. Niestety mało kto przygotowywał go w domu. Częściej korzystaliśmy z gotowego, słodzonego proszku budyniowego, gdzie ilość cukru była stanowczo za wysoka. Zatęskniłam za pełną miseczką, ciepłego budyniu

Chocolate Muffin Blog