Jednym z nich są szybkie desery, takie jak ten. Nie trzeba wiele wysiłku, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami
Fabryka pomysłówgrama cukru, więc szczególnie polecam go osobom będącym na diecie. Jeśli natomiast wolicie słodsze dania, budyń można wzbogacić o dodatek miodu :) Składniki : 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ew. 1 łyżeczka miodu Mleko wlać do garnka z grubym dnem i zagotować. Odlać 50 ml i rozmieszać mąkę. Wlać mieszankę do garnka, zmniejszyć ogień
Chocolate Muffin Blogidealna na niedzielne popołudnie ze szklanką dobrej mrożonej kawy w ogrodzie. Składniki : Na ciastka : - 200g masła - 1 szklanka cukru/ksylitolu - 1 jajko - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki kakao - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Na krem - 1/2 opakowania serka arla apetina kremowy naturalny - 1/2 opakowania białego zmielonego twarogu (jak na sernik) - 1-2 łyżeczki
zdrowa vege kuchniadelikatną konsystencję, że bardzo przypomina ptasie mleczko. Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to koniecznie wypróbujcie przepis :) ciasto: 300 g mąki 100 g margaryny 1/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu na sernik szklanka cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu śmietankowego
Mienta blogOtoczona tajemniczą atmosferą. Gdzieniegdzie ciszę przerywa szelest spadających liści a w powietrzu daje się wyczuć charakterystyczną woń dymu, unoszącą się z kominów. Oddaję się marzeniom o kubku gorącego kakao po powrocie do domu. Ale teraz... jeszcze chwilka... Jeszcze odrobinę w tym magicznym świecie chcę trwać... Przyrządzając jakiś czas temu masło dyniowe ( klik ) obiecałam, że niebawem je wykorzystam
My simple kitchenzimno:P Czy Wy także widzicie za oknem to co ja? Zimę?! Że co?!? To chyba jakaś pomyłka:P Fakt, od kilku dni raczę się codziennie gorącym kakao z chili na rozgrzewkę, ale do szalika i ciepłej czapki jeszcze mi daleko ;) Poniższy mus to także doskonały sposób na chłodne dni (a dzisiejszy niewątpliwie się do nich zalicza). Czekolada
My simple kitchenmąki pszennej 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 2 duże jajka 13 dag cukru pudru 10 dag masła, roztopionego 10 dag miodu 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao (pominęłam) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić. Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm (nie cieniej), podsypując
My simple kitchenkremu jogurtowego i również włożyć do lodówki aż do stężenia. Wówczas wlać pozostałą masę jogurtową i znowu włożyć do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Ciasto przed podaniem można oprószyć kakao. Ciasto dodaję do akcji
My simple kitchenpowodu braku czasu postanowiłam stworzyć coś, co będzie szybkie, smaczne i zdrowe zarazem. Te trufelki nie mają w sobie nic grzesznego (nawet dałam czekoladę z wysoką zawartością kakao :P ). A nie od dziś wiadomo, że orzechy i suszone owoce to jedne z najzdrowszych przekąsek :) W dodatku zrobienie tych pralinek zajęło mi niecałe pół godziny :) I możecie wrzucić do nich absolutnie
My simple kitchenszybką i nieskomplikowaną w przygotowaniu gorącą czekoladę z dodatkiem cynamonu i chili, która rozgrzeje nas po jesiennych spacerach :) Składniki: 1,5 szklanki mleka 70 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chili śmietana kremówka Wszystkie składniki wkładamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż czekolada się rozpuści
My simple kitchenLeje. Ciepłe kakao na rozgrzewkę. I ciepłe skarpetki :D Barszcz ukraiński - jedna z moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ją na zapas, jednak i tak znika w bardzo szybkim tempie :) Kto jeszcze nie próbował, temu gorąco polecam taki barszczyk :) Fasolę do barszczu można oczywiście namoczyć wcześniej (najlepiej na całą noc) i następnie ugotować w zupie, jednak ta z puszki pozwala znacznie
My simple kitchenjest niezwykle kruche, dlatego do krojenia radzę użyć ostrego noża. Warstwa makowa i kokosowa idealnie się ze sobą komponują tworząc zgrany duet. Do jednej połowy ciasta możemy dodać także kakao, wówczas ciasto zyska również na oryginalnym wyglądzie. Ciasto na małą blaszkę Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g cukru 100 g masła 3 żółtka
My simple kitchenoraz nalewkę. Całość zmiksować za pomocą miksera na gęstą masę, która w miarę mieszania zacznie nieco jaśnieć. Gotowy mus przełożyć do pucharków, udekorować skórką pomarańczową, startą czekoladą oraz odrobiną kakao i schłodzić na 2 godziny
My simple kitchenmega puszyste i słodziutkie! Zdrowe, naturalne, bez cukru i słodzików! Pychota! Idealne na deser w gorące dni, i nie tylko :D Składniki: duży dojrzały banan 1 czubata łyżeczka kakao 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Banana obrać, pokroić w talarki, wrzucić do woreczka i zamrozić. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania aksamitnej, gładkiej konsystencji :) Mniam
Zdrowie na języku :Proboty J Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Składniki: 100g gorzkiej czekolady ( z jak największą zawartością kakao) 100g masła 2 jajka 150g cukru 100g mąki pszennej ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki cukru waniliowego 150g truskawek Masło wraz z czekoladą umieszczamy w misce, a tę stawiamy na garnku
Kolizje Smaków