makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie TYM. Mieszamy więc: - 4 duże łyżki roztopionego oleju kokosowego, - 2 duże łyżki syropu klonowego, - 3 duże łyżki kakao w proszku (w oryginale surowego ale ze zwykłym też wychodzi ;)), - 1 małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego - ja dodałam po prostu torebkę cukru waniliowego, ale WANILIOWEGO, a nie waniliNowego, czyli cukru
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwspaniała, taka o jakiej marzyłam. Idealna w smaku, idealna na upalne popołudnia. Z czekoladą, lodami waniliowymi… Bajka. Polecam. Składniki na około 4 szklanki: 85 g ciemnej czekolady 70% kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub mocne espresso 700 ml mleka 4 łyżki lodów waniliowych plus ekstra do dekoracji 300 ml mleka podgrzewamy. Na gorące wrzucamy połamaną czekoladę i granulki kawy
Made By Mom And SonProdukty: kruszonka 500 g mąki 200 g masła 200 g cukru 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyzki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa serowa
Ugotujmy Cośjajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 100 g chudego twarogu 60 g jogurtu naturalnego 1/2 banana 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu 2-3 łyżki jagód (u mnie mrożone) Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin
Zdrowie na języku :Pchrupkiego, albo czegokolwiek innego "suchego", ziarnistego, chrupiącego, ale nie tak, jak chrupie marchewka, tylko np. chrupki kukurydziane. Do tego równocześnie cały czas ciągnęło mnie do orzechów (zwłaszcza laskowych), czekolady (kakao) i oleju kokosowego, czyli do zakazanego w czasie diety tłuszczu, ewidentnie brakowało mi tych kalorii, których nigdy nikt nie widział, ale które chyba jednak istnieją ;) Druga sprawa to brak urozmaicenia
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIECzego użyłem? -8 dużych jabłek -2 gruszki -2,5 kubka mąki TYP 550 -1 kubek cukru -150 gram masła -jajko -woda 2l -sok z cytryny -cynamon -czekolada gorzka 60% kakao -mleko -skórka z pomarańczy -płatki owsiane -orzechy zgniecione w moździerzu (u mnie włoskie, laskowe) Jabłka i gruszki obieramy, kroimy w ósemki i zanurzamy w wodzie z sokiem z cytryny. Mąkę
BaRepaszapach roznoszący się po całym domu, to smaczne śniadanie lub kolacja. Świeży jeszcze ciepły z masłem to uczta dla podniebienia. Do tego jak ktoś lubi kubek mleka czy kakao. Ja osobiście nie lubię, więc jem sam chleb z masłem. Wiadomo, mówi się że taki ciepły chleb jest niezdrowy ale jak mu się oprzeć, skoro jest taki dobry ? A jasne jest
Ewa w kuchniSkładniki: Masa kokosowa: 2 szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki oleju kokosowego 3 - 4 łyżki miodu naturalnego (najlepiej jasnego, np. rzepakowego) Polewa: 100 g czekolady deserowej z minimum 45% zawartością kakao 50 g masła 3 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki Wykonanie: Składniki na masę kokosową wymieszać tak, aby wszystko równomiernie było połączone. Ze względu na różną jakość wiórek kokosowych, może być
Kuchcik gotujesmoothies. Składniki: 4 łyżki nasion chia Opis produktu <klik> 1 szklanka mleka roślinnego lub innego przez nas wybranego 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu (np. golden syrup, syrop z agawy), miodu, cukru lub innej wybranej przez nas substancji słodzącej Przygotowanie - wszystkie składniki wkładamy do słoika (jeśli jest
Pora na pora i pomidorapoczątków mojej przygody, dlatego wybaczcie niedociągnięcia :) Składniki : 340 g mąki pszennej 200 g cukru pudru 1 i 1/2 proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 70 g ciemnego kakao 300 g miękkiego masła 3 duże jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 ml kwaśnej śmietany Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować. Masa będzie bardzo gęsta, dlatego należy dokładnie rozbić
Chocolate Muffin Blogprzygotowywane ze świeżych jajek i musimy mieć pewność, że kupujemy je z zaufanego źródła! Natalia, u której znalazłam ten przepis , poleca również dodanie do części masy kakao, żeby powstały lody marmurkowe. Następnym razem na pewno wypróbuję i takie Zapraszam na pyszne i puszyste domowe lody waniliowe Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania Składniki: 5 ekologicznych, świeżych jajek
UgotujmyTo.plbardziej wyrafinowanego smaku i jakości poprzez dobór składników z krajów słynących z ich produkcji. I tak, wanilia używana do produkcji lodów Carte d’Or pochodzi z upraw z Madagaskaru, kakao – z Ekwadoru, kawa – z Kolumbii, a czekolada – produkowana jest w Belgii. W ciągu kolejnych kilku lat marka wprowadziła nowe smaki, do najbardziej popularnych w Polsce należą Tiramisu, Bakalia oraz Caffe
Ostra na Słodkomasła 1 jajko 3 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Nadzienie kakaowo-kokosowe: 20 dag mąki 20 dag cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 duże łyżki kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki gęstej śmietany 3-4 łyżki powideł śliwkowych 10 dag kokosu Wszystkie składniki nadzienia wymieszać na jednolitą, gęstą masę. Ciasto drożdżowe
Praktyczna pldaktyli 1 płąska łyżeczka soli 3 łyżki wody MASA 200 g miękkiego tofu 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 krople ekstraktu/olejku waniliowego 2 łyżki wody lub mleka roślinnego 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu, ja dodałam golden syrup (jeżeli nie mamy syropu możemy dosłodzić na swój sposób) płatki kokosa do dekoracji Przygotowanie: - blenderujemy orzechy do wielkości jaka
Pora na pora i pomidora