łyżki cukru 1/2 kostka miękkiej margaryny/masła Truskawki: 500 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1 szklance gorącej wody Sposób wykonania: 1. Biszkopt i sernik najlepiej upiec 1-2 dni wcześniej. 2. Zrobić biszkopt, oddzielić białka od żółtek, białka ubić, następnie dodać cukier, utrzeć i partiami dodawać po jednym żółtku. Partiami dodawać mąkę i proszek(...)sztywno pianę. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 170st.C przez 50-60 minut. Piekłam 60 minut i to chyba w moim piekarniku za długo, bo spód sernika lekko mi się podpiekł. Następnym razem będę piec 50 minut. 5. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrem, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń
Kuchnia domowa AniBardzo lubimy serniki, ale rzadko je robię bo jeszcze nie znalazłem takiego idealnego, kremowego, delikatnego a jednocześnie wilgotnego. do przygotowania tego sernika skłoniła mnie reklama(...)gazety sklepu Biedronka . Okazało się że sernik jest wyjątkowy w smaku, powiedziałabym że idealny, szczególnie że połączenia sera i piernikowego spodu okazało się strzałem w dziesiątkę. Ten sernik warto przygotować nie tylko od święta ale i teraz w trakcie karnawału. I co najważniejsze pięknie wyrósł i niewiele upadł. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSernik na zimno o smaku popularnego włoskiego deseru. Dla takich wielbicieli Tiramisu jak ja, to po prostu rozkosz dla podniebienia :). Sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny deser na początek karnawału :). Bardzo polecam. Spód: opakowanie okrągłych biszkoptów ( około 150 g ) 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 szklanka wody ( 250 ml ) 80 ml likieru Amaretto Masa serowa(...)masy serowej w dwóch turach, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopty w formie, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na stężałym serniku ułożyć biszkopty namoczone w kawie - tak samo jak spód. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego
Opowieści z piekarnikaSeromak czy seromakowiec? Sernik na makowcu czy makowiec z sernikiem w jednym? Przepis na sernik i makowiec w jednym sprawdzi się nie tylko na święta. Jest pyszny! Ten przepis i zdjęcia czekały na publikację dwa lata. Zrobione jeszcze w starym mieszkaniu na ostatnie Boże Narodzenie w tamtym miejscu. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz pojawia(...)Składniki na masę makową: 200 g maku (użyłam suchego mielonego) 1/2 szklanki cukru 100 g miękkiego masła 1 szklanka mleka 200 g suszonej żurawiny 3 jajka Składniki na sernik: 100 g twarogu śmietankowego lub półtłustego 220 g cukru (ok. 1 szklanka i 3 łyżki) 5 jajek 100 g masła 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo - opcjonalnie: 200 g herbatników
Codzienna kuchnia niecodziennapodpieczony i wystudzony spód. Piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach na środkowej wysokości piekarnika. Na najniższej postawiłam naczynie żaroodporne z gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady, ale nie gotowałam. Jeszcze ciepłą polewą polałam sernik. Wstawiłam(...)lodówki i na drugi dzień ciasto było gotowe do jedzenia. Smacznego życzę i udanego wypoczynku w weekend! Lidka Artykuł Sernik chałwowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąstopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku. Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę. Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier i cukier wanilinowy. W 5 łyżkach gorącej wody rozpuściłam żelatynę i dodałam do polewy. Mieszałam do całkowitego rozpuszczenia(...)połączenia się składników. Tak przygotowaną polewą udekorowałam mój sernik. Posypałam prażonymi płatkami migdałów. Przed podaniem udekorowałam malinami. Notatki: * dodałam cukier z pomarańczą, ale można dodać skórkę otartą z pomarańczy * zamiast ekstraktu można dodać olejek pomarańczowy Smacznego! Lidka Artykuł Sernik z nutą pomarańczy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Pyszne kruche ciasto, bezowa pianka i ta masa serowa, która wręcz rozpływa się w ustach! Prawda że brzmi pysznie? Ten sernik na kruchym spodzie głównie kojarzy mi się ze świętami, ale lubię The post Sernik z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemasy ciasteczkowej lepimy kulki i obtaczamy je w kakao piernikowym. Zostawiamy na pół godziny, żeby stwardniały i podajemy. Sernik na zimno z kawą Składniki: wiaderko twarogu mielonego na sernik łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią kilka kropel esencji pomarańczowej lub skórka starta z pomarańczy 3 czubate łyżki miodu 3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej i trochę(...)orzechów nerkowca czekoladki lub świąteczne ciasteczka do dekoracji chałwa wełnista do dekoracji (opcjonalnie) gaza opatrunkowa z apteki (co najmniej półmetrowa) lub muślin do odsączenia na durszlaku Przepis na sernik na zimno z kawą Twaróg dokładnie wymieszać z wanilią, miodem, esencją pomarańczową, kawą i bakaliami. Na durszlak lub sito wyłożyć gazę, wylać masę sernikową i zostawić do odsączenia w lodówce
Ugotowane pozamiataneDzisiaj krótko i na temat, wciąż jesteśmy w trakcie przygotowań do świąt, więc mam dla was sernik. Ja osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez sernika. Na takie okazje nie żałuję czasu ani składników. Sernik królewski chyba zna każdy u mnie jednak będzie to wersja świąteczna. Do masy serowej bowiem wkrada się obłędna nuta marcepanu, która podbita została(...)formy prostokątnej, wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Podpiekamy spód przez 20 minut w 180 st C Wylewamy masę serową i ścieramy na wierzch drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 1 godzinę w 170 st C. Po u pieczeniu zostawiamy go w piekarniku uchylając drzwiczki. 4. Najlepiej smakuje z dodatkiem cukru pudru i cynamonu
vaniliowoczekoladowakremówki 30% 100 g czekolady białej 1 owoc granatu Okrągłą formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierniczki, jeden przy drugim. Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Dynię pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, aż będzie miękka. Zmiksować blenderem na gładkie puree. W misie miksera umieścić żółtka i utrzeć(...)wmieszać pianę w masę sernikową. Wylać do formy na ułożone pierniczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, a następnie zmniejszyć do temperatury 160*C. Piec przez 60 minut. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku, a później w lodówce. Czekoladę połamać i rozpuścić nad kąpielą wodną z dodatkiem 1/4 szklanki śmietanki. Resztę kremówki ubić na sztywno i zmiksować razem
https:KKuchniaMniamwięcej kalorii, ale tym razem postawiłam na puszystość masy serowej a do tego potrzeba jajka i masło. Dodatkowo odsyłam Was do mojego artykułu, gdzie opisałam jak prawidłowo upiec sernik . Małe szczegóły, a potrafią wiele wnieść do pieczenia. TUTAJ link. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (10-12): 306 kcal(...)godz w 170 stopniach. 5. Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem na 10 minut, aby zmiękły. Kroimy drobno w kostkę i miksujemy z jogurtem ( masa będzie dość gęsta). Rozprowadzamy po ostudzonym serniku i chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować Zapraszam również do skorzystania przepisu na TRADYCYJNY SERNIK Z RODZYNKAMI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuwięcej kalorii, ale tym razem postawiłam na puszystość masy serowej a do tego potrzeba jajka i masło. Dodatkowo odsyłam Was do mojego artykułu, gdzie opisałam jak prawidłowo upiec sernik . Małe szczegóły, a potrafią wiele wnieść do pieczenia. TUTAJ link. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (10-12): 306 kcal(...)godz w 170 stopniach. 5. Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem na 10 minut, aby zmiękły. Kroimy drobno w kostkę i miksujemy z jogurtem ( masa będzie dość gęsta). Rozprowadzamy po ostudzonym serniku i chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować Zapraszam również do skorzystania przepisu na TRADYCYJNY SERNIK Z RODZYNKAMI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieSerniki są dobre o każdej porze dnia i roku, dlatego zainspirowana sernikiem Doroty z Moje Wypieki zrobiłam swój własny, równie pyszny i cudny. Do sernika dodałam odrobinę barwnika zielonego w proszku bo po dodaniu zielonej herbaty miał jakiś mdły kolor. Jeśli uznacie że nie trzeba dodawać to super. Na wierzchu mojego sernika jest galaretka agrestowa a w niej zanurzyłam(...)liofilizowane maliny, wyszło super. Sernik na zimno z zieloną herbatą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie