wątróbki wbić jajka, dodać posiekaną pietruszkę, wsypać bułkę tartą i masę przyprawić: solą, pieprzem oraz cząbrem. Składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć 1/3 części ziemniaków, następnie połowę pokrojonej cebuli, którą należy przyprawić solą oraz pieprzem i połowę farszu z wątróbki. Ponownie ułożyć
Ugotowaćkopytka, czy śląskie, farsz na pierogi też po głowie nie raz krąży. Tym razem postawiłam na zupełną prostotę. Podałam je z pieczonym mięsem i sałatką, więc fajnie się wkomponowały jako smażony dodatek. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, bo zakładam, że widzieć, widział je każdy ;) to zachęcam do zrobienia. Na pewno będziecie zadowoleni! Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko 2 płaskie łyżki
Kuchnia w czekoladziekroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków (najlepiej dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół
Smaki Na TalerzuJajka obieram i kroję na pół. Następnie wyjmuję żółtka. Selera naciowego myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki. Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki. Dodaję przyprawy oraz majonez. Mieszam dokladnie. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka
Gotowanie Patkimepieszam z jednym jajkiem, trzema łyżkami mąki, i dodaję przyprawy jakie tylko mam w domu do mięsa tak na oko, oczywiście również dodaję bułkę tartą do tego czasu aż mięso po próbie uformowania w kulki będzie gładko odchodziło od ręki. Do tego sól, pieprz i 4 ząbki czosnku, które przepuszczam przez wyciskacz do czosnku. tak wymieszany farsz formuje w ręce
Tanio smacznie i prostoRuskie , bo w smaku przypominają farsz z pierożków ruskich , to tak dla dociekliwych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 1 kostka twarogu półtłustego ( 200 g ) 2 cebule średniej wielkości 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej
Ogrodnik w podróżymaszynce, dodać jajko, posiekaną natką, posiekany czosnek oraz przesmażoną na maśle posiekaną na małą kosteczkę cebulę. Dosypać ½ łyżeczki soli oraz 1/3 łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić. Zagnieść ciasto pierogowe. Następnie kawałki rozwałkować cienko. Za pomocą dużej szklanki wykrawać okręgi. Na każdy ułożyć sporą kulkę nadzienia i rozciągając nieco brzegi ciasta, szczelnie zakleić farsz dookoła ciastem
MarciochaKucharzycebule 1 jajko (żółtko + białko) 2 łyżki bułki tartej 5 pieczarek 200 marchewki z groszkiem Hortex Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do kurczaka Mizeria: 1 ogórek Sól, Cukier Śmietana 12% Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i majerankiem ( na zewnątrz i od środka). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Między czasie przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki
VioletoweKucharzeniejajko – 3 szt - roztopione masło – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki miksujemy do gładkości. Przygotowujemy foremki. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut. Podajemy gorące! Ich smak można do woli zmieniać : - możemy zajadać z dżemem – nadziać budyniem – zrobić farsz pieczarkowy
Ostra na Słodkopieprz jajko Przygotowanie : Szpinak lekko rozmroziłam i zmiksowałam , czosnek obrałam i drobno pokroiłam, ser starłam na drobno Na gorącym oleju przesmażyłam szpinak, dodałam czosnek, a pod koniec smażenia ser Smażyłam tak długo, aż składniki się połączyły, wtedy dodałam odrobinę śmietany, sól, pieprz do smaku - wszystko dobrze wymieszałam Na rozmrożone pokrojone, prostokątne płaty ciasta nakładałam farsz i sklejałam
Proste Potrawyzimno. SKŁADNIKI : ciasto kruche (24 cm blaszka) 300 g mąki pszennej (450 używam) 150 g masła 90 ml zimnej wody szczyptę soli farsz 2 cukinie średnie 5 marchwi 1 paprykę czerwoną sos beszamelowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki mleko ok 1 szklanki (jeśli będzie za gęste(...)rozwałkujemy, nałożymy na natłuszczoną blachę, dodatkowo posypuję np. semoliną, aby ciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia na blachę nam popęka warto zrobić zawiesinę z 1 jajko plus 1 łyżka mąki wymieszać to i posmarować tym ciastko już w blaszce ładnie nam to poskleja i wyrówna. - dociskamy brzegi i odstawiamy do lodówki na ok 15 minut
Basia w kuchnikopką" musztardy sarepskiej sól, pieprz 2 łyżki oleju Kluski śląskie: 8 ziemniaków średniej wielkości ok 3/4 szklanki mąki pszennej + do podsypywania stolnicy 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 płaska łyżka soli do gotowania ziemniaków 1 płaska łyżka soli do gotowania gotowych klusek śląskich ok 2 dkg masła Sos: Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka(...)zwracając uwagę, by nie dodać plastrów ziemniaka, które w tych warzywach się znajdują. Całość mieszamy z dwoma łyżeczkami musztardy sarepskiej. Schab posypujemy sola i pieprzem, a następnie wykładamy połowę farszu. Zwijamy najpierw dłuższe krawędzie odrobinę do środka, a następnie rolujemy na kształt roladki. Nicią spożywczą oplatamy i związujemy mięsko. Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem
Kuchnia w czekoladziewbijamy jajka. Zagniatamy ciasto, powinno wyjść elastyczne i dość miękkie *** *** Ciasta nie trzeba odstawiać do wyrośnięcia, więc od razu możemy podzielić je na pięć części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na okrągły placek, który dzielimy na 6 trójkątów. Na szerszej części każdego trójkąta układamy łyżkę pokrojonych w kosteczkę jabłek *** *** Ciasto rolujemy zaczynając od szerszego końca z farszem ku węższemu, końcówka ciasta
Blog z ApetytemSKŁADNIKI NA FARSZ: 2-3 nieduże gruszki 400 ml wina czerwonego półsłodkiego 5-6 goździków 1 łyżka melasy z trzciny cukrowej (zamiennie z każdym cukrem) 1 łyżka octu balsamicznego 100 g sera pleśniowego typu blue 50 g startego, wyrazistego w smaku sera żółtego (grana padano, nasz swojski carski, bądź inny najlepiej z tych długo dojrzewających) 2 jajka + pozostałe białko
gutfutwykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Szczypior siekam i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Makrelę bardzo dokładnie oczyszczam z ości, rozdrabniam na małe kawałeczki, dodaję do żółtek, doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, wierzch
babka w formieczęsto, szczególnie na Wigilię, że powinna nazywać się… rybą po polsku. W mojej rodzinie do warzyw dodaje się ser żółty, co znacznie wzbogaca smak farszu. Polecam spróbujcie, a nie pożałujecie! Składniki: – 1 kg filetów z morszczuka, może być mrożony – 3 marchewki – 2 małe pietruszki – 1 mały seler(...)sól, pieprz, papryka słodka – sok z 1 cytryny – olej do smażenia Panierka do ryby – 1 łyżka mąki – 1 łyżka majonezu – 1 jajko Wykonanie: – Rybę rozmrozić i skropić sokiem z połowy cytryny, posypać solą i pieprzem. Pokroić na małe kawałki. – Cebulę pokroić w drobną kostkę
To co kochammiski, dodajemy jajko, masło i rozczyn. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, dodajemy bazylię i oregano, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta i rozpłaszczamy w dłoniach, pamiętajmy tylko aby nie były za cienkie, bo inaczej cały ser nam wypłynie podczas pieczenia. Na środek kładziemy łyżkę farszu i zaklejamy brzegi
Delusional TrineBezglutenowe naleśniki z czerwoną soczewicą, kurczakiem i pomidorami Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki gryczanej 2 szklanki mleka
nietadietajajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem. Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka. Nakładać farsz cebulowy
Tradycyjna Kuchniaprzesiać, dodać jajko, mleko i sól oraz olej. Zmiksować. Można dodać odrobinę gazowanej wody. Ciasto nie może być za gęste. Naleśniki smażyć na małej ilości oleju z obu stron. Wystarczy jedynie patelnię zwilżyć olejem. Wlewamy ciasto na patelnię (około pół chochli) i smażymy przez chwilę z obu stron. Czynność tę powtarzamy do wyczerpania ciasta. Składniki na farsz z mięsem
Bon Appetit Małgorzatypokombinować, aby farsz był bogatszy w smaku i ... w wyglądzie. Tak więc bordowa szynka została przykryta zielonym musem z brokuła i boczku (obawiałam się, że sam brokuł będzie mdły w smaku) i czerwoną marchewką. Wybór by trafny. Roladki wyszły bardzo smaczne a brokułowy mus zrobię na pewno jeszcze nie raz jako dodatek do II dania (np. jajka sadzonego
Walijskie Pichcenie