jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:334/455)

Mięso z pyzą 131

jajko, łyżeczkę soli i ok. 50 g mąki – ja użyłam kukurydzianej. Możemy dodać dowolne przyprawy, np. paprykę wędzoną, która dodatkowo nada pyzom pomarańczowy kolor. W dużym garnku gotujemy wodę z solą. Z powstałej masy formujemy kulki, w każdej robimy palcem dziurkę i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok. 2 minuty od czasu, gdy wypłyną na wierzch. Pyzy można nadziać farszem

Kucharzyca
rybka -- ruskie pierogi 140

jajko,zamieszać. Wlać do niego niewielka ilość gorącej wody i wymieszać. Następnie zagniatać dość szybko, dodając stopniowo taką ilość wody, by otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde. Podzielić ciasto na części,odłożyć, przykryć ściereczką. Część ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki placek i wykrawać formy na pierogi.W razie potrzeby podsypać mąką.  Farsz

w mojej kuchni
(Nie)banalne naleśniki 2192

jajka Szklanka mleka Szklanka lodowatej wody (najlepiej gazowanej) Szczypta soli Mąki tyle, żeby ciasto miało konsystencję śmietany. Uwaga, gęstnieje! Mieszamy rózgą lub w blenderze i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie mieszamy jeszcze raz. Na patelni mocno rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wlewamy gorący do ciasta. Smażymy naleśniki na złoty kolor. Patelni nie trzeba dodatkowo natłuszczać! Farsz

Patchwork
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 152

jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz

VioletoweKucharzenie
Naleśniki ze Szpinakiem 182

jajka szczypta soli szczypta cukru Pozostałe: 500 g szpinaku 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku g ałka muszkatołowa pieprz ½ opakowania sera feta starty ser żółty do posypania naleśników przed zapiekaniem Wykonanie: 1. Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać resztę składników i dokładnie zmiksować żeby nie było grudek. Tak przygotowane ciasto odstawić na około 30 minut. 2. Przygotować farsz: Szpinak

Mama Gotuje
Knedle z mięsem 156

jajko i dodajemy małą łyżeczkę soli Wyrabiamy dokładnie powstałą masę rękoma- ma być podobna do tej na kopytka Ugniatając masę ziemniaczaną podsypywać na stolnicę  mąkę, by całość nie przywarła do niej Do garnka wlewamy ok. 2 l. wody, solimy i gotujemy Masę ziemniaczaną kroimy na mniejsze kawałki i odkrawamy taką ilość by zrobić mały placuszek Nakładamy na niego farsz

Proste Potrawy
Klasyczne pierogi ruskie 191

jajko, ale z doświadczenia wiemy, że wówczas ciasto jest twarde i pierogi nie chcą się lepić. Rozrabiamy ciasto najpierw nożem, a potem rękami, aż powstanie jednorodna masa. Dobrze wyrobione ciasto powinno być gładkie i jednolite. Następnie zostawiamy ciasto by trochę „odpoczęło”. Po jakiejś pół godzinie odcinamy małe części i wałkujemy w cienkie placki. Wycinamy kółka np. szklanką, nakładamy farsz

Kolizje Smaków
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 189

jajko, szczyptę soli, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy suszony koperek i wlewamy łyżeczkę oleju, mieszamy za pomocą trzepaczki. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej łyżeczką oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki francuskie 178

jajka dokładnie ucieramy. Dolewamy stopniowo mleko i śmietanę. Odstawiamy na ok. 1h w ciepłe miejsce. W wersji na słodko dodajemy aromaty. Ja dodałam jeszcze trochę mąki bo ciasto wydawało mi się zbyt rzadkie. Naleśniki smażymy z obu stron na oleju lub maśle na mocno rozgrzanej patelni. Ja przygotowałam w wersji na słodko (z d żemem ) i wytrawnie (z farszem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jedne z ulubionych ;) 199

Wcale, a wcale im to nie zaszkodziło. Są za to trochę zdrowsze :) Zapraszam na przepis. Pełnoziarniste pierogi z mięsem o ile dobrze pamiętam wyszły mi 63 spore pierogi Do farszu będziemy potrzebować : 2 ugotowane udka z kurczaka ok. 30 dag ugotowanej szynki wieprzowej (jeśli kupujemy szynkę z kością, to samego mięsa powinno być właśnie 30 dag) 30-40 dag kiszonej(...)cebulę przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek odrobina oleju do smażenia Do ciasta: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej 2 szklanki białej mąki pszennej 4 łyżeczki oleju 2 żółtka z dużych jajek sól wrzątek Dodatkowo: wędzony boczek pokrojony w drobną kostkę (opcjonalnie) Warzywa (oprócz kapusty, czosnku i cebuli) obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (można z dodatkiem

Ratunku obiad
lazania z mięsem mielonym 128

jajek. Pozbywam się tym samym grudek. Solę, pieprzę i ścieram odrobinę gałki muszkatołowej. Naczynie żaroodporne smaruję sosem beszamelowym. Układam ścisło pierwszą partię makaronu. Wykładam dwie łyżki sosu i na to część mięsa mielonego z pomidorami. Na wierzch ścieram ser żółty. Czasami używam w plastrach, szybciej ciut ;) Na ser znów wykładam makaron i tak dokąd aż nie skończy mi się farsz

Pieprzyć z Fantazją
Krokiety z mięsem z rosołu 194

mąki gryczanej ale możecie tu bazować na Waszym sprawdzonym przepisie na naleśniki ( np. tylko z mąki pszennej albo tylko z gryczanej – można skorzystać z tego przepisu na gryczane naleśniki ). Farsz jest bardzo prosty, oprócz mięsa jest cebulka, ricotta i natka pietruszki. Emilka polubiła chrupiące krokiety, więc mamy kolejny poweekendowy klasyk. Krokiety z mięsem z rosołu   Drukuj Prep time(...)time 20 min Total time 50 min   Krokiety z nadzieniem z mięsa z rosołu. Author: Cooking for Emily Ingredients 1 szklanka maki pszennej ½ szklanki mąki gryczanej 1 jajko 1 szklanka mleko ½ szklanka wody gazowanej 2 łyżki masła trochę soli olej do smażenia NADZIENIE: rosołowe mięso ( ja miałam kawałek kurczaka, kawałek wołowego i szyję z indyka) 2 cebule

Cooking for Emily
Knedle ze szpinakiem 95

jajko, mąkę, sól i dokładnie wyrabiamy ciasto. Na początek dajcie 200 g mąki (ja na tym poprzestałam), jeżeli ciasto nadal bardzo się klei do rąk, dodajcie resztę mąki. Polecam jednak dać mniej mąki, a później przy formowaniu knedli podsypywać sobie nią dłonie. Knedle są smaczniejsze, jak nie są na maksa nafaszerowane mąką. Odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy go, nakładamy łyżeczkę farszu

Kardamonovy
Naleśniki szpinakowe z łososiem – super przekąska na imprezę 309

mrożonego szpinaku mąka (około 1,5 szklanek) mleko (około 2 szklanek) sól (ok. 1/3 łyżeczki) cukier (ok. 1/3 łyżeczki) soda oczyszczona (ok. 1/4 łyżeczki) olej (około 2 łyżek) 1 jajko Szpinak wkładam do rondelka, zalewam ciepłą wodą, czekam chwilę aż się rozmrozi. Gdy już się to stanie przelewam go przez sitko, odsączam łyżką. Do stojącego blendera (kielichowego, z dzbankiem) dodaję(...)pozostałe (powyższe) składniki dodaję także szpinak. Blenduję, w razie konieczności dodaję jeszcze mleko. Ciasto ma mieć konsystencję lejącej śmietany. Na patelni naleśnikowej (bez oleju) smażę naleśniki.   Składniki na farsz: 1 kostka białego półtłustego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka łosoś wędzony 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz Ser rozdrabniam widelce, dodaję pietruszkę, chrzan, śmietanę

MojaQchnia.pl
Nadziewany indyk 145

jajka Sól Natka pietruszki Gałązki tymianku oraz rozmarynu Sposób przygotowania: Indyka dokładnie myjemy i musimy go namoczyć w wodzie z solą. Tak pozostawiamy mięso na 1-2 godziny. Po tym czasie ponownie musimy go osuszyć. Indyka musimy również natrzeć solą w środku i z zewnątrz. Obsypujemy gałką muszkatołową i ponownie odstawiamy na 1 godzinę. W tym czasie możemy przygotować farsz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania