jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:331/455)

Kotlety mielone z zielonym groszkiem 196

zielono. Przygotowany farsz mięsny z groszkiem podzieliłam na połowę i jedną część upiekłam jak tradycyjne kotlety mielone, a z drugą część przygotowałam jako pyszne pulpety w sosie. Składniki dla 4-6 osób: - 60 dag drobiowego mięsa mielonego - 20 dag  zielonego groszku Poltino , 1/2  opakowania - 2 czerstwe kromki chleba bez skórki + mleko do namoczenia - 1 jajko - bułka tarta

Apetyczna babeczka
Drożdżówki jogurtowe z serem i jagodami. Jagodzianki inaczej. 143

oprószenia Ser, jajka, cukier z prawdziwą wanilią i cukier miksujemy na gładką, jednolitą masę.  Ciasto przegniatamy jeszcze raz, by usunąć nadmiar gazu i rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 1-1,5 cm. Na wierzch nakładamy warstwę sera i obsypujemy obficie jagodami.  Ciasto zawijamy - jeden brzeg do środka i drugi kładziemy na niego, tak, że farsz mamy zamknięty

Poezja Smaków - blog kulinarny
Najlepsze naleśniki z serem 156

masło, cukier i jajka i ponownie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy na 10 min. Patelnię dobrze nagrzewamy, dodajemy odrobinę masła i wlewamy porcję ciasta naleśnikowego. Smażymy do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza i ścięcia ciasta, następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy przez kolejne około pół minuty aż do lekkiego zrumienienia spodu. Składniki na farsz serowy: 200 g białego

Taste and Cook
Naleśniki groszkowe z botwinką i bryndzą | Naleśniki buraczane z warzywami 167

pysznym , lekko słonym farszem z botwinki i bryndzy. Drugie natomiast fasolką, cukinią i papryką z mixu Italian Bonduelle. Warzywa Bonduelle są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt. Całość obowiązkowo podajcie z groszkiem cukrowym i malinami. Zaręczam, że nie będziecie żałować :) Zielone naleśniki groszkowe: 3/4 szklanki groszku mrożonego Bonduelle (przygotowany na parze) 2 jajka 3/4 szklanki wody gazowanej

Mienta blog
Faszerowane pieczarki 117

miski,wbijamy dwa jajka,dodajemy bułkę ,posiekaną drobno pietruszkę wyciśnięty na prasie czosnek,majeranek,pieprz,sól i cebulę .Cebule obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy i pozosatwaimy w lodówce na minimum godzinę. Zabieramy się za nasze pieczarki. Myjemy i obieramy staramy się wybrać cały środek. Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki, Do rozgrzanego piekarnika

Viola cooks with passion
MANTY Z SEREM – pyszna kuchnia uzbecka 321

wsypujemy mąkę , dodajemy jajko oraz olej i wyrabiając za pomocą haka dolewamy mleko – ciasto ma wyjść gładkie i elastyczne. Podsypujemy mąkę i odstawiamy na ok. 20 minut. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkiem oraz cukrem na kremową masę. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi ( ok. 9 cm ) i na każdy układamy po łyżeczce farszu. Zlepiamy do góry

Ostra na Słodko
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 149

słodkie) 2 jajka (dla mąki pół na pół z razową) lub 2 żółtka (dla mąki pszennej) 2 łyżki śmietany 18% Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Zagnieść szybko ciasto, podzielić na 2 części, 2/3 i 1/3. Większą część rozwałkować na wielkość formy do pieczenia, wstawić do zamrażarki na czas przygotowywania jabłek, można razem z formą. Farsz: 3 kg jabłek Szara Reneta

moj przepis na
RYBA W OCCIE 110

pieprzem. Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście. W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ogórki , paprykę i cebulkę pokroić w kosteczkę. W naczyniu układać naprzemiennie usmażoną rybę i farsz, aż do wyczerpania

Darcia w kuchni
Banica bułgarski zawijaniec 168

kostki bryndzy 4 jajka 3/4 szklanki mleka 100 gram masła odrobina oleju Przygotowanie: 1. Na stolnicę wysyp mąkę, zrób wgłębienie, wlej letnią wodę i ocet, lekko posól. Wyrób twarde ciasto. Podziel na 4 równe części . Każdą z nich posmaruj olejem. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. 2. W tym czasie kiedy ciasto odpoczywa przygotuj farsz. Do miski wkrusz

AZgotuj!
Wege gołąbki al’a lasagne 199

łyżki oliwy 2 jajka obgotowane liście kapusty Grzybki namoczyć w wodzie ok pół godziny i zagotować. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Ugotowane grzyby jak najdrobniej posiekać. Magi również jak najdrobniej posiekać. Wszystko razem ze sobą wymieszać, doprawić do smaku i warstwami wyłożyć do żaroodpornego naczynia.Kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta. Delikatnie

Jemy Pijemy
Tarta dyniowa 141

naszym blogu konsystencja farszu przypomina nieco sernik więc warto wypróbować Składniki na spód tarty: - 300 g mąki pszennej - 200 g masła - 70 g cukru pudru - starta skórka z połowy pomarańczy Składniki na masę dyniową: - 430 g pieczonej dyni - 500 g serka ricotta - skórka starta z 1 pomarańczy - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 140 g cukru - 2 jajka - 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki

Kuchenne Wariacje
Placek otrębowy ze szpinakiem 164

farszu, mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu ;) życzę udanego dnia! ;) Składniki (forma o średnicy około 23cm): ciasto: 4 łyżki rozmrożonego i odsączonego szpinaku 1 łyżka serka homogenizowanego 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych firmy Kupiec 1 jajko sos: 4 łyżki serka homogenizowanego czosnek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Gołąbki 166

ugotowanym ryżem, jajkami i przyprawami. Liście kapusty delikatnie odciąć od głąba. Odciąć żyłki od liści żeby było łatwiej zawijać gołąbki. Przygotować garnek z dużą ilością wrzącej wody. Zanurzać po jednym liściu we wrzątku ok. 1- 2 minuty, tak żeby liść zmiękł, i łatwo było go zawijać. Na wyparzony liść nakładać po jednej czubatej łyżce farszu mięsnego i zawinąć najpierw boki

Na słodko lub wytrawnie
Raviolo z kozim serem, szpinakiem i płynnym żółtkiem ze szpinakową sałatką z brzoskwinią. 207

środka wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i zagniatamy do środka. I tutaj czeka nas sporo pracy, aby ciasto było idealnie elastyczne proces zagniatania musi potrwać, nawet kwadrans. Nie jest to łatwa praca. Jak zobaczycie, że ciasto jest bardzo podatne i elastyczne zagniatacie w kulę i w foli zostaliście na minimum pół h w lodówce. Farsz. -ser kozi -szpinak baby -cytryna

BaRepas
Naleśniki orkiszowo-gryczane z serowo-chałwowym nadzieniem i pomarańczą 150

naprawde pyszne.A farsz,jesli lubisz chalwe po prostu Cie zachwyci.Chalwowa slodycz przelamuje sos z orzezwiajacymi  filecikami z pomaranczy.Nalesniki zniknely w oka mgnieniu,ledwo zdazylam pstrykanc dwie fotki.Prawdziwe slodkie pysznosci. Skladniki na ciasto nalesnikowe - cieniutkie 12 sztuk : 1 szklanka maki orkiszowej pelnoziarnistej 1/2 szklanki maki gryczanej 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki gazowanej wody mineralnej 2 jajka 1/3 lyzeczki soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chaczapuri adżarskie 170

Pamiętacie chaczapuri megruli ? Przepis na ten gruziński specjał pojawił się na blogu już ponad rok temu. Tym razem chciałam Wam przedstawić jego inną wersję. Farsz jest

PatiGotuje
Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką 172

wątróbki wbić jajka, dodać posiekaną pietruszkę, wsypać bułkę tartą i masę przyprawić: solą, pieprzem oraz cząbrem. Składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć 1/3 części ziemniaków, następnie połowę pokrojonej cebuli, którą należy przyprawić solą oraz pieprzem i połowę farszu z wątróbki. Ponownie ułożyć

Ugotować
Kulki ziemniaczane 359

kopytka, czy śląskie, farsz na pierogi też po głowie nie raz krąży. Tym razem postawiłam na zupełną prostotę. Podałam je z pieczonym mięsem i sałatką, więc fajnie się wkomponowały jako smażony dodatek. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, bo zakładam, że widzieć, widział je każdy ;) to zachęcam do zrobienia. Na pewno będziecie zadowoleni! Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko 2 płaskie łyżki

Kuchnia w czekoladzie
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2641

kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków (najlepiej dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół

Smaki Na Talerzu
JAJKA FASZEROWANE SELEREM NACIOWYM 155

Jajka obieram i kroję na pół.  Następnie wyjmuję żółtka.  Selera naciowego myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki. Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki.  Dodaję przyprawy oraz majonez.  Mieszam dokladnie. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka

Gotowanie Patki
Sznycelek 118

mepieszam z jednym jajkiem, trzema łyżkami mąki, i dodaję przyprawy jakie tylko mam w domu do mięsa tak na oko, oczywiście również dodaję bułkę tartą do tego czasu aż mięso po próbie uformowania w kulki będzie gładko odchodziło od ręki. Do tego sól, pieprz i 4 ząbki czosnku, które przepuszczam przez wyciskacz do czosnku. tak wymieszany farsz formuje w ręce

Tanio smacznie i prosto
Ruskie kotlety ziemniaczane 277

Ruskie , bo w smaku przypominają farsz z pierożków ruskich , to tak dla dociekliwych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 1 kostka twarogu półtłustego ( 200 g ) 2 cebule średniej wielkości 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej

Ogrodnik w podróży
Pierogi z karpiem milickim 140

maszynce, dodać jajko, posiekaną natką, posiekany czosnek oraz przesmażoną na maśle posiekaną na małą kosteczkę cebulę. Dosypać ½ łyżeczki soli oraz 1/3 łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić. Zagnieść ciasto pierogowe. Następnie kawałki rozwałkować cienko. Za pomocą dużej szklanki wykrawać okręgi.  Na każdy ułożyć sporą kulkę nadzienia i rozciągając nieco brzegi ciasta, szczelnie zakleić farsz dookoła ciastem

MarciochaKucharzy
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 278

cebule 1 jajko (żółtko + białko) 2 łyżki bułki tartej 5 pieczarek 200 marchewki z groszkiem Hortex Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do kurczaka Mizeria: 1 ogórek Sól, Cukier Śmietana 12% Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i majerankiem ( na zewnątrz i od środka).  Odstawiamy na godzinę do lodówki. Między czasie przygotowujemy farsz. Cebulkę i pieczarki

VioletoweKucharzenie