jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:323/455)

Pasta z wędzonego łososia w muszlach makaronowych 557

łączymy serek śmietankowy z pokrojonym łososiem, jajkami, majonezem, musztardą, szczypiorkiem oraz papryką *** *** Rzodkiewkę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem *** *** Muszlę makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju, według przepisu na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i wypełniamy farszem. Układamy na talerzu *** *** Muszle wypełnione farszem

Blog z Apetytem
Tarta z kurkami 122

tarta na kruchym cieście, której farsz to podsmażone z cebulką kurki i jak zwykle masa jajeczno - śmietanowa. Nie może zabraknąć w niej również Waszego ulubionego sera - u mnie dzisiaj to cheddar, ale równie smacznie będzie z pleśniowym, kozim a nawet z fetą.  Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli jajko nadzienie: 200 g kurek

wyzwania kuchenne
Tarta z kurkami 171

tarta na kruchym cieście, której farsz to podsmażone z cebulką kurki i jak zwykle masa jajeczno - śmietanowa. Nie może zabraknąć w niej również Waszego ulubionego sera - u mnie dzisiaj to cheddar, ale równie smacznie będzie z pleśniowym, kozim a nawet z fetą.  Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli jajko nadzienie: 200 g kurek

wyzwania kuchenne
pierogi ze szpinakiem i bryndzą 162

ciasto: 300 g mąki 2 jajka 1 żółtko 50 ml wrzątku 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli na nadzienie: 250 g szpinaku  200 g bryndzy 2 ząbki czosnku 1 łyża masła sól pieprz dodatkowo: białko jaja 200 g boczku 1 cebula szczypiorek Składniki ciasta zagnieść, przykryć ściereczką i odstawić na czas robienia farszu. Szpinak usmażyć na maśle, dodać starty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Aromatyczny wianuszek na bardzo cienkim cieście drożdżowym 127

mleku, dodać do nich roztrzepane jajko i rozpuszczone masło. Połączyć składniki sypkie i płynne i zagnieść miękkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia ( ok 40 - 50 min).  Ciasto podzielić na dwie równe części.  Ciasto cienko rozwałkować na okrąg i wyciąć 8 trójkątów. Rozłożyć jak gwiazdę na blaszce wyłożonej pergaminem. Ciasto posmarować pesto i rozłożyć farsz. Zawinąć brzegi trójkątów do wewnątrz

Nie tylko w kuchni
Naleśniki IG 231

smakują, za to z farszem są super. Można je podawać na słodko i na ostro - komponują się z każdym wariantem ;)  OJ, chyba nie zachęciłam tym opisem ;) Jesli szukasz po prostu zdrowszej wersji naleśników to polecam razowe , natomiast jeśli musisz unikać węglowodanów czy glutenu to jest to opcja dla Ciebie :)  Składniki: 3 jajka (M) 300 ml mleka sojowego

pyszne zdrowości
Kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta 199

macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz.   'kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego - 2 łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych - 3/4 szklanki drobno posiekanego ananasa z puszki - 1/3 szklanki ciepłej wody - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 rozkłócone jajko Mleko skondensowane, razem z jogurtem wlać

CookYourself
Jajka z pieczarkami 111

szczypioru sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, przekroić na pół. 2. Żółtka oddzielić od białka. 3. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać szczyptę soli i szybko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. 4. W misce wymieszać żółtka, szczypior, pieczarki i majonez. Doprawić solą i pieprzem. 5. Gotowym farszem napełnić białka za pomocą łyżeczki

A Ty Smakuj Mnie
gołąbki ziemniaczane 136

tłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście .Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów, tak by nie podziurawić liści. Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu (w zależności

w mojej kuchni
Cytrynowe naleśniki z twarożkiem, kremem cytrynowy i pomarańczą / Lemon pancakes with cottage cheese, lemon cream and orange 159

Najpierw robimy ciasto na naleśniki, czyli jajka, cukier waniliowy, aromat, sok z cytryny, skórkę i szczypta soli ubijamy ze sobą. Potem dodajemy mąkę, mleko, wodę i znowu miksujemy ze sobą na gładko. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy trochę wody i mieszamy. Smażymy naleśniki delikatnie z obu stron. Po usmażeniu wszystkich naleśników robimy farsz. Rozdrabniamy widelcem twaróg w misce, dodajemy

Projekty ze smakiem
Naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowo - czosnkowym 176

STRONIE WYKONANIE: Mąkę jajka, sól i  mleko dodać do miski i rozbić, ciągle podlewając wodą gazowana do uzyskania gęstości rzadkiej śmietanki. Smażyć  na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej lekko olejem. ja smaruję ręcznikiem papierowym zwilżonym w oleju. Wlewać niewielką ilość płynu . Przychylić  patelnię i rozlać po całej. Naleśniki powinny być  cienkie. Farsz szupinkowy rozsmarowywać cienko na naleśniku

W kuchennym oknie Ewy
Wieniec drożdżowy z makiem 190

drożdży lub 20 g drożdży świeżych (u mnie świeże) 75 g masła, roztopionego 250 ml mleka (u mnie ryżowe) 2 duże jajka W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, dodać cukier, jajka. Wymieszać. Do dużej miski wsypać mąkę, sól, zrobić dziurkę po środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło(...)drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją objętość. W międzyczasie przygotować farsz makowy: Farsz makowy: 170 g maku suchego, zmielonego (u mnie 200 g suchego, zmielonego, do kupienia w Lidlu) 100 g cukru (u mnie 50 g) Mak zalać wrzątkiem, tylko

moj przepis na
Pierogi z komosą ryżową w rosole 166

pierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki(...)małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody do momentu, w którym ciasto uzyska dość luźną konsystencję. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, którą następnie dość cienko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na środku każdego ułożyć

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 200

pierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki(...)małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody do momentu, w którym ciasto uzyska dość luźną konsystencję. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, którą następnie dość cienko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na środku każdego ułożyć

mecooks
Pierogi z kapustą i grzybami 139

gorącej wody 1 całe jajko 20 g rozpuszczonego  masła szczypta  soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego ułożyć po sporej łyżeczce farszu i zalepić. Gotować w osolonej

Moje domowe kucharzenie
NALEŚNIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 138

mąki pszennej lub gryczanej 2 jajka 1 łyżka cukru pudru sól tłuszcz do smarowania patelni * zamiast 250 ml mleka do ciasta można dodać 250 ml wody oraz od 50 do 100 ml śmietanki lub śmietany zamiast takiej samej ilości mleka lub wody * do ciasta można dodać 1-2 łyżki masła lub oliwy Na farsz : 800 g jabłek lub gruszek

Moja Książka Kucharska
Omlet z serem i pomidorkami 159

międzyczasie na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty aż zobaczymy, że jest lekko ścięty na górze, omletu nie przewracamy na drugą stronę, patelnię unosimy do góry i lekko potrząsamy, by omlet się odkleił, wtedy ukladamy na nim dwa plastry żółtego sera i nasz pomidorowo-cebulowy farsz, chwilkę smażymy, zwijamy omlet drewnianą łyżką

Zasmakuj Kuchni
Szybkie krokiety z chleba 138

naprawdę ważne w krokiecie, czyli farsz;) Najczęściej sporządzam go z pieczarek smażonych z cebulką, ale wyśmienicie smakują również zwykłe parówki z żółtym serem. Gorąco polecam. Są bardzo apetyczne i świetnie sprawdzają się na wszelkich imprezach jako szybka i pożywna przekąska dla wszystkich. 20 kromek chleba tostowego 10 parówek 20 plasterków sera żółtego 3 jajka bułka tarta sól, pieprz, naturalna vegeta

Krokusowy Dom
Naleśniki z farszem z pieczarek 162

wody gazowanej 1 jajko sól olej do smażenia Przygotowanie : Pieczarki pokroić drobno i połowę zmiksować Zmiksowane wyłożyć na patelnię z drobno pokrojoną cebulą, przesmażyć razem, doprawić solą, pieprzem, majerankiem ( te użyjemy do posmarowania naleśników) Pozostałe pieczarki pokrojone w paski przesmażyć z drugą cebulą, doprawić do smaku Usmażyć naleśniki, nałożyć zmiksowany, doprawiony farsz, zrolować, polać pozostałymi pieczarkami- sosem. Składniki na farsz

Proste Potrawy
Kotlety mielone nadziewane pieczarkami, serem i zieloną cebulką 132

podsmażyć. Bułki, cebulę, mięso, jajko i przyprawę wymieszać w jednym garnku. W razie potrzeby dosypać odrobinę bułki tartej. Na osobnej patelni podsmażyć oczyszczone i pokrojone w paski pieczarki, ostudzić. Pieczarki wymieszać ze startym serem żółtym i cebulką, doprawić Vegetą i dokładnie wymieszać. Formować małe kulki mięsne i rozklepywać, a następnie nakładać łyżeczkę farszu i nakrywać kolejną partią mięsa. Brzegi zlepiać

Karola gotuje
Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną 331

Zmiksować na gładko razem z jajkiem. Mąkę przesiać do naczynia, w którym będziemy wyrabiać ciasto i dodać sól, olej. Wlać spieniony zaczyn drożdżowy i zmiksowaną kukurydzę. Ciasto wyrabiać przez około 10 min. Będzie trochę kleiste. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W czasie kiedy ciasto na pampuchy wyrasta można przygotować farsz. W maszynce do mielenia mięsa zmielić

https:KKuchniaMniam
Jagodzianki 218

drożdżówki aż kipi od jagodowego farszu. Są przepyszne, jak zawsze. Gdy jestem u swoich rodziców za miastem to ledwo wyjmuje je z pieca, a moja rodzina podjada je już z kawą lub domową nalewką malinową mojej Mamy. Składniki: +/- 5 szklanek mąki pszennej około 1 kg jagód +/- 1,5 - 2 szklanki cukru pudru 3 jajka 1 żółtko (białko zostawcie do posmarowania

Zasmakuj Kuchni
Strucla z makiem 153

waniliowego Składniki na farsz z masy   makowej: 400 g maku   niebieskiego 4 łyżki cukru ¾ szklanki płynnego miodu ½ szklanki mleka 30 g miękkiego masła 40 g migdałów 50 g orzechów włoskich (dałam pekan) 150   g rodzynek sułtanek 50 g mieszanki różnych orzechów   4 łyżki smażonej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego 1 jajko + 3 białka Składniki

Kuchnia u Krysi
SAJGONKI 171

Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, cały makaron, grzybki, przeciśnięty czosnek, startą marchew, cebulę, kapustę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę. Do miski wlewamy ciepłą wodę, arkusze ciasta maczamy w wodzie i rozkładamy na desce. Po kilku sekundach arkusze staną się miękkie i nadając się do zwijania. Na każdy arkusz nakładamy po łyżce farszy, brzegi ciasta zawijamy do środka

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z grzybami 165

gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego ułożyć po sporej łyżeczce farszu i zalepić. Gotować w osolonej wodzie

Moje domowe kucharzenie
Mielone drobiowe z pieczarkami 156

mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku i w razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej. Masę dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą. Następnie przysmażyć na maśle, odparować, doprawić do smaku i odstawić. Przygotowane mięso układać kawałkami na dłoni, kłaść łyżeczką  farsz pieczarkowy i formować zrazy. Obtaczać

Tradycyjna Kuchnia
Bułeczki z pieczarkami, cebulą i szynką. 232

Przepyszne, delikatne bułeczki, wypełnione smakowitym farszem, w sam raz na śniadanie, kolację, dodatek do zup, lecz idealnie sprawdzą się również jako przekąska do szkoły, pracy, można zabrać je na piknik lub wyjazd za miasto. Czyli po prostu maja wszechstronne zastosowanie, co ważne nie kruszą się, a dzięki wilgotnemu nadzieniu nie zapychają. Nadzienie można dowolnie modyfikować, ułatwiając sobie czyszczenie lodówki :-) Polecam(...)pszennej 15 g świeżych drożdży (lub 7g instant) 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 150 g rozpuszczonej, ciepłej margaryny lub 150 ml oleju 250 ml ciepłego mleka 1 duże jajko (lub 2 małe) 2 łyżki pokrojonego szczypiorku żółtko do posmarowania sezam i mak do posypania NADZIENIE: 400 g cebuli 250 g pieczarek kilka plasterków szynki olej sól pieprz

Rozpustne gotowanie
Imprezowe roladki z szynki 276

pieprz czarny do smaku Sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką chrzanu lub musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w roladki

Wanilia i Kardamon
Ciasto na paszteciki 139

szczypta soli białko z jednego jajka Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać śmietanę, sól i pokrojoną w drobniejszą kostkę margarynę. Zagnieść. Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na min godzinę (ja trzymałam 24 godz w lodówce).  Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto. Wykrajać nieduże prostokąty i zawijać w nie farsz np. taki Kliknij . Każdy pasztecik

Gaździnka warzy