herbatniki - 5808 przepisów (strona:64/388)

Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec 118

średniej wielkości arbuza 800 ml gęstego jogurtu greckiego ja użyłam dwa kubki każdy o pojemności 400 ml 3 galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki malinowe ok 200 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, na dnie blachy do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wyłożonej(...)papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, odsączone brzoskwinie z syropu pokroiłam w kostkę i rozłożyłam na herbatnikach, gdy galaretka brzoskwiniowa będzie gęsta, tężejąca wtedy wylewamy i rozprowadzamy ją po brzoskwiniach. ( ja wylałam galaretkę zbyt mało stężałą przez co lekko wypłynęły herbatniki ale nie wpływa to na smak ciasta :)) Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia, galaretki cytrynowe rozpuszczamy

Blog kulinarny S9.PL
PIANKOWA KANAPKA Z RURKAMI Z KREMEM 135

dorosłych.Ciasto wyróżnia bardzo puszysta i lekka pianka a jako nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki malinowe WYKONANIE Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno(...)płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki. Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej  układamy rurki :). Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki. Ciasto wstawiamy na kilka

Mała w garnku miesza
Wafle z mlekiem w proszku i bakaliami 84

Domowe wafle naszpikowane po brzegi bakaliami – orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, żurawiną, rodzynkami, herbatnikami i galaretkowymi cukierkami. Pyszne. Może odrobinę zbyt słodkie, ale w niewielkiej ilości dają radę;) Z tego też powodu u mnie pokrojone w niewielką kosteczkę. Takie wafelki „na raz” to świetne rozwiązanie. 250 g masła 1/2 szkl. mleka 2 szkl. mleka w proszku(...)szkl. cukru (polecam mniej) 100 g herbatników 1/2 szkl. rodzynek garść suszonej żurawiny 1/2 szkl. prażonych orzechów ziemnych 1/2 szkl. orzechów włoskich około 5-6 sztuk galaretek w cukrze 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 2 suche wafle/andruty Masło rozpuszczamy na małym ogniu razem z cukrem, cukrem wanilinowym, kakao oraz mlekiem. Odstawiamy do przestudzenia. Do zimnej masy przesiewamy

Smaki Na Talerzu
Jabłkowy sernik na zimno 84

Sernik na zimno z jabłkami posmakował Koleżankom z pracy, a kilka osób poprosiło mnie o przepis – oto i on. Składniki na jabłkowy sernik na zimno Spód: 150 g herbatników 50 g bez 100 g masła w temperaturze pokojowej Masa jabłkowo-serowa: 200 g śmietany kremówki 300 g sera białego (z wiaderka) 800 g masy jabłkowej (jabłek prażonych(...)łyżeczki cynamonu 1 / 2 cytryny (sok i skórka) 20 g żelatyny Jabłkowa galaretka: 500 ml soku jabłkowego 4 łyżki cukru 10 g żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Spód: Herbatniki i bezy rozdrobnić np. w melakserze. Wymieszać z masłem do uzyskania konsystencji bułki tartej. Wysypać na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, dokładnie docisnąć. Masa jabłkowo-serowa: Żelatynę zalać połową

niecodziennikpary
Ciasto 3 bit 92

łyżki ubitej kremówki połączyć z żelatyną, następnie stopniowo dodawać tę masę do pozostałej kremówki i krótko, ale dokładnie zmiksować. Wykonanie Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników, na nie wylać przestudzoną masę budyniową i ponownie ułożyć herbatniki. Na ciastkach równomiernie rozprowadzić masę krówkową, a na niej rozłożyć krakersy, następnie wyłożyć masą śmietankową i całość wykończyć(...)ścierając na ciasto gorzką czekoladę. Ciasto 3 bit bez pieczenia wstawić do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki i krakersy zwilgotniały, a obie masy dobrze stężały. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto 3 bit pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto góra lodowa 137

gram 750 ml mleka 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2 szklanki plus 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżka kakao 250 gram herbatników 180 gram okrągłych biszkoptów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do rondelka/garnka wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy 1/2 szklanki cukru, gotujemy. W 250 ml mleka rozpuszczamy budynie, mieszamy z żółtkami(...)pokojowej miksujemy na puch, następnie dodając po łyżce wystudzonego budyniu cały czas miksując. na dno blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy połowę masy budyniowej, następnie układamy drugą warstwę herbatników i rozprowadzamy pozostałą masę budyniową, na masie budyniowej układamy przekrojone na pół biszkopty, przecięciem

Blog kulinarny S9.PL
CIASTO KOKOS NA BUDYNIU 188

Bardzo łatwe, szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia ciasto z herbatnikami, budyniem, amaretto i kokosem.  Ciasto kokos na budyniu to wyśmienity deser do popołudniowej kawki. O delikatnym i aksamitnym smaku zachwyci wszystkich wielbicieli kokosa. Jak zrobić ciasto kokos na budyniu pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi(...)wlewamy likier amaretto i wsypujemy garść wiórków kokosowych. Miksujemy krótko do połączenia składników. 2.) Na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, nakładamy warstwę budyniu, warstwę herbatników, masę budyniową i na koniec wierzch ciasta obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej zostawić na noc. Uwagi: - budyń trzeba wystudzić

RITA food channel
Ciasto Czekoladowa krówka 466

Świetne połączenie herbatników, masy budyniowej oraz czekoladowej krówki. Słodkość przełamuje słony smak krakerów. Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie czekoladowe ok 150 gram herbatników maślanych 750 ml mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 100 gram masła 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 250 gram serka mascarpone 1 puszka 400 gram masy krówkowej czekoladowej(...)gram krakersów 50 gram ( pół tabliczki) mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: na dno blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, do garnka wlewamy 500 ml mleka, dodajemy masło i gotujemy, w pozostałych 250 ml mleka mieszamy budynie wraz z mąką ziemniaczaną, cukrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszane budynie dodajemy do gotującego

Blog kulinarny S9.PL
EKLERKA – budyniowe ciasto bez pieczenia 266

łyżki DODATKOWO: * kruche ciastka / herbatniki – 400 g * mleko – 6 łyżek * czekolada gorzka – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na blasze wyłożonej papierem układamy obok siebie herbatniki. Pół szklanki mleka mieszamy z żółtkami i mąką ziemniaczaną, resztę gotujemy z cukrem i ziarnami wanilii. Rozrobione żółtka wlewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając grzejemy do zagotowania(...)zgęstnienia. Uważajcie, by nie przypalić! Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wyciągamy na ciastka, wygładzamy, układamy kolejną warstwę herbatników. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder, następnie wlewamy schłodzoną żelatynę wcześniej jednak hartując masę. Wyciągamy na herbatniki, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą ciastek. Polewamy czekoladą

Ostra na Słodko
Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką (tylko 4 składniki!) 91

Krem: 500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika) 2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym) Wierzch: 1 galaretka (*) Dodatkowo: około 350g herbatników (**)       Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - przygotowanie: Galaretkę należy rozpuścić w 450-500 ml gorącej wody i następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować(...)masa o gęstej konsystencji.  Formę wysłać papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć herbatniki, następnie wyłożyć krem oraz ponownie umieścić warstwę ciastek. Herbatniki zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce, aby galaretka całkowicie stężała.     Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - dodatkowe informacje:   (*) Jeśli wolicie większą warstwę galaretki

Di gotuje
Torcik czekoladowo-orzechowy 90

później dodaję orzechy cały czas mieszając. Odstawiam do przestygnięcia. Dodatkowo potrzebuję: 30-35 herbatników kakaowych 150 – 200 g biszkoptów Na dnie blaszki (30×25 cm) układam połowę herbatników, a na herbatniki wylewam połowę masy orzechowej. Na masie orzechowej układam biszkopty i wylewam na nie masę czekoladową. Ciasto wstawiam do lodówki na około 1 godzinę, aż masa(...)czekoladowa lekko stężeje. Resztę biszkoptów, która mi została, kruszę i posypuję masę czekoladową. Na to wykładam masę orzechową i przykrywam drugą połową herbatników. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki na około 1 godzinę. Na koniec przygotowuję polewę: 150 g ulubionej czekolady 100 g śmietanki 30% 1 łyżka miodu 1 łyżka masła Śmietankę zagotowuję, wkruszam czekoladę i dodaję miód. Ostawiam

Słodki sentyment
DESER BANOFFEE 42954

śmietanka kremówka 30% (400 ml.) cukier puder (1 łyżka) posypka czekoladowa lub kakao (wg. uznania) Dodatkowe gadżety: 4 szklanki wysokie ( 350 ml. każda) mikser miarka waga WYKONANIE: 1.) Herbatniki rozdrabniamy na piasek.  Banany kroimy w plasterki i polewamy sokiem z cytryny.  Masę krówkową lekko podgrzewamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, żeby miała luźniejszą konsystencję i mieszamy(...)pucharków wsypujemy 1- 2 łyżki rozdrobnionych herbatników. Na to 1 łyżkę masy krówkowej i układamy warstwę bananów.  Następnie 2 łyżki bitej śmietany, znów 1-2 łyżki herbatników rozdrobnionych, masę krówkową, banany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao. Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa nam wystygła

RITA food channel
Korzenny deser z jabłkami 114

witamy nowy, oby jeszcze lepszy. A jak Sylwester, to wiadomo – impreza! Może szukacie pomysłu lub inspiracji na słodką przekąskę na sylwestrową domówkę? I dobrze trafiliście! Mięciutkie owoce przełożone herbatnikami i delikatnym kremem. Szybkie, proste i pyszne. Więc jeśli tylko mają wpaść goście, a żadnego poczęstunku brak, to zapewniam, że taki deser zachwyci każdego! Smakuje wybornie zwłaszcza zimą, ponieważ dodatek(...)cukru pudru 2 duże jabłka solidna szczypta cynamonu i imbiru 2-3 goździki odrobina masła i wody łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej 8-12 herbatników maślanych Czas przygotowania 20 minut + 1-2 godziny chłodzenia Liczba porcji 4 Wartości odżywcze w porcji: Kalorie: 380 Białko: 6,8 g Węglowodany: 29,6 g Tłuszcz

Analiza Smaku
Torcik czekoladowo-orzechowy 89

później dodaję orzechy cały czas mieszając. Odstawiam do przestygnięcia. Dodatkowo potrzebuję: 30-35 herbatników kakaowych 150 – 200 g biszkoptów Na dnie blaszki (30×35 cm) układam połowę herbatników, a na herbatniki wylewam połowę masy orzechowej. Na masie orzechowej układam biszkopty i wylewam na nie masę czekoladową. Ciasto wstawiam do lodówki na około 1 godzinę, aż masa(...)czekoladowa lekko stężeje. Resztę biszkoptów, która mi została, kruszę i posypuję masę czekoladową. Na to wykładam masę orzechową i przykrywam drugą połową herbatników. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki na około 1 godzinę. Na koniec przygotowuję polewę: 150 g ulubionej czekolady 100 g śmietanki 30% 1 łyżka miodu 1 łyżka masła Śmietankę zagotowuję, wkruszam czekoladę i dodaję miód. Ostawiam

Słodki sentyment