herbatniki - 5808 przepisów (strona:62/388)

Ciasto 3bit 366

śnieżki do kremówki 1/5 tabliczki mlecznej czekolady Przepis: Puszkę z masą kajmakową umieszczamy w gorącej wodzie. Na spód formy o wymiarach ok. 25 x 30 cm układamy jedną warstwę herbatników. Następnie wyciągamy puszkę z wody i wykładamy masę na herbatniki. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników. W garnku gotujemy oba budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, jednak(...)zmniejszonej ilości mleka tj. z 1/2 litra. Następnie do gorącego budyniu dodajemy masło i miksujemy całość na gładką masę. Masę budyniową po lekkim ostygnięciu nakładamy do formy na herbatniki. Kolejna warstwa składa się z okrągłych biszkopcików. Kolejnym krokiem jest ubicie kremówki. Do wysokiego naczynia przelewamy zimną kremówkę, dodajemy fixy (można ubić śmietankę również bez ich pomocy) i miksujemy

Emcia Pichci
Ekspresowe ciasto kakaowe 1075

jadałam kaszę mannę z różnymi dodatkami :) Składniki: - 1 l mleka - 1 szklanka cukru pudru - 1 margaryna - 2 łyżki kakao - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka kaszy manny - 2 opakowania herbatników - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1 czekolada gorzka Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej oba cukry, wlewamy mleko(...)zagotowujemy. Do gotującej się masy wsypujemy kaszę mannę, gdy zacznie gęstnieć dodajemy kakao i zdejmujemy z ognia. Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na nim herbatniki, na herbatniki wylewamy masę i przykrywamy herbatnikami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy nim herbatniki a wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi

Zainspirowana w kuchni
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116761

herbatników 4 kostki czekolady deserowej do dekoracji Wykonanie: - tortownicę wyłożyć na dnie i po bokach papierem do pieczenia (najlepiej blachę posmarować tłuszczem, wtedy papier lepiej się trzyma) - herbatniki łamać na mniejsze kawałki i układać koło siebie przykrywając dno tortownicy - mleko podzielić na pół, jedną część zagotować z margaryną i cukrem, drugą wymieszać z budyniami, gdy mleko się zagotuje(...)przygotować budyń - gorący budyń wyłożyć łyżką na pokruszone herbatniki (podczas bezpośredniego wylewania budyniu ciastka mogą się poprzesuwać), przykryć kolejną warstwą połamanych herbatników - całość pozostawić do ostygnięcia - mleko na masę cappuccino zagotować, dodać proszek cappuccino, dokładnie wymieszać i schłodzić - żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, pozostawić do wystygnięcia - do zimnego mleka z cappuccino wsypać Śnieżkę i miksować kilka minut

Smakołyki Bereniki
Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową 1570

śmietanki 30%, 4 łyżki mleka, łyżka masła) 20-30 sztuk herbatników na blachę o wymiarach15x28cm lub 2 blaty miodowe Ambitnym polecam wykonanie tego ciasta z blatami miodowymi zamiast herbatników, sposób ich wykonania znajdziecie w przepisie na miodownik z orzechami (należy wykonać 2 blaty z połowy składników). Będą smakować wybornie w połączeniu z masami z ciasta jogurtowo-grysikowego, pamiętać(...)masę, dodawać po łyżce budyniu grysikowego cały czas miksując - spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia (warto posmarować pierw blachę tłuszczem, dzięki temu papier się przylepi) - na spód wyłożyć część herbatników (mogą być ułożone w całości lub pokruszone drobniej, ja zazwyczaj kruszę je na dość drobne kawałki, dzięki temu lepiej nasiąkają masą, jaką na nie nakładam, tworząc zwartą ciasteczkową warstwę

Smakołyki Bereniki
Sernik łaciaty bez pieczenia 83842

kremówką 200g serka homogenizowanego naturalnego 300ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 3 łyżki zimnej wody 0,5 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka kakao Wykonanie: SPÓD - herbatniki pokruszyć bardzo drobno (można włożyć je do woreczka i rozgnieść wałkiem) - czekoladę rozpuścić nad parą wodną, dodać mleko i mieszać do połączenia się składników - do czekolady dodać pokruszone herbatniki i wymieszać do utworzenia dość zwartej kruszonki - tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki) - masę z herbatników wyłożyć na spód i rozprowadzić łyżeczką tworząc cienką warstwę (jeżeli masa zaczyna się kruszyć, można zamoczyć łyżeczkę w mleku, pomoże to ją rozprowadzić) - tak przygotowany spód schłodzić w lodówce WARSTWA SEROWA Z MASCARPONE - serek przełożyć do miski

Smakołyki Bereniki
Ciasto 3 BIT 367

łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyzka żelatyny + 1/3 szkl. wrzątku - 100 g czekolady - 2 budynie waniliowe - 100 g masła Na dno formy ułożyłam 1 warstwę herbatników . Podgrzałam lekko masę krówkową , aby zrobiła się rzadsza i taką masę wylałam na herbatniki . Na masę krówkową znowu położyłam warstwę herbatników. Przygotowałam wcześniej budyń ( 2 budynie(...)mleka ). Budyń musi byc chłodny , aby dobrze sie połączył z masłem ( temp. pokojowa ) Mase budyniową wylałam i na nią układamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę ubiłam z cukrem pudrem i z cukrem waniliowym na sztywno , po czym wlałam wcześniej przygotowaną i przestudzoną żelatynę. Na wierzch ciasta wylewamy przygotowaną śmietanę. Na sam wierzch sypiemy starta czekoladę . I ciasto

Słodkości i nie tylko
Niedzielna kremowka 185

maslo 250g serka mascarpone 1 jako  cukier puder  cukier waniliowy 4 papierowe male brytwanki badz jakie sie ma  owoce do przystroju ( tu akurat truskawki)   Herbatniki ok 6 wrzucamy do sniadaniowki i walkiem kruszymy  W rondelku rozgrzewamy 50g masla  Do masla dodajemy rozkruszone herbatniki i razem mieszamy  Wsypujemy do brytwanek herbatniki(...)mieszamy ubijaczka  Wsypujemy cukrier puder i cukier waniliowy (ja wsypuje na oko) az bedzie odpowiadala slodkosc Calosc razem mieszamy ubijaczka  Gotowa mase ukladamy do brytwanek na herbatniki po rowno do kazdej  Do rozgrzanego piekarnika (150 ° )  wstawiamy brytwanki  i pieczemy 10min Wyciagamy, kiedy ostygna ukladamy truskawki pokrojone w plasterki i posypujemy cukrem pudrem I mozna

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto Smerf z musem jagodowym 393

kolejną akcją "gotowanie za głosowanie" - tym razem w roli głównej będzie makaron.  Postaram się też zrealizować parę zamówionych przez Was przepisów:) Składniki na blaszkę 22x24 cm : Spód: 250g herbatników 100g margaryny lub masła Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Margarynę rozpuścić. Wymieszać z herbatniki, tak aby powstała jednolita masa. Masą wyłożyć spód i boki blaszki. Wstawić do zamrażalnika(...)niż wskazuje to instrukcja na opakowaniu (ja zrobiłam 2 w 0,5l). Ostudzić. Kremówkę ubić, dodać do niej wystudzoną galaretkę. Gdy pianka zacznie powoli tężeć to wylać ją na herbatniki. Wstawić do lodówki do stężenia. Mus jagodowy: 200-250g mrożonych jagód 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny. Przygotowanie: Jagody rozmrozić. Zblendować. Podgrzać. Dodać cukier puder. Żelatynę

Fabryka pomysłów
Ciasto Kokosek bez pieczenia – przepis na deser a la bounty 87

Ciasto Kokosek bez pieczenia to pyszny deser z masą kokosową na herbatnikach, a całość oblana polewą czekoladową. Jest bardzo proste i szybkie do zrobienia, nawet początkującym kucharzom nie powinno sprawić problemów. Jedyne utrudnienie jest takie, że trzeba poczekać, aż masa ostygnie, aby móc rozpocząć konsumpcję. Jeśli lubicie kokosowy smak, to takie ciasto z pewnością wam zasmakuje. Kokosek jest idealny(...)mleka (dałam 1,5%, można też wykorzystać napój roślinny) 200 g wiórków kokosowych 100 g kaszy manny (pół szklanki) 180 g cukru (szklanka) 150 g masła około 200 g herbatników (zwykłe lub kakaowe) 100 g czekolady (dałam gorzką, może też być mleczna) 50 ml śmietanki 30%   Przygotowanie Mleko, masło i cukier wkładamy do garnka i podgrzewamy, od czasu

e-PrzepisyKulinarne
Smerfetka Bez Pieczenia 196

Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki niebieskie 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany 30% GALARETKA 2 galaretki niebieskie 800 ml wody DODATKOWO 300 g herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach 24×36 wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na niej pierwszą warstwę herbatników. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody, odstawić(...)Śmietanę 30% ubić z dodatkiem cukru. Do ubitej śmietany dodajemy twaróg, ciągle ubijając na mniejszych obrotach. Do gotowej masy serowej wlewamy małym strumieniem przestygniętą galaretkę. Połowę masy wykładamy na herbatniki. Następnie układamy drugą warstwę herbatników, a na nią rozprowadzamy pozostałą masę. Ciasto wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. W międzyczasie przygotowujemy galaretkę – 2 galaretki rozpuszczamy

Przepiski.pl
Ciasto Kinder Country 83

cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 25 g masła 2 łyżki mleka 1 łyżeczka oleju Dodatkowo: herbatniki kakaowe (około 30 szt.) Do dekoracji: 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru śmietan-fix (opcjonalnie) 1 łyżka preparowanej pszenicy 2 batoniki Kinder Country Przygotować formę(...)wymiarach 20x30 cm. Wyłożyć papierem do pieczenia lub folią rantową. Na dnie równomiernie rozłożyć herbatniki kakaowe (fot.1) . Przygotować warstwę z ziarnami. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować, aby zrobił się bardziej kremowy, po czym partiami dodać do ubitej śmietanki. Wymieszać. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do śmietanki z mascarpone. Wymieszać łopatką silikonową lub łyżką

Świat Ciasta
Pyszna Napoleonka bez pieczenia z gruszkami 134

umierać. :) To ciasto to Napoleonka bez pieczenia z gruszkami. Pyszna słodko-kwaśna masa budyniowa rozpływa się w ustach. Zróbcie, warto. Dobrego tygodnia wszystkim życzę. Potrzebujemy: 1,5 paczki herbatników petit beurre 10 dag powideł śliwkowych 2 budynie śmietankowe bez cukru mały słoiczek gruszek w syropie 1 litr mleka 2 łyżki masła ekstra 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy(...)łyżki żelatyny instant dżem z czarnej porzeczki masa budyniowo - galaretkowa z gruszkami Robimy to tak: Herbatniki po dwa przełożyłam powidłami i yłam w blaszce wyłożonej folią aluminiową.3 szklanki mleka zagotowałam z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Budynie wymieszałam z pozostałą 1 szkl. mleka i wlałam do wrzącego mleka. Mieszając doprowadziłam do zagotowania się budyniu.Kiedy zgęstniał odstawiłam

Co w garnkach piszczy
Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec 130

średniej wielkości arbuza 800 ml gęstego jogurtu greckiego ja użyłam dwa kubki każdy o pojemności 400 ml 3 galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki malinowe ok 200 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, na dnie blachy do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wyłożonej(...)papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, odsączone brzoskwinie z syropu pokroiłam w kostkę i rozłożyłam na herbatnikach, gdy galaretka brzoskwiniowa będzie gęsta, tężejąca wtedy wylewamy i rozprowadzamy ją po brzoskwiniach. ( ja wylałam galaretkę zbyt mało stężałą przez co lekko wypłynęły herbatniki ale nie wpływa to na smak ciasta :)) Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia, galaretki cytrynowe rozpuszczamy

Blog kulinarny S9.PL
PIANKOWA KANAPKA Z RURKAMI Z KREMEM 148

dorosłych.Ciasto wyróżnia bardzo puszysta i lekka pianka a jako nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki malinowe WYKONANIE Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno(...)płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki. Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej  układamy rurki :). Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki. Ciasto wstawiamy na kilka

Mała w garnku miesza
Wafle z mlekiem w proszku i bakaliami 95

Domowe wafle naszpikowane po brzegi bakaliami – orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, żurawiną, rodzynkami, herbatnikami i galaretkowymi cukierkami. Pyszne. Może odrobinę zbyt słodkie, ale w niewielkiej ilości dają radę;) Z tego też powodu u mnie pokrojone w niewielką kosteczkę. Takie wafelki „na raz” to świetne rozwiązanie. 250 g masła 1/2 szkl. mleka 2 szkl. mleka w proszku(...)szkl. cukru (polecam mniej) 100 g herbatników 1/2 szkl. rodzynek garść suszonej żurawiny 1/2 szkl. prażonych orzechów ziemnych 1/2 szkl. orzechów włoskich około 5-6 sztuk galaretek w cukrze 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 2 suche wafle/andruty Masło rozpuszczamy na małym ogniu razem z cukrem, cukrem wanilinowym, kakao oraz mlekiem. Odstawiamy do przestudzenia. Do zimnej masy przesiewamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania