herbatniki - 5808 przepisów (strona:67/388)

Ciasto kajmakowe 503

szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 ½ kostki masło (150 g) 1 puszka masy kajmakowej 100 sztuk herbatników (450 ­- 500 g) 1 kieliszek spirytusu / wódki (opcjonalnie) 20 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Budyń: Zagotować 500 ml (2 szklanki) mleka z cukrami (białym + waniliowym). W 1 szklance mleka(...)łyżce budyniu. Na koniec dodać masę kajmakową i alkohol. Masę podzielić na 5 równych części. Pierwszą z nich posmarować biszkopt. Na masę ułożyć warstwę herbatników i wysmarować kolejną warstwą masy. Czynność powtórzyć 4 razy, a ostatnią warstwę masy posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na noc. Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl
Pszczółka adwokatka – bez pieczenia 513

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia:) 200 g kakaowych herbatników 700 ml mleka op. cukru wanilinowego 1 szkl. cukru 2 i 1/2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 200 g masła 130-180 ml advocaata Z mleka odmierzamy(...)Miękkie masło ucieramy do białości. Dodajemy stopniowo zimny budyń. Na sam koniec cienkim strumieniem wlewamy advocaat i miksujemy do połączenia. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x21cm) wykładamy warstwę herbatników, na nich rozprowadzamy pierwszą warstwę kremu, ponownie układamy herbatniki, znów krem, herbatniki i resztę kremu (ta warstwa powinna być najmniejsza, wystarczy ok 5 łyżek). Wierzch posypujemy gorzkim

Smaki Na Talerzu
3 bit luksusowy 451

zgęstnieje wsypujemy suche galaretki. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie ucieramy miękką margarynę lub masło. Stopniowo dodajemy zimy budyń. 3. Krem wykładamy na biszkopt. Na nim układamy warstwę herbatników. Puszkę z kajmakiem podgrzewamy. Kiedy będzie płynny smarujemy nim ciastka. Nakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą(...)czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , budyń , ciasto , Cukry Nyskie , czekolada , galaretka , Gellwe , herbatniki , kajmak , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 146

niż kupne. A Jeśli jesteście fanami odważnych słodko-słonych połączeń, polecam użycie słonych krakersów zamiast herbatników :) Składniki na blachę o wymiarach 24 x 28 cm: ok 400 g herbatników lub krakesów masa krówkowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub 1 puszka (ok 500 g) gotowej masy krówkowej Zamkniętą puszkę mleka wkładamy do rondelka, zalewamy wodą tak, aby cała(...)ubijamy jeżcze przez chwilę do otrzymania sztywnej masy śmietanowej. Czekoladę ścieramy dooddzielnego naczynia na małych oczkach tarki. Skłądanie całości: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy jedną warswę herbatników/krakersów. Na herbatniki wylewamy ciepłą masę krówkową i wygładzamy ja łyżką. Na masie krówkowej układamy kolejną warstwę ciastek, a na ciastka wykładamy masę budyniową, którą również wygładzamy

Zawsze głodna!
Ciasto bez pieczenia – kokosowa zebra 738

kokosowe i startą czekoladę i jeszcze raz miksujemy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza ranty foremki (łatwiej będzie ciasto wyjąć). Na dnie układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie 1/3 część kremu. Przykrywamy drugą warstwą herbatników i znowu 1/3 część kremu. Jeżeli decydujemy się na konfitury lub lemon curd, to nakładamy jakieś 2 łyżki(...)momencie, czyli na drugą warstwę kremu. Znowu herbatniki i reszta kremu. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy na noc do lodówki, a minimum na kilka godzin. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna to 380 kcal Proste ciasto bez pieczenia Ciasto kokosowe bez pieczenia Pyszne ciasto na niedzielę Ciasto bez pieczenia – kokosowa zebra Smacznego!!! Źródło przepisu: blog Di gotuje

Relaxtime
Ciasto "Latte macchiato" bez pieczenia i "Sekretna zima Jaśminy" 163

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} ok. 75 g herbatników kakaowych 40 g masła 3 łyżeczki mocnej kawy np. z ekspresu Masa serowa 500 g gęstego twarogu z wiaderka lub twarogu trzykrotnie zmielonego 130 g mascarpone 200 g śmietany(...)cynamon do posypania Kawę rozpuścić w 4 łyżkach wody i pozostawić do ostudzenia.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia W małym garnku roztopić masło i dorzucić do niego pokruszone herbatniki. Wymieszać. Do herbatników dodać 3 łyżeczki mocnej kawy i ponownie wymieszać, rozdrabniając rozmiękczone kawałki herbatników. Masę rozprowadzić na spodzie blachy. Odstawić do ostudzenia. Żelatynę rozpuścić w dwóch

Weekendy w domu i ogrodzie
Kuleczki migdałowe 111

100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 krople olejku migdałowego 40 g płatków migdałowych 70 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą(...)wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Podawać schłodzone. Smacznego:) Krok po kroku: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 2. Herbatniki zmielić 3. Wymieszać wszystkie składniki 4. Uformować kuleczki i obtoczyć w kokosie   Pobierz wersję do druku: Pobierz Kuleczki migdałowe Artykuł Kuleczki migdałowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 136

zużyjecie całego mleka, lub będziecie musieli dolać go nieco więcej. Gdy już wszystkie składniki się połączą i powstanie ciemna, czekoladowa masa można do niej dodać odrobinę pokruszonych herbatników, które będą smacznie chrupać pod zębami, ale nie jest to konieczne. Dobrze jest sprawdzić również słodkość masy. Gdyby była taka potrzeba, dodać kilka łyżek cukru pudru. Bajaderkową masę przygotowujemy według(...)jedni preferują słodsze desery, inni ciut mniej... przede wszystkim masa ma smakować nam! Formę o wymiarach 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spód blaszki umieścić herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę bajaderkową, wyrównać. Całość schłodzić w lodówce 30-60 minut. Polewa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać

Nastoletnie Wypiekanie
Kostka orzechowa przekładana nutellą 135

mąki pszennej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 2 łyżki cukru – 140 g miękkiego miasta Dodatkowo: – 0,5 szklanki małej nutelli (około 100g) – około 140 g herbatników pełnoziarnistych (wyszło mi chyba 12 sztuk) – nalewka malinowa lub inny alkohol (ewentualnie coś bezalkoholowego np. herbata z cytryną) Przygotowania zaczęłam od kremu. W tym celu połowę mleka wlałam(...)stopniach. Odstawiłam do ostudzenia. Gdy wszystkie elementy wystygły zmiksowałam masło na puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji

Relaxtime
sernik z powidłem śliwkowym 296

żółtek) 20 g kaszy manny 1 budyń waniliowy 20 g mąki ziemniaczanej 50 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy otarta skórka z 1/2 pomarańczy dodatkowo: ok. 35-40 szt herbatników kakaowych ok. 200 g powideł śliwkowych polewa czekoladowa posiekane orzechy włoskie do dekoracji wykonanie: Ser mielimy trzykrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem a następnie stopniowo dodajemy zmielony ser, kaszę manną(...)otartą z pomarańczy oraz olej. Całość miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy. Dno blaszki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy masę serową. Pieczemy przez ok 60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia (najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
SZARLOTKA Z MASCARPONE, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ – bez pieczenia! 868

szarlotki i ciacha z jabłkami. Ochotę mamy jeść, ale nie zawsze ochotę mamy piec! Dziś mam dla Was przepis na pyszną szarlotkę bez pieczenia. Z soczystymi jabłkami, kremem mascarpone, herbatnikami i czekoladą. Połączenie nietypowe, ale za to niesamowicie smaczne. Robi się ją błyskawicznie, no i muszę przyznać, że tak samo błyskawicznie znika! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha(...)czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Obrane jabłka ścieramy na grubych oczkach, zasypujemy cukrem, dodajemy podprażone i posiekane orzechy oraz mascarpone i wszystko razem dokładnie miksujemy Na blasze układamy warstwę herbatników, przykrywamy 1/ masy jabłkowej, zakrywamy herbatnikami, i ponownie układamy jabłka – tak tworzymy 3 warstwy. Całość oblewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z masłem. Wstawiam do lodówki na kilka

Ostra na Słodko
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 460

bitej śmietany w masie malinowej i na wierzchu, oraz zamieniając herbatniki maślane na jakieś owsiane ciasteczka. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: – 170 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych – 70 g masła – 70 g gorzkiej czekolady Herbatniki mielimy na piasek, a czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w garnuszku. Następnie łączymy jedno z drugim(...)ugniatam całość widelcem, tak żeby wszystkie herbatniki się oblepiły. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, i wykładamy do niej masę ciasteczkową. Ugniatamy ją dokładnie np. dnem szklanki. Foremkę wraz ze spodem wstawiamy do lodówki. Masa malinowa: – 750 g jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej – 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% – można ewentualnie zrezygnować – 80 g cukru

Relaxtime
Sernik na zimno z serkami danio 460

Ksylitolu z mielonego 7 łyżeczek żelatyny 400 g zamrożonych poziomek galaretka truskawkowa 2 szt na 700 ml wody Herbatniki fit&free o smaku cytrynowym Herbatniki fit&free o smaku waniliowym     Wykonanie: Najpierw do garnuszka wsypuje żelatynę i zalewamy ja wodą aby napęczniała(10-15 minut starczy).Kiedy nam napęcznieje podgrzewamy na gazie(...)żelatyną i delikatnie mieszamy tak aby nie powstały nam grudki, a następnie przekładamy do masy serowej i mieszamy.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie nasze herbatniki waniliowe i cytrynowe. Przekładamy masę serową i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut by stężał sernik.Po 30 minutach wyjmujemy sernik z lodówki i kładziemy na nim poziomki

Różowa kuchnia
Ciasto na spodzie z pokruszonych herbatników z brzoskwiniami (bez pieczenia) 250

Składniki: herbatniki 180 g masło 80 g śmietanka 30% 200 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki tabliczka czekolady mlecznej dżem lub marmolada 1 pełna łyżka  Herbatniki pokruszyć bardzo drobno (ja zrobiłam to przy pomocy blendera i ten sposób polecam, ale można włożyć herbatniki do woreczka i ugniatać np. wałkiem). Wymieszać je z rozpuszczonym masłem, wyłożyć(...)Śmietankę ubić na sztywno z cukrem a następnie dodać mascarpone i miksować do połączenia. Na koniec cały czas miksując na najwyższych obrotach wlać czekoladę.  Całą masę przełożyć na herbatniki a na nią ułożyć pokrojone brzoskwinie.  Teraz rozpuścić dżem lub marmoladę (w kuchence mikrofalowej albo w garnku) i posmarować pędzelkiem wierzch ciasta. I gotowe, smacznego

Kuchnia Viki
Kinder Country 346

dostępne- przynajmniej w moich osiedlowych krakowskich sklepach) 2 mleczne czekolady  1 gorzka czekolada 150 ml kremówki 30 % garść Nestle Kangus lub ekspandowanej pszenicy na wierzch  150 g herbatników maślanych  Wykonanie: W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę. W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić(...)mleczne i gorzką, przestudzić. W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia. Smacznego

Krakowskie smaki Ani