Ciasto Słodki Prezes Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami oraz masą budyniową. Forma 24 cm X 24 cm 35 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: · 4 szklanki mleka · 3 budynie waniliowe bez cukru · 6 łyżek cukru(...)margaryny · 380 g herbatników kakaowych · 510 g masy kajmakowej · 50 g ryżu preparowanego · 330 ml śmietany 30% · 250 g mascarpone · 3 łyżki cukru
Kulinarna Chwilaciasta 200 g miękkiego masła 2 galaretki cytrynowe 4 banany 500 ml śmietanki 30% łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego ok 200 g herbatników 1/2 tabliczki białej czekolady Masa kokosowa: Mleko, cukier i wiórki kokosowe gotować na małym ogniu ok 30 minut często mieszając aby się nie przypaliło. Ostudzić. Galaretki rozpuścić(...)gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch, cały czas miksując dodawać po łyżce masy kokosowej. Dno i boki foremki (21x24cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników, masę kokosową i znów herbatniki. Obrane banany przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na herbatnikach. Zalać tężejącą galaretka cytrynową. Odstawić do lodówki do stężenia. Masa śmietankowa: żelatynę zalać
Smakołyki Asipieczenia ciasto. Gwarantuję,że zrobiona czeska wiśnia raz, na zawsze wpisuję się do domowego menu. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – składniki: Na spód- herbatniki kakaowe 120 gram ( około 17 sztuk dużych herbatników ) 500 ml śmietanki kremówki (36% ) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 słoiki wiśni drylowanych ( u mnie około 720 gram wypestkowanych wiśni(...)zależy jaki słodki jest kompot, ja dałam 3 łyżki ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – sposób wykonania: na przygotowanej blaszce o wymiarach 22x 28 cm rozkładamy na spodzie herbatniki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. ostudzoną galaretkę włożyć do lodówki,aby się schłodziła tak do temperatury śmietanki. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić mikserem
Olcia gotuje!Dziś zapraszam na rewelacyjne, błyskawiczne w przygotowaniu ciasto przypominające popularną mleczną kanapkę. Do jej wykonania użyłam czarnych herbatników firmy Petit beurre. Taki deser przygotowuje się w 15 minut z kilku składników, a efekt robi wrażenie. Krem zrobiony jest z twarogu, mascarpone i serka waniliowego - jest delikatny i dosłownie rozpływa się w ustach. Serek waniliowy można zastąpić jogurtem naturalnym(...)chudego twarogu 250 g serka mascarpone 200 g serka waniliowego lub jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ksylitolu 2 łyżki żelatyny + 1/4 zimnej wody opakowanie czarnych herbatników Petit beurre Wykonanie: Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia (można to również zrobić w mikrofali). Twaróg przełożyć do blendera
Healthy food explorerciasta przełamują owoce – ja zdecydowałam się na jeżyny. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sernik czekoladowy Składniki na sernik czekoladowy. Spód: 15 dkg herbatników 5 dkg masła bez soli (rozpuszczonego) 1 łyżeczka kakao Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 15 dkg gorzkiej czekolady 1,5 łyżki proszku budyniowego (dowolny smak) 4 duże jajka(...)szczypta soli Mus czekoladowy: 10 dkg gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki (36%) 15 dkg serka mascarpone Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji (u mnie jeżyny) Jak zrobić sernik czekoladowy. Herbatniki zmiksować, dodać płynne masło i kakao. Wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę z herbatników. Rozprowadzić równo i lekko przegnieść palcami
MeCooksleśnych 2) sok z połowy cytryny 3) czekoladowe drażetki (ok. 100 g) 4) kilka herbatników 5) 1- 2 wafelki do lodów 6) Krem czekoladowy typu nutella albo roztopiona czekolada gorzka Sposób przygotowania(...)następnie dodajemy mleko skondensowane i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy składniki się połączą, na koniec zmniejszamy obroty miksera i kilka minut miksujemy na najniższych obrotach. 7. Herbatniki rozdrabniamy blenderem. 8. Następnie, gdy tort już będzie schłodzony, smarujemy jego boki oraz wierzch kremem maślanym (trochę kremu zostawiamy do przygotowania dekoracji) i posypujemy pokruszonymi herbatnikami
Na kulinarnym poligonieidealnie sprawdz ą się owoce mrożone. Jest to ciasto podobne do tego, które nazywa się czeska wiśnia, ja dodałam dodatkowo mascarpone żeby było bardziej kremowe. Na spód możecie dać herbatniki, biszkopty lub upiec cienki biszkopt. Zachęcam Was do przygotowania tego deseru jest po prostu pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Składniki 2 paczki herbatników(...)mascarpone 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki przezroczyste 150 ml wody biała czekolada kilka kostek Instrukcje Blaszkę o wymiarach 24 X 30 wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Wiśnie dokładnie myjemy i drylujemy, przekładamy do garnka i dolewamy 150 ml wody, Doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy 2 galaretki wiśniowe i mieszamy
To co lubię - gotuję i polecamzimno. Tym razem ciasto powstało z serków waniliowych homogenizowanych połączonych z ubitą śmietaną kremówką. Łaciaty, bo masa serowa przeplata się tu z musem brzoskwiniowym. Sernik zrobiony jest na herbatnikach. Oprócz warstwy sernikowej, zrobiłam także warstwę kremu budyniowego. Całość wykończyłam mieszanką kruchych ciasteczek i galaretką. Ciasto powstało z tego co miałam akurat w lodówce, ale efekt przeszedł moje oczekiwania. Powstało(...)galaretka cytrynowa 1,5szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki tortowej 1 budyń waniliowy 150g masła ok. 150-200g mieszanki drobnych kruchych ciasteczek kilkanaście sztuk herbatników Sposób przygotowania: Brzoskwinie obrałam ze skórki i usunęłam pestki. Miąższ pokroiłam w kostkę i przełożyłam do garnka. Dolałam odrobinę wody i dusiłam brzoskwinie kilkanaście minut aż zaczęły się rozpadać. Następnie
Waniliowe Improwizacjeciasto z użyciem świeżych brzoskwiń. Do tej pory korzystałam jedynie z brzoskwiń z puszki do wypieków, ale tym razem postanowiłam to zmienić. Powstało pyszne, choć dość słodkie ciasto na herbatnikach, z masą z mleka w proszku, warstwą brzoskwiniową i galaretką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 400g herbatników ok. 1kg brzoskwiń 3 galaretki o smaku brzoskwiniowym 250g(...)Sposób przygotowania: Tortownicę o wymiarach ok. 25x25cm wyłożyłam na spodzie papierem do pieczenia. Boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową. Można użyć też folii spożywczej przezroczystej. Na dnie ułożyłam pierwszą warstwę herbatników. Brzoskwinie obrałam ze skórki, usunęłam pestki, a miąższ pokroiłam w kostkę i przełożyłam do garnka. Garnek przykryłam i na małym ogniu dusiłam brzoskwinie aż puściły sok i zrobiły się
Waniliowe Improwizacjeserka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe 1 szklanka wiśni bez pestek z konfitury lub syropu 350 g herbatników kakaowych Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić ciasto bez pieczenia z wiśniami i mascarpone? Warstwa 1: Sok zagotować, rozpuścić w nim galaretkę(...)czasu rozpuszczenia się cukru. Do utartego kremu wmieszać po łyżce wystudzony, ale jeszcze płynny sok z galaretką. Miksować tylko do połączenia się składników. Masę wylać do formy wyłożonej herbatnikami, jeśli jest rzadka to wstawić na chwilę do lodówki. Następnie na jej wierzchu położyć drugą warstwę herbatników i wstawić do lodówki. Warstwa 2: Galaretkę cytrynową rozpuścić
Kuchcik gotujeblaszka 25x35) Twaróg mielony 1 kg Jajka 4 Cukier szklanka Cukier migdałowy paczka 15 g ( można pominąć lub dodać waniliowy) Masło 200 g Mleko 200 ml Budyń śmietankowy 2 Herbatniki kakaowe 300 g Polewa: biała czekolada 100 g + masło 10 g + garść wiórek kokosowych Przygotowanie: Do garnka przełożyć masło oraz cukry. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się(...)mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić
Kulinarne przygodyprzepis na to ciasto w wersji z biszkoptem. Teraz mam dla Was propozycję na to samo ciasto, ale bez pieczenia. Pyszne i efektownie wyglądające ciasto zachwyci każdego swoim smakiem. Herbatniki, krem budyniowy, biszkopty a całość dopełnia polewa z mleka w proszku. Przepis jest bardzo prosty, ciasto uda się każdemu :) Przepis na to ciasto w wersji z tradycyjnym biszkoptem znajdziesz(...)masła Składniki na polewę: * 130 g mleka w proszku * 60 g cukru * 70 ml wody * 120 g masła * 1 płaska łyżka kakao Dodatkowo: * około 160 g herbatników kakaowych * kilka okrągłych biszkoptów Wykonanie: Krem budyniowy: 150 ml mleka wymieszać z żółtkami. Wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Pozostałe 350 ml mleka zagotować, wlać masę
Zrób to smaczniezimno , bez pieczenia. Do zrobienia gdy mamy dojrzały piękny agrest. Oczywiście zamiast agrestu mogą być inne owoce: porzeczki, jagody, maliny, ale wówczas użyjmy inna galaretkę. I warstwa : 100 g herbatników maślanych, 1 opakowanie galaretki agrestowej, 500 g agrestu, II warstwa : 1 opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 2 – 3 łyżki cukru, 12 g żelatyny (2 pełne łyżeczki) I warstwa(...)pozostałości kwiatu), umyć, osuszyć. Kilka najładniejszych owoców zostawić do dekoracji. Formę do ciasta (u mnie tortownica o średnicy 19 cm) wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Dno formy wyłożyć herbatnikami. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, przykryć herbatniki cienką warstwą galaretki. Odstawić do zastygnięcia do lodówki. Agrest wymieszać z pozostałą galaretką i wyłożyć na herbatniki z galaretką. Odstawić
królestwo garówcukierków kukułek · 2 budynie czekoladowe · 4 łyżki cukru · 370 g herbatników kakaowych · 100 g margaryny · 1 galaretka zielona · 2 śnieżki na mleko(...)gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty 4. Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń 5. Na dnie tortownicy 24cm x 24cm układamy namoczone mleku herbatniki 6. Na ciastka wylewamy połowę masy budyniowej 7. Ponownie układamy namoczone w mleku herbatniki i wylewamy pozostałą masę budyniową 8. Na wierzch
Kulinarna ChwilaPyszna, prosta i idealna na lato! Smakuje lepiej niż lody! Co nam trzeba? Forma do tarty 400g ciasteczek maślanych- herbatników 500ml śmietany kremówki 200 jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny+100ml wody 200 g borówek amerykańskich Robimy! Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dokładnie rozrabiamy i studzimy . Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mieszamy(...)jogurtem greckim i dodajmy żelatynę. Na dno tarty dajemy połowę pokruszonych herbatników. Z drugiej połowy większość wkruszamy (zostawcie z 3 herbatniki) do naszej masy smietankowej i mieszamy. Do masy dodajemy także połowę borówek Wylewamy na spód ciasteczkowy. Na wierzch kruszymy resztę herbatników i dajemy resztę borówek. Wkładamy do zamrażarki. Przed podaniem wyjmujemy na około 15 minut
Latosiowydom